Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kyrkogårdsvägen 43
Gustaf Pettersson - 1919
Enskededalen
MYSIG OCH STOR 1920-TALSETTA MED NYTT PLATSBYGGT KÖK
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

I ett pampigt klassicistiskt kvarter i lugna och mysiga Enskededalen ligger denna stora, ljusa och luftiga etta. Lägenheten har nyligen renoverats med ett mycket snyggt platsbyggt och arkitektritat kök. Dessutom finns här ett stort och lättmöblerat allrum som för den som önskar går att dela av och därmed skapa en tvåa. Planlösningen är genomgående och de stora spröjsade fönstren och grönskan utanför ger ett fint ljusflöde. En stor tillgång är föreningens stora parkliknande innergård, som är en omtyckt plats med flera sittgrupper, grillar, odlingslådor och rabatter. I Enskededalen njuter du villaidyll samtidigt som du har alla bekvämligheter i området och staden på kort avstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kyrkogårdsvägen 43
Område:
Enskededalen
arkitekt:
Gustaf Pettersson - 1919
Våning:
1 av 3, Hiss saknas
Rum:
1 rum och kök
Area:
44 m²
Avgift:
2 565 kr Inkl värme, v/a, bredband

Allmänt

Detta är en förtjusande lägenhet bland annat genom sin genomgående planlösning som ger utsikt mot både gård och gata. Rummen är dessutom rymliga och flexibla och köket något alldeles extra. I hela lägenheten ligger ljusa trägolv och väggarna är ljust målade. Till lägenheten hör även ett stort vindsförråd om cirka 10 kvm och som nås från samma trappuppgång.

Kök

Det fina köket byggdes 2017 och är arkitektritat och skräddarsytt till ett modernt och rymligt arbetskök som samtidigt harmonierar med husets tjugotalskaraktär. Köksinredningen har ljusgrå släta fronter och en specialbeställd rostfri bänkskiva med uppvikt bakkant och vulst i framkant. Vid arbetsytorna är väggarna målade i avtorkningsbar färg i samma ljust grå nyans som övriga rummet. Snickerierna är genomgående målade i linoljefärg och små detaljer som ventilationsgaller i klöverplåt, skålhandtag i rostfritt stål och takanslutning med hålkäl har utformats noga för att ge liv åt den stramt hållna grunden. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin, kyl och frys. I överskåpet ovanför diskbänken finns ett integrerat diskställ. Invid köksfönstret har du plats för köksbord och stolar.

Allrum

Bostadens vardagsrum/allrum är ett stort och flexibelt rum om cirka 5x5 meter. Rummet har två fönster och ytor som kan möbleras på många olika sätt. Här är gott om plats för alla funktioner som du behöver; säng, soffgrupp, bord och förvaring. I anslutning till rummet finns också en stor klädkammare. Möjlighet finns att dela av rummet med en innervägg och skapa en tvåa. Genom fönstren silas dagsljuset in genom grönskan utanför. Dörren till rummet har under den tid då idealet var mer stramt spikats över med masonit men kan renoveras fram till en spegeldörr för den som önskar.

Badrum

Badrummet är ett ljust och rymligt rum med helkaklade väggar och smårutigt vitt klinkergolv. Badrumsinredningen är nyligen (2017/2018) uppdaterad med tak- och handdusch, ny handfatskommod och belysning. Här finns även en vattenburen handdukstork. För den som önskar sätta in tvättmaskin är rummet förberett för detta. Badkar ges också utrymme till.

Hall

Hallen ligger mitt i lägenheten och är rymlig och ljus med gott om förvaringsutrymme. Här finns en nisch för hatthylla och skor och ingång till en klädkammare.

Brf Tröskverket

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tröskverket (org. nr 769606-3549) innehar en fastighet med ett bostadshus beläget i Enskedalen. Huset uppfördes 1921. Föreningen upplåter 63st lägenheter med bostadsrätt och har 3st hyresrätt samt 1st hyres lokaler. Den byggs nu om till två bostadsrätter.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades och har innehaft fastigheten sedan 2001.

