Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tre Kronors Väg 43
OLOF HULT 1932
Nacka - Kvarnholmen
LJUS OCH LUFTIG STUDIOLÄGENHET MED 30 KVM TERRASS
TEXT: MURÉN STYLING: EVENSTEVEN FOTO: SPINELL

I det före detta bageriet på Kvarnholmen ligger denna snygga trea med stor terrass. Hemmets hjärta är det centralt placerade köket och vardagsrummet som tillsammans är ett stort och inbjudande sällskapsrum med öppen planlösning. På dess sidor ligger två bra sovrum. Därtill har du ett sobert och fullutrustat badrum och gott om förvaringsutrymmen. Interiören är inspirerad av elegant 1920-tal kombinerad med byggnadens ursprung som bageri och har stora fönsterpartier med låg bröstning i alla rum. Längs hela bostadens yttervägg ligger en stor terrass, närmare 30 kvm, som du når både via vardagsrum och ett av sovrummen. Här har du din egen oas där du får plats med flera utegrupper och mycket växter, ett stort extrarum utomhus att njuta av alla årstider. På Kvarnholmen bor du i ett härligt sjönära läge vid inloppet till Stockholm. Med stans bästa färdmedel båt är du vid Nybroplan på en kvart.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Tre Kronors Väg 43, terrass
Område:
Nacka - Kvarnholmen
arkitekt:
OLOF HULT 1932
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
70 m²
Avgift:
4 029 kr inkl värme, varmvatten, digital TV, IP-telefoni samt internet
Pris:
5 300 000 kr Pris

Allmänt

Här bor du välplanerat, ljust och öppet med de sociala ytorna centralt i lägenheten och sovrummen placerade vid sidan om. Bostadens industri- och 1920-talsinpirerade interiörer har en sober ljus grundpalett med accenter i sotgrå toner. Samtliga fönster är väl tilltagna och har låg bröstning, vilket ger både fin utsikt och ett generöst ljusinsläpp. Industrikänslan finns i de mörkmålade och spröjsade rutorna, samt i gedigna mörka radiatorer i anslutning. Golven är genomgående av trä och ljusa, vitpigmenterade och mattlackade. Planlösning och takterrass är ritade av Berglund Arkitekter i samarbete med Oscar Properties. Viktiga hörnstenar under arbetets gång har till exempel varit att formge de nya delarna så de underordnar sig den befintliga tegelbyggnaden men samtidigt har en egen tydlig karaktär, och att få till en ny fönstersättning som påminner om industriella byggnaders och samtidigt fungerar till lägenheternas planlösningar.

Kök, vardagsrum och terrass

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning mitt i bostaden. Det är ett ljust, luftigt och socialt studiorum med stora fönsterpartier och dörr till den stora terrassen. Köksinredningen är placerad längs den inre långväggen och är specialritad för Bageriet. Det är både praktiskt och snyggt med väl tilltagna arbetsytor och gedigna materialval. Bänkskivan i natursten är inspirerad av gamla bakbänkar och extra djup. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. I köket finns även induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt och rostfri underlimmad diskho. I rummet kan du både ha en stor matplats och en enskild soffgrupp samt till exempel bokhyllor. Här finns även dörr till lägenhetens fantastiska terrass. Den är cirka 30 kvm stor och löper längs hela bostaden. Här har du ett ljuvligt extrarum med kvällssolsläge under varmare årstider. Dessutom har du här sjöutsikt och vy mot Söders höjder. Terrassen är till större delen öppen, men ett parti har tak via en överliggande balkong.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum, ett på vardera sidan vardagsrummet. Sovrummet längst in är det största och används idag som master bedroom. Här finns gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. En garderobsvägg ger bra förvaring. Detta sovrum nås från både vardagsrummet och kök/badrum, vilket ger en trevlig runtgående planlösning. Det andra sovrummet ligger som första rum efter hallen och används idag som arbetsrum. Detta rum har dörr ut till terrassen.

Badrum

Badrummet har samma färgpalett som i övriga lägenheten. Här matchas vitt rektangulärt kakel på väggarna med ett inmålat övre väggparti och tak i sotgrått. Golvet är klätt i ljus matt mosaik och badrumsdetaljerna är kromade. I rummet finns tak- och handdusch bakom glasvägg, wc, handfat med handduksreling, handdukstork och en stor integrerad spegel. Rummet har även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt elburen värme och dimbar belysning.

Hall

Innanför ytterdörren finns utrymme för till exempel hatthylla och skoförvaring och dessutom en generös garderob där du smidigt kan hänga undan ytterkläder. Därtill finns ytterligare tre garderober som hänger ihop med köksskåpen. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Bageriet 3

Allmän information

Brf Bageriet 3 är ett unikt nybyggnadsprojekt av byggbolaget Oscar Properties. På Kvarnholmen i Nacka mitt emot Djurgården, på gränsen mellan stad och skärgård finner du ett av Stockholms lyxigaste projekt, Brf Bageriet 3. Föreningen består av en byggnad med 7 st trappuppgångar. Föreningen innefattar 128 bostadsrättslägenheter fördelade på 1-6 RoK total boarea är ca 8483 kvm. 1 RoK : 7st om ca 31 kvm 2 RoK : 53st om ca 39 - 69 kvm 3 RoK : 45st om ca 68 - 107 kvm 4 RoK : 16st om ca 88- 103 kvm 5 RoK : 4st om ca 112 - 115 kvm 6 RoK :1st om ca 142 kvm

Parkering

75 parkeringsplatser finns för boende i föreningen, kostnad är 1000:-/ mån. Parkeringsgaraget är uppfört i 3st våningsplan och är beläget under gården mellan byggnaden och grannfastigheten. Det finns 9 stycken besöksparkeringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd, soprum och barnvagnsrum samt rullstolsrum.

Tv/Internet

Fiberanslutning via Ownit och utgörs av ett basutbud för TV, bredbandskapacitet 100/100 Mbit/s Ownit kommer att leverera en TV-box & en router till varje lägenhet.

Förråd

Till varje bostad hör ett förråd.

OMRÅDET

Här bor du på gränsen mellan stad och skärgård och du har du aldrig mer än några hundra meter till vattnet, och många grönområden för promenader och löprundor. Runt området kommer en 2,2 km lång strandpromenad att sträcka sig. På Kvarnholmen växer en ny stadsdel nu fram. I direkt anslutning till Bageriet byggs ett nytt närcentrum. Restauranger, caféer, butiker och serviceinrättningar infinner sig en efter en. I området projekteras även för en ny grundskola och det kommer att finnas flera förskolor. Till staden tar du dig smidigt på olika sätt. Härligast är att hoppa på pendelbåtarna som tar dig till Nybrokajen på en kvart. Med buss eller bil är du vid Slussen på tio minuter.