Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kocksgatan 29
Olof Pettersson 1930
Södermalm - Sofo
TRIVSAM TREA MED BALKONG MOT FIN INNERGÅRD
TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAFI: BOUKARI

På klassiska Kocksgatan ligger denna fina trea med balkong. Lägenheten ligger med ett högt läge i huset, har en genomgående planlösning och trivsamma rum. De sociala ytorna i kök och vardagsrum är belägna bredvid varandra och mot gatan, och de två sovrummen ligger in mot gården. Här finns även lägenhetens balkong. Däremellan har du en rymlig och möblerbar hall, goda förvaringsutrymmen och ett fullutrustat fint badrum. Här bor du lugnt och skönt men ändå mitt i smeten utan att behöva sakna något.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kocksgatan 29
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Olof Pettersson 1930
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
72 m²
Avgift:
3 808 kr inkl. värme, vatten, bredband, kabel-tv bas, balkongtillägg

Allmänt om fastigheten

El:
5 743 kr/år
Försäkring:
2 784 kr/år
Total driftskostnad:
8 527 kr/år
Beräknat antal pers:
4
Kommentar:
Observera att driftskostnaderna kan variera beroende på levnadsvaror. Nyttjandet av den elburna golvvärmen i badrummet bl.a.

Allmänt

En charmfull lägenhet med trivsamma rum, genomgående planlösning och fönster mot både gata och gård, samt balkong. Generös takhöjd (2,7 m), bevarade trägolv, djupa fönsternischer och mysiga vinklar sätter karaktär. Bra förvaringsutrymmen i lägenheten samt i ett vindsförråd om cirka 5 kvm.

Kök

Köket är ett ljust och trivsamt rum som i år fått nya fronter från Härjedalskök, vita och släta. Bänkskivan är svart och tunn, och matchas med mörk skimrande mosaik på väggen vid arbetsytorna. Köket är utrustat med spishäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt integrerad kyl och frys. I köket ryms en matplats för cirka fem personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort rum där du får plats med både ett stort matbord, soffgrupp och förvaringsmöbler. Rummet har en alkov som är en extra mysig del av rummet. Här sitter en fondtapet av Josef Franks mönster Vårklockor, övriga väggar är vitmålade.

Sovrum 1 och 2

I bostaden finns två sovrum. Båda ligger med lugnt läge in mot gården. Det största rummet används idag som föräldrasovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Här finns även en rymlig klädkammare. Sovrum nummer två är idag ett barnrum. Det är ett rum med mysiga vinklar och en vägg tapetserad med Josef Frank-tapeten Paradiset. Här finns även utgången till lägenhetens balkong. På balkongen äter du gärna din middag eftersom den har eftermiddagssol.

Badrum

Badrummet helrenoverades 2016 och är stort och komplett utrustat. Här finns badkar, handfat, wc, handdukstork och egen tvättmaskin. Rummet har mycket bra förvaringsutrymmen i ett högskåp med tvättkorg, kommod under handfat, ett spegelskåp och en öppen hylla. Dessutom bra belysning infällda spotlights. Väggarna är kaklade i vitt större liggande kakel, och på golvet ligger grå klinker, försett med golvvärme.

Hall

Hallen är rymlig och välkomnande. Den ligger centralt i lägenheten. Innanför dörren finns gott om plats för hatthylla och skoförvaring. Här finns även en garderob/städskåp. Hallen är möblerbar och är till exempel en utmärkt plats för hemmets bibliotek.

HSB:s Brf Båtsmannen Större nr 3

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen HSB:s BRF Båtsmannen Större nr 3 (org. nr 769604-5298) innehar en fastighet med samma namn med ett bostadshus uppfört 1930. Föreningen är belägen på Södermalm och innehar gatuadresserna Kocksgatan 29 och Södermannagatan 10 samt 12. Föreningen upplåter 34 st lägenheter med bostadsrätt, 2 st med hyresrätt samt 4 st hyreslokaler. Huset värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1999 och tog sannolikt över ägarskapet av fastigheten strax därefter.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Frubo AB och den tekniska förvaltningen sköts av HSB Stockholm.

Renoveringar

Bland utfört underhåll finner vi i korta drag. 2016: Elbesiktning av allmänna ytor och lokaler, bättringsmålning av trapphus, fasadpartier m.m. 2015: Ommålning av tak, installation av passersystem. Byte av termostater. 2013: Ny undercentral inkl. byte av ventiler. Översyn av tak, ny kallvattenpump. 2011: Balkonger mot innergård, gårdsrenovering. 2009: Ommålning av trappuppgångar och tvättstuga. 2006: Takrenovering i samband med bygge av vindslägenheter. 1989-1990: Rörstambyte, elstigar, fasad, fönster, badrum m.m. Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört underhåll.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan enligt HSB. Det projektet som kommer gäller fasaden mot gatan som ska få en partiell renovering till våren 2018. Denna åtgärd är finansierad och klar.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 18,2 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 2,8 mkr. Föreningen har mycket goda intäkter från hyreslokalerna utan att detta äventyrar föreningens skattemässiga status. Två hyresrätter finns även kvar vilka kan ses som dolda tillgångar. I kassan finns drygt 2 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 8.700 kr. Föreningen amorterade 1,2 mkr i oktober 2017.

Avgifter

Inga beslutade eller planerade ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Avgift tas ut vid andrahandsuthyrning. Uthyrning av typen Airbnb tillåts ej.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar AB.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av en anlitad firma. Gemensam gårdsstädning för föreningens medlemmar anordnas två gånger per år.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källarplanet vid Södermannagatan 10. Torkskåp, mangel, torktumlare och två tvättmaskiner hör till utrustningen.

Gemensamma utrymmen

Via en port vid sidan om entrén till Kocksgatan 29 kan cyklar rullas in och förvaras. Därintill finns även ett separat rum för barnvagnar. Intill finns föreningens soprum. Innergården är rymlig och trivsam och bjuder på gemensamma utemöbler under sommarhalvåret samt något så förträffligt som en boulebana.

Parkering

Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (1.100 kronor i taxeområde 3). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget, internetuppkopplingen ingår i avgiften. Kabel-TV levereras via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett normalstort vindsförråd om cirka 5 kvadratmeter som nås via uppgången Södermannagatan 12.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och en avstämning med en kontaktperson 2018-02-23. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du där SoFo börjar, mitt i smeten och nära till allt men lugnt och skönt på en enkelriktad gata. Restauranger och caféer, butiker och gallerior, bio och teatrar, bussar och tunnelbana, allt finns tätt intill. Närmast är det till trevliga Fikabaren, som ligger i samma hus. Nära är det också till mysiga kulturkvarter vid Katarina, Mosebacke och Nytorget, samt till Götgatan och Medborgarplatsen. Kocksgatan fick sitt namn av borgaren Ragvald Kock vars förnamn även namngav en gata, Ragvaldsgatan i närheten av Mariatorget. Kocksgatan har även fått ge namn åt en roman av författaren Ernst Brunner.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här