Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Linnégatan 20
Archibald Frid 1942
Östermalm
VÄLPLANERAD FUNKISFYRA MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS
SKRIBENT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLIST: LINDHOLM

Högt upp i ett elegant funkishus mitt på Östermalm ligger detta stilfulla hem. Lägenheten har en suverän planlösning och ligger med högt hörnläge och fönster mot både Linnégatan och Majorsgatan. Den disponeras som en fyra och har tre möjliga sovrum. Här finns även ett stilrent välplanerat kök, ett rymligt vardagsrum samt badrum och wc. Lägenheten andas funkis rakt igenom och bevarar många flotta funktionalistiska detaljer som stora generösa fönsterpartier, marmorbräden, öppen spis, pelare och ekgolv. Det centrala läget är dessutom helt perfekt – här är det nära till allt och lätt för vänner att titta in.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Per Johansson
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Linnégatan 20
Område:
Östermalm
arkitekt:
Archibald Frid 1942
Våning:
3 av 6, hiss finns
Rum:
4 rum
Area:
73 m²
Avgift:
3 374 kr I avgiften ingår VA, kabel-TV och bredband. Obligatoriskt tillägg för uppvärmning om 663 kr/mån tillkommer.

Allmänt

En fantastisk funkislägenhet med fina bevarade originaldetaljer och både smart och flexibel planlösning. Ljust och luftigt med stora fönster i högt hörnläge. Rummen har genomgående vitmålade väggar och mörkbetsad originalparkett (fiskben/stav). Till lägenheten hör även ett förråd i källarplanet.

Kök

Det fina köket är centralt placerat i lägenheten. Det är ett parallellbyggt välplanerat arbetskök i sann funkisanda. Köksinredningen kommer från Marbodal och har vita släta fronter med runda silverfärgade beslag. Några överskåp har vitrin. Köket är utrustat med induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, kyl, frys och diskmaskin. Bänkskivorna är grafitgrå med diskho i rostfritt. Som stänkskydd sitter en ofärgad glasskiva. Köket har flera öppna hyllplan, bland annat i en igensatt dörröppning.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rymligt och mycket trivsamt rum med stort ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Invid detta finns plats för en rymlig soffgrupp. Utmed en av innerväggarna sitter platsbyggda bokhyllor och utrymme till att ställa en tv. Mitt i rummet finns en mycket fin och fullt fungerande öppen spis. Den inre delen av vardagsrummet används idag som en arbetsplats, men här, precis intill köket, kan du även placera ett matbord. Från vardagsrummet har du även utgång till lägenhetens nyrenoverade balkong, som ligger högt belägen ut mot Linnégatan. Här kan du dricka frukostkaffet i morgonsol och har plats för både utemöbler och blomster. Balkongen är nyrenoverad och försedd med perforerad plåt.

Rum 1, 2 och 3

I lägenheten finns tre separata rum som alla kan användas som sovrum, om så önskas. Det rum som idag används som föräldrasovrum ligger som första rum innanför entrén. Det är ett rymligt rum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. På andra sidan köket ligger de andra två rummen. Det vänstra av dem är lite mindre och används idag som sovrum. Här får du plats med en enkelsäng och har ett fönster mot gatan. Rummet intill används idag som matsal. Det är ett större rum med ett stilfullt och stort hörnfönster och en typiskt funkisdetalj i en rund pelare. Mellan rummet och vardagsrummet sitter en vacker originaldörr som har ett frostat glasfönster med motiv av Apollon med lyran. Enligt lägenhetens originalplanritning benämndes det lilla sovrummet som matrum, och hade en dörr från det intilliggande köket. Ytorna är flexibla och nyttjas på det sätt som önskas.

Badrum och wc

Badrummet renoverades 2015 och är helkaklat med vitt och slätt liggande kakel. På golvet ligger grått klinker. Här finns ett inkaklat badkar med duschvägg av glas, handfat med kommod, bra förvaring i flera väggskåp och handdukstork. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Wc ligger i anslutning till badrummet och till entrén. Här finns wc och handfat med kommod. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vit klinker.

Hall

I den välkomnande hallen finns det gott om plats för klädavhängning och skor. Här finns även flera garderober. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Brunfisken 17

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Brunfisken 17 (org. nr 702000-2718) innehar en fastighet med ett bostadshus. Huset bebyggdes 1942 och är beläget på Östermalm. Föreningen upplåter 58 st lägenheter med bostadsrätt och även 4 st lokaler med hyresrätt. Mer information om föreningen och fastigheten finns på föreningens hemsida: www.brunfisken17.bostadsratterna.se

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 1942.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av höjda markhyror.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Princip Redovisning AB.

Renoveringar

1994 Takrenovering. 1999 Hiss och tvättstuga renoverades, ny maskin sattes in 2013. 2001 Stambyte både kök och badrum. 2001 Byte av elstigare. 2005 Ny entréport sattes in. 2007 Avloppsstammarna i källaren bytta. 2010-2012 Nytt värmesystem och fönsterrenovering. 2012 Kabel-tv och internet från Alltele. 2013 Renovering av trapphus. 2014 Uppgradering av tvättstugan. 2016 Fasad, stuprännor och balkonger renoverades.

Kommande renoveringar:

Inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

God ekonomi. För mer information se årsredovisningen.

Avgifter

Inga beslutade avgiftsändringar. OBS! En obligatorisk avgift för uppvärming tillkommer, för denna lägenhet 663 kr/mån. Det totala som måste betalas är därmed 4.037 kr/mån. I avgiften ingår VA, kabel-TV och bredband (100/100) via Alltele. Avgiftrna betalas kvartalsvis.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Städning utförs av extern firma.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och mangel samt torkrum.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugan samt cykel- och barnvagnsrum i källaren. Sopnedkast för hushållsavfall.

Parkering

Föreningen har inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv levereras av Alltele. Både kabel-TV och bredband (100/100) ingår i avgiften. Boende kan även själva beställa olika tilläggstjänster via Alltele.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt från kontaktperson 2018-02-21. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Östermalm ger dig såväl pampiga stadskvarter, som strandpromenad, gröna parker och stråk. Här behöver du inte sakna något, kvarteren ger dig det bästa av det mesta i fråga om restauranger, caféer, nöjen, shopping, kultur och kommunikationer. Här bor du med ett fantastiskt läge centralt i stadsdelen och behöver inte sakna något. Östermalmstorg ligger runt kvarteret och du når både Stureplan och Karlaplan med en kort promenad. Till oasen Humlegården ser du till och med från lägenheten. Detta är en oas i området, inte minst för barnfamiljer. Att promenera ner till Strandvägen och vidare ut på Djurgården blir lätt ett nöje här. Vill du åka kollektivt har du tunnelbanan runt hörnet och ett flertal bussar passerar i närheten.