Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Engelbrektsgatan 33
August Hellerström 1881
Östermalm
ANNO 1881 – VACKER OCH LJUS LÄGENHET INVID HUMLEGÅRDEN
TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTOGRAFI: BOUKARI

På bästa adress i ett tidstypiskt hus från 1881 ligger denna stilfulla och ljusa lägenhet. Här njuter du av trevliga och rymliga sällskapsytor i ett fint kök och ett stort ljust vardagsrum och har två möjliga sovrum intill. Därtill finns här en stor möblerbar hall och ett elegant badrum. Med en takhöjd på 3,05 meter, höga korspostfönster, stuckaturer och rum i fil är detta en mycket vacker och representativ bostad med våningskänsla. Det är en mycket välgestaltad lägenhet som dessutom ligger både centralt och lugnt nära såväl Stureplan och city som Humlegården och Lill-Jansskogen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Per Johansson
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
August Hellerström 1881
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
84 m²
Avgift:
3 307 kr I avgiften ingår VA, värme och kabel-TV (basutbud).
Pris:
7 950 000 kr Utgångspris

Allmänt

En ljus och glansfull lägenhet med rum i fil och vackra siktlinjer. Stora höga fönster med djupa speglade nischer, ståtliga speglade dörrar, stuckaturer och ekparketter sätter hög karaktär. Samtliga rum är ljust målade och har parketter av ek. Mycket bra förvaringsutrymmen i lägenheten samt i ett stort källarförråd om cirka 10 kvm.

Kök

Köket är ett trivsamt och rymligt rum. Köksinredningen kommer från Marbodal och är byggd i u-form Fronterna är ljust lindblomsgröna och speglade. Här finns gott om förvaring med överskåp som utnyttjar takhöjden och sitter i dubbla rader, och även gott om arbetsytor. Köket är utrustat med gasspis, fläkt, ugn, mikrovågsugn, vinkyl, integrerad diskmaskin och integrerad kyl och frys. Dessutom finns tvättmaskin i köket. Väggarna är kaklade med vitt liggande fasat kakel. Vid fönstret får du plats för ett rymligt matbord för fem-sex sittande. På golvet ligger en stavparkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst och inbjudande rum, som gjort för trevliga tillställningar. Här kan du möblera både med en generös soffgrupp och ett stort matbord. Rummet smyckas av en dekorativ stuckatur och har två stora fönster mot gatan. På golvet ligger en fin ekparkett.

Sovrum

Bostaden har två rum som kan disponeras som sovrum. Det största av dem ligger längst in i lägenheten. I detta rum finns plats för dubbelsäng och till exempel förvaringsmöbler. Dubbla pampiga fyllnadsdörrar leder in i rummet. Det andra sovrummet ligger intill och är ett mindre rum. Hit leder vackra dubbla glasdörrar som ger ljus åt rummet från fönstret just utanför. Vid fönstret kan till exempel en arbetsplats placeras. Samtliga ytor här har fin parkett.

Badrum

Badrummet är stilrent och snyggt med väggar kaklade i vitt kakel och klinkergolv försett med värmeslingor och detaljer i carraramarmor. Här finns dusch, handfat med kommod, spegelväggskåp, och vägghängd wc.

Hall

Hallen är rymlig och välkomnande. Förutom klädavhängning har du här plats att möblera med till exempel byrå och skrivbord. Här finns även ingång till en rymlig klädkammare. I taket sitter infällda spotlights och på golvet ligger fin parkett.

Bostadsaktiebolaget Patrioten

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsaktiebolaget Patrioten (556002-1551) upplåter 29 lägenheter. Aktiebolaget registrerades 1884 och detta är ingen bostadsrättsförening. Inga skillnader föreligger dock, den är fullt belåningsbar, har samma skatteregler mm. Äkta.

År fastigheten övertogs

Aktiebolaget har innehaft fastigheten sedan 1884.

Mark

Man äger marken och påverkas således ej av höjda markhyror.

Förvalare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Delagott.

Renoveringar

2016 Relining stammar. 2015 Dränering gård, byte av reglage radiatorer . 2014 Partiellt stambyte gårdshus. 2012 Nytt golv entré. 2011 Slipning av golv i trapphus, OVK, ny värmeväxlare, stamspolning, renovering entrédörrar, gårdar. 2010 Renovering dörrar entréplan. 2009 Dagvattensystem gård. 2008 Lagning skorstenar. 2007 Källarförråd och installation av hiss då vindarna byggs. 2005 Målning trapphus. 2004 Omläggning tak. 1996 Omputsning fasad.

Kommande renoveringar:

Inga större renoveringar beslutade.

Ekonomi

Mycket välskött och solid med låg skuldsättning och god ekonomi. Inga planerade avgiftsförändringar. För mer information se årsredovisningen.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar. I avgiften ingår VA, värme och kabel-TV.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Lägenhetsinnehavare måste teckna en hemförsäkring.

Städning och städdagar

Städning utförs av extern firma.

Tvättstuga

Tvättstuga finns i ett eget hus på en av föreningens två innergårdar.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugan samt barnvagnsrum och de två innergårdarna med uteplats och cykelförvaring.

Parkering

Inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv levereras av ComHem. Kabel-TV (basutbud) ingår i avgiften.

Förråd

Till lägenheten följer ett stort källarförråd om ca 10 kvm (ca 2 x 4,9 m).

Kontroll

Ovanstående grundas på information från kontaktperson 2018-02-23. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med styrelsen.

OMRÅDET

Här bor du med ett fantastiskt läge mellan Lärkstan och Villastan i ett utpräglat bostadsområde med inslag av kontor och ambassader. Du har Humlegården precis runt hörnet och önskas än mer grönska styr du åt andra hållet där Lill-Jansskogen ligger. Stureplan nås på ett par minuter och du kan även snabbt promenera till city. Kommunikationerna i området är alldeles utmärkta med tunnelbana, ett flertal busslinjer och Roslagsbanan på nära avstånd. Urvalet av restauranger och caféer är stort, och allra närmast har du till Beirut Café som ligger i samma kvarter.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här