Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Skeppargatan 39A
Dorph & Höög 1907
Östermalm
OMSORGSFULLT TOPPRENOVERAT MED STOR BALKONG OCH ÖPPEN SPIS
SKRIBENT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Stilfullt och med underbart ljusinsläpp högst upp i lugnt gårdshus med bästa nära till allt-läge mitt på Östermalm. Omsorgsfullt helrenoverat under 2016 och 2017 där stor vikt lagts vid att betona lägenhetens ursprungsstil och att bevara och restaurera originaldetaljer, alternativt återskapa där så behövts. Bostaden är mycket väldisponerad med proportionerliga rum och genomgående planlösning, där de sociala ytorna i kök och vardagsrum ligger i direkt anslutning till varandra och sovrummet är placerat avskilt. Därtill har lägenheten ett tjusigt och fullutrustat badrum och utmärkta platsbyggda förvaringsutrymmen. Generös takhöjd, stora välbevarade fönster, stuckaturer, trägolv och gedigna snickerier fullbordar detta karaktärsfulla hem där varje kvadratmeter är på rätt plats.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Skeppargatan 39A
Område:
Östermalm
arkitekt:
Dorph & Höög 1907
Våning:
4 av 4, Ej hiss, projektering pågår.
Rum:
2 rum och kök
Area:
51 m²
Avgift:
2 033 kr

Allmänt om fastigheten

El:
1 478 kr/år
Försäkring:
643 kr/år
Total driftskostnad:
2 121 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En mycket fin och fackmannamässigt totalrenoverad lägenhet. Föreningens besiktningsman följde hela processen och gjorde regelbundna platsbesök. Allt snickeriarbete håller yppersta kvalitet. Samtliga väggar är målade i grå nyanser från Farrow & Ball och med kontrasterande snickerier i en matt ton av vitt. Alla rum har vackra smalribbade elementskydd, även dessa är finsnickeri av högsta klass. Golvens originalträtiljor har slipats och brunbetsats. All el är omdragen och infräst i väggarna, strömbrytare och väggkontakter är i klassisk stil. Till lägenheten hör även ett källarförråd och ett vindsförråd, båda fyra kvadrat stora.

Kök

Det fina köket är renoverat i tidstypisk stil. Köksinredningen har speglade fronter med silverfärgade detaljer i handtag och armatur. Bänkskiva och stänklist av carraramarmor. Spishäll och ugn från Smeg samt stor kolfilterfläkt. Kyl, frys och diskmaskin är alla integrerade i skåpinredningen. Köksfronterna och rummets väggar är målade i varmt grå nyanser, Farrow & Ball. Runt rummet sitter vackra växtdekorerade stuckaturer. I rummet finns plats för ett stort matbord - här är det upplagt för många trevliga middagar! Från köket har du även utgång till lägenhetens rymliga balkong. Sommartid står pardörrarna gärna öppna och balkongen blir ett extra rum. Balkongytan är stor och har plats för en ordentlig sittgrupp. Under sommaren har du här sol mellan cirka klockan 12 och 20.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust, vackert och rymligt rum. Här finns plats för en stor soffgrupp och annat möblemang. Väggarna är målade i samma varmgrå nyans som köket. Rummet har stilfull fönsterbröstning som snyggt flyter samman med elementskydden. Ytterväggen är vackert rundad och här finns två stora T-postsfönster. Runt rummet sitter en maffig stuckatur. Rummets juvel är den eleganta öppna spisen i den inre delen av rummet, trevligt angränsande mot köket så den kan avnjutas även från detta rum. Spisen är även den nyrestaurerad och är nytätad och fullt eldningsbar. Spiselhylla och gnistskydd är av kolmårdsmarmor.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och rofyllt rum med mycket bra förvaring i två platsbyggda garderobsväggar om totalt 3,5 meter. Garderobsdörrarna är speglade och har silverfärgade knoppar, matchande köket. Garderober och väggar är målade i samma grå nyans, Purbeck Stone. I rummet finns plats för såväl 160 cm säng som tillhörande möbler.

Badrum

Badrummet är även det ett stilfullt rum. Stammarna byttes i samband med renoveringen. Väggarna är kaklade i vitt 10x10-kakel och på golvet ligger carraramarmor av plattor i samma storlek, försett med golvvärme. Bakom glasade väggar finns en tak- och handdusch. Bra förvaring i kommod under handfat och i väggskåp. Här finns även wc, handdukstork och tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Hall

Hallen välkomnar dig genom vackra pardörrar. I rummet finns bra avhängningsytor och här är även möblerbart med till exempel en byrå.

Brf Havsfrun

Förening

Brf Havsfrun är en välskött äkta bostadsrättsförening, som förvärvade fastigheten Havsfrun 13 år 1921. Föreningen består av 35 lägenheter med bostadsrätt, samt tre lokaler med hyresrätt.

Mark

Marken innehas med äganderätt.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt fin tvättstuga med nya maskiner från Miele, cykelförråd och takterrass. Det finns även innergård med trädgårdsmöbler.

TV/Internet

TV via Comhem (basutbud 10 kanaler ingår i månadsavgiften) och bredband 100 mbit via Ownit. Obligatoriskt tillägg för bredband med 120 kr/månad.

Förråd

Lägenheten disponerar både ett vindsförråd på 4 kvm, och ett källarförråd på 4 kvm.

Delat ägande

Delat ägande godkänns av föreningen, med minsta del 10 %.

Juridisk person

Juridisk person accepteras ej.

Avgift

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Överlåtelse

Överlåtelseavgiften på 1 138 kr betalas av köparen.

Fastighet

Fastigheten är byggd 1908.

Renoveringar i urval

2015 Nya Miele maskiner i tvättstugan, 2014 Stamspolning av köks- och avloppsstammar, 2013 Bredband med fiber i alla lägenheter och lokaler, 2012 Fönsterrenovering, ommålning port- och gårdsdörrar, 2010 OVK, 2009 Omdragning el trapphus A och B, 2000 Rörstambyte

Planerade renoveringar

Ombyggnad och tätning av bakre gård, målning och renovering av trapphus

OMRÅDET

Här bor du på bästa läge mitt emellan Östermalmstorg och Karlaplan och Strandvägen och Karlavägen. Östermalm ger dig både pampiga stadskvarter och promenad längs vatten, gröna parker och stråk. Här behöver du inte sakna något, kvarteren ger dig det bästa av det mesta i fråga om restauranger, caféer, nöjen, shopping, kultur och kommunikationer.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här