Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Västmannagatan 95
Axel Wetterberg 1916
Vasastan
LJUS & VÄLPLANERAD MED BALKONG I SOLIGT GÅRDSLÄGE
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Välkommen till en mycket väldisponerad, ljus och luftig tvåa med lugnt och högt läge mitt i Vasastan. Med en väl tilltagen takhöjd och stora fönster i högt sydvästläge får lägenheten volym och härligt ljusinsläpp. Den öppna planlösningen i kök och vardagsrum kompletteras med en stor balkong, vilket ger lägenheten fantastiska umgängesytor. Intill finns ett lugnt och mysigt sovrum. Lägenheten har även mycket goda förvaringsutrymmen, både i form av flera garderober i bostaden och i externa förråd. Här bor du med låg avgift i en välskött förening, och i ett hundraårigt nationalromantiskt hus med vackra småspröjsade fönster och en lummig innergård.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Västmannagatan 95
Område:
Vasastan
arkitekt:
Axel Wetterberg 1916
Våning:
3.5 av 5, hiss finns, Hiