Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Fridhemsgatan 29 A
1902 Mauritz Lundstedt
Kungsholmen
STILFULL CENTRAL SEKELSKIFTESTVÅA I LUGNT GÅRDSLÄGE
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMANSHEM

Med lugnt läge i ett gårdshus med en grön innergård centralt på Kungsholmen ligger denna vackra sekelskifteslägenhet om två rum och kök. Originaldetaljer som generös takhöjd på tre meter, vackra fönster, speglade snickerier och fina trägolv möter här modern komfort i elegant renoverade rum. Lägenheten kombinerar sociala ytor i kök och vardagsrum och sovrummet är en lugn reträttplats intill. Alla fönster vetter mot den rofyllda innergården som är en oas under årets varmare månader. Här njuter du gärna av både morgonkaffe och grillmiddagar intill blomster och grönska.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 4 300 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
4 300 000 kr
1
24 Apr 15:04
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. Fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
1902 Mauritz Lundstedt
Våning:
1, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
60 m²
Avgift:
3 061 kr inkl. värme, vatten och bastutbud kabel-tv
Pris:
4 495 000 kr /bud

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad:
8 246 kr/år
El:
5 600 kr/år
Försäkring:
2 646 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En ljus och vacker lägenhet med väldisponerad planlösning. Tre meter i takhöjd och stora fina originalfönster av korspoststyp med spanjoletter och speglade djupa fönsternischer ger både volym och karaktär. Bevarade profilerade snickerier, spegeldörrar och takrosetter sätter ytterligare prägel. Modernt kök och badrum kontrasterar snyggt. Alla rum har originalfurutiljor som slipats och vitlaserats. Till lägenheten hör även ett större källarförråd om cirka 6 kvm.

Kök

Köket ligger i halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger en trevlig och social rumskomposition. Köksinredningen är byggd i vinkel och har stilrena vita släta fronter. Överskåpen utnyttjar takhöjden och sitter i dubbla rader, vilket ger gott om förvaringsutrymme. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen, och köket är även utrustat med induktionshäll, varmluftsugn och mikrovågsugn (båda i bekväm arbetshöjd). Väggarna invid arbetsytorna är klädda med vit mosaik. Övriga väggar är tapetserade med en härlig djungelmönstrad tapet. Här finns plats för matbord för cirka fyra sittande.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket och matchar detta perfekt med väggar målade i ljus mint, som kontrasterar fint mot vita snickerier och originaldetaljer. Ytan är rymlig och luftig med gott om plats för soffgrupp och förvaringsmöbler. I taket tronar en vacker takrosett.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och rofyllt rum beläget längst in i lägenheten. Rummet är generöst i storlek och har plats för både dubbelsäng och annan möblering, till exempel en arbetsplats. Här finns mycket bra förvaring i en stor bevarad klädkammare samt i en nyare garderobsvägg. Väggarna i sovrummet är målade i sobert offwhite. Även i sovrummet finns en fin takrosett.

Badrum

Badrummet är ett elegant rum med väggar kaklade med granitsvarta stora plattor. På golvet ligger ljusgrå klinker försett med vattenburen golvvärme. I taket sitter dimbara spotlights. Tak- och handdusch finns i en egen nisch. Handfatet är stilrent med glashylla och plats för spegel ovanför. Här sitter också två stilfulla väggarmaturer. I rummet finns även wc. I ett utrymme angränsande till badrummet finns tvättmaskin och vägghängd torktumlare.

Hall

Hallen är rymlig och välkomnande. Här finns gott om plats för klädavhängning och möblering. I hallen finns även en klädkammare (som även nås från sovrummet). Väggarna är målade i off-white.

Brf Knoppen 20

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Knoppen 20. Föreningen har 62 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Möjlighet till balkong

Vid senaste föreningsstämman våren 2017, röstade medlemmarna nej med en rösts marginal till ytterligare balkonger. Det är inte en djärv gissning att frågan kommer att tas upp igen. Planerad balkong för denna lägenhet var från vardagsrummet.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via Visma och teknisk förvaltning via Storholmen.

Renoveringar

1985 nya elstigare. 1989 fasadrenovering. Löpande stambyten har genomförts i samband med renoveringar. Ca 96 % av stambytena är genomförda (majoriteten mellan 1990 - 2005). 1995 byttes va-stammar i kök. 2006 målning tak. 2009 renovering gård och soprummet byttes ut. 2012 fönsterrenovering. 2013 renovering och uppfräschning portal samt renovering takterrasser. 2015 nya maskiner tvättstuga samt målning tak. 2016 plantering buskar och blommor samt besiktning balkonger.

Kommande renoveringar

Föreningen kommer att renovera tätskikten på tre takterrasser.

Ekonomi

De långfristiga skulderna för föreningen ligger på cirka 14,6 mkr, (ca 3 865 kr/kvm boyta). Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret Stockholm.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

Vår som höst, under dessa dagar har medlemmarna även kunnat slänga grovsopor.

Gemensamma utrymmen

Idyllisk innergård med flera möbelgrupper, träd och grönska. Cykelrum. Nyrenoverad tvättstuga i källarplan via innergård.

Bredband och kabel-tv

Bredband och basututbud kabel-tv levereras av Comhem och ingår i månadsavgiften.

Juridisk person/delat ägande

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen. Delat ägande godkänns (minst 20 % för den boende).

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-02-13. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du centralt på Kungsholmen och behöver inte sakna något. Både Fridhemsplan och Västermalmsgallerian ligger precis intill, med ett stort urval butiker, restauranger och caféer. Tunnelbanan, gröna och blå linjen, ligger endast någon minut bort, samma sak med busstrafiken. Bland annat trafikerar stombussarna 1, 3 och 4 precis intill, liksom flygbussarna till både Arlanda och Bromma. Området ger dig även flera gröna oaser som Rålambshovsparken och Kronobergsparken, och du har heller aldrig långt till vattnet från denna adress mitt emellan Karlbergskanalen och Mälaren.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här