Mark

Föreningen innehas med tomträtt. Avtalet för tomträtten löper till år 2022-12-31.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF (Mälardalens Bostadsrättsförvaltning ek för) Västerås. Teknisk förvaltning sköts av Aseka Hiss & Fastighet AB gällande fastighetsskötsel. ISS svarar för lokalvården. Olsson Städ & Konsult svarar för städning av tvättstugan en gång per månad.

Renoveringar

2016 har man förstärkt källarventil för att sänka tidigare för höga radonvärden. Inga förhöjda värden enl. mätning från 2015 i berörd lägenhet. Föreningen har röstat nej till att förändra föreningens vindar, enl. beslut från mars 2018. Föreningen har tecknat kollektivavtal för bredband till samtliga lägenheter samt förhandlat om avtalet med ComHem. Föreningen har installerat en tvättstugebokning digitalt och skärmar i tvättstugan. Föreningen har en ny hemsida https://brftroskverket.se/ 2015 Stamrenovering ( se nedan). 2014 OVK. 2013 Filmning och spolning av stammar, inköp och installation av två tvättmaskiner. 2012 Målning av plåttak. Renovering av tvättstugorna. 2011 Installation av nya el-stigar. 2010 Dränering. 2009 Fönsterrenovering (samtliga fönster byttes ut), Renovering och omputsning av fasader. 2004 OVK. 1960 Klassiskt stambyte.

Förtydligande ang stamrenoveringen 2015

Stambesiktningen genomförd och en fysikalisk metod (jonisering) tillämpades för att få bort avlagringar i stammarna. Denna metod har resulterat i ökad livslängd. Några få stammar som bedömdes vara i sämre skick (främst i källarplan) fick bytas ut. Stammarna anses nu vara i gott skick och nästa underhåll planeras om 5-10 år. Något omfattande stambyte är inte aktuellt i nuläget.

Kommande renoveringar:

Föreningen planerar för att renovera trapphusen.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 5 mkr och årliga intäkter uppgår till ca 2,5 mkr. Föreningen totala bostadsyta är 3284kvm. Skuldkvoten per kvadratmeterbostadsyta uppgår till cirka 1522 kr.

Avgifter

Föreningen höjde avgiften 2017 med 3% för att möta ett långsiktigt underhåll. Inga fler avgiftsändringar är kända eller planerade.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa Försäkring AB med styrelseansvar. Bostadsrättstillägg ingår i föreningen försäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren, så det är inget medlemmarna själva behöver sköta. Gemensamma städdagar förekommer en gång per år.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet utrustad med två tvättmaskiner och ett torkskåp samt en torktumlare och mangel. Tvättstugorna är belägna på Kyrkogårdsvägen 43 samt Gamla Tyresövägen 308.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugorna samt cykelställ på gården. Cykel och barnvagnsrum finns i entréplan på Dalgårdsvägen 4 och 8. Fantastiskt fin gemensam gård med fler sittgrupper och grill.

Parkering

Föreningen har inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv levereras av Comhem. Basutbudet för kabel-tv ingår ej i avgiften medans bredband ingår i avgiften.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett vindsförråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-05-15. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Enskededalen ger dig lugnet och småskaligheten i omedelbar närhet till staden. Du cyklar till Södermalm på tio minuter. Till tunnelbanan och Dalens centrum är det bara tre minuters promenad. Här finns bland annat en bra Ica-butik, torghandel, bibliotek, gym, simhall, apotek med mera. På andra sidan Nynäsvägen finns flera trevliga små butiker, en mycket bra kvartersrestaurang med uteservering på sommaren och ett populärt bageri och café. Här bor du som med en egen park, men söker du mer än så finns flera stora grön- och naturområden som Sandsborgskyrkogården, Skogskyrkogården, Nytorpsgärde och Nackareservatet.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här