Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Borensvägen 43
GEORG LINDBERG 1944-1945
Årsta
SJÄLFULLT SNYGG NYRENOVERAD TREA MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: JOHANSSON STYLIST: RYDMANSHEM

Högst upp i huset, med balkong i söderläge, ligger denna välplanerade och snygga trea. Lägenheten har nyligen renoverats med stor känsla för färg och form. Här finns en balans för både öga och själ som går utöver det vanliga. Stilkänsligt utvalda nyanser på väggar kombineras med inmålade lister, dörrar och tak. Färgsättningen har anpassats till att ge känsla av rymd och förhöja funktionen i de olika rummen. Här finns kök med matplats, ett stort vardagsrum, två sovrum och en möblerbar hall. Planlösningen är genomgående och ytorna är både välplanerade och flexibla. Här bor du dessutom lugnt och tyst, omgiven av grönska med Årstas fina femtiotalscentrum alldeles intill.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Borensvägen 43
Område:
Årsta
arkitekt:
GEORG LINDBERG 1944-1945
Våning:
3 av 3
Rum:
3 rum och kök
Area:
58 m²
Avgift:
3 852 kr inkl värme, vatten och bredband (100mbit)

Allmänt om fastigheten

El:
2 900 kr/år
Försäkring:
2 650 kr/år
Total driftskostnad:
5 550 kr/år

Allmänt

En mycket fin och väl omhändertagen lägenhet i nutidsuppdaterad funkisstil. Genomgående planlösning med proportionerliga rum och generös takhöjd om 2,77 m. Fina originalfönster med spanjoletter och marmorfönsterbrädor. Stilfull Årstaparkett i vardagsrum och sovrum. Ett stort källarförråd om cirka 10 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Köket är en ovanligt elegant dröm i rosa och grått, helt nyrenoverat med stil och fingertoppskänsla. Köksinredningen har mörkt grå sprutmålade fronter som accentueras stilfullt av svarta knoppar. Bänkskivan är måttbeställd från Purus i 1,5 cm tunn rostfritt stål utan kanter. Diskbänken är placerad framför fönstret för att få naturligt dagsljus och utsikt. Två väggar är helkaklade i vitt 15x15-kakel satt med tunn svart fog. I köket finns både gott om förvaring och tilltagen plats för arbete. Här finns induktionshäll, ugn, fläkt samt integrerad diskmaskin, kyl och frys. Köket rymmer även en matplats längs den ena långväggen. Denna vägg är målad i ljust rosa, vilket fortsätter upp i taket och på listerna. Längs hela väggen finns en platsbyggd hylla som även den är inmålad.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett väl tilltaget rum, ljust och lättmöblerat. Här finns plats för både en soffgrupp och matbord, för den som vill kunna sitta och äta även här. Väggarna är vita och på golvet ligger fin Årstaparkett i original från husets byggnadsår. I vardagsrummet finns även utgången till lägenhetens balkong, som ligger med söderläge. Balkongen är klädd i småsinuskorrugerad plåt och har trätrall på golvet. Här har du sol från mitt på dagen till sent på kvällen.

Sovrum 1 och 2

Bostadens största sovrum används idag som föräldrasovrum. Här är väggarna målade i en vacker grå nyans med syrénton, även lister och dörrar är inmålade i samma färg, precis som den platsbyggda väggnisch som finns bakom sängen. Detta är en mycket fin detalj i sovrummet, en snygghylla som är både praktisk och tjusig. En annan fin detalj i rummet är att elementet är målat i guldfärg. Rummet har även bra förvaring i en garderobsvägg. På golvet ligger Årstaparkett. Lägenhetens mindre sovrum nås från vardagsrummet och används idag som barnrum. Här finns en nytapetserad vägg med vackert fågel- och blomstermotiv, övriga väggar är vitmålade. Även detta rum har Årstaparkett. För den som önskar ett riktigt stort kök kan detta rum öppnas upp genom att väggen tas bort.

Hall

Hallen är ett rymligt rum byggt i vinkel. Ytan är flexibel och kan utnyttjas allt efter behov, som arbetsplats, myshörna, förvaring etc. Bakom ett draperi finns gott om plats för hatthylla och skoförvaring. Rummet är målat i en varm djupblå färg, och precis som i övriga rum är även lister, dörrar och tak inmålade. På golvet ligger brun klinker.

Badrum

Badrummet är klassiskt inrett med smakfulla materialval. Väggarna är kaklade i vitt 15x15-kakel och på golvet ligger svart- och vitrutig klinker försett med golvvärme. Här finns handfat, wc och badkar på fot. På väggen sitter ett snyggt badrumsskåp samt öppna hyllor av ek. Badrummet har även ett stort insynsskyddat fönster som ger dagsljusinsläpp och friskluft.

Brf Örsbaken 2

Antal lägenheter och lokaler

I föreningen finns 37 lägenheter mellan 44 och 68 kvm, varav 3 stycken är upplåta med hyresrätt (vilket är ett dolt kapital). Dessutom finns 3 st lokaler varav en ateljé på 25kvm med wc/dusch samt två förråd, ett stort och ett litet. Samtliga uthyrda 2017.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2007-02-20.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträttsavtal. Kostnaden för detta är 137 900 kr/år. Detta omförhandlas nästa gång 2024.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC.

Utförda renoveringar

2017 - Övergång till LED-belysning, 2017 - Målning av badrumsfönster, 2016 - Takrenovering, 2016 - OVK, 2014 - Radonmätning, 2011 - Målning av trapphus, 2011 - Renovering av gångväg på gårdssidan, 2011 - Renovering av alla entréer, 2010 - Installering av fibernät, 2008 - Stamrenovering

Kommande renoveringar

Under våren ska föreningens skorstenar renoveras för ca. 250.000kr, man håller också på att ta in offerter för att bättra på tilläggsisolering av vinden, beräknad kostnad ca 100.000-200.000. Detta är inget ska påverka månadsavgiften.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening med god ekonomi. Belåningsgraden är ca 6 973kr/kvm/boyta och man har tillgångar i form av både hyresrätter och lokaler. Det finns inga planer på några avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Ett mycket rymligt källarförråd om ca 10 kvm (säljarens uppgift).

Gemensamma utrymmen

På södra sidan av fastigheten finns gräsmattor, grillplats och grönsaksodling. Föreningen har två toppmoderna tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt tvättbalja för handtvätt. Det finns två gemensamma utrymmen för förvaring av cyklar och barnvagnar i källaren, i markplan innanför Borensvägen 43 och i källaren nära Borensvägen 39.

Bredband och Kabel-TV

Bredband ingår i avgiften. Leverantör Ownit.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Martin Stenmark 2018-02-07.

OMRÅDET

Årsta stadsplanerades 1940 och kom att bebyggas under de kommande decennierna. Här finns många stiliga arkitekturpärlor. Årsta centrum ritades av bröderna och arkitekterna Erik och Tore Ahlsén och stod klart 1953 som det första förortscentrumet som byggdes i Sverige. Visionen var ett lokalsamhälle med full service för individen som samtidigt var en mötesplats för de boende. Torget, som du här bor alldeles intill, bjuder än idag på trivsam småstadskänsla med små butiker, bibliotek, teater, Folkets Hus och konstnärliga utsmyckningar. Här finns flera trevliga restauranger. Årsta ger dig även många grönområden och fina promenadstråk, till exempel längs Årstaviken.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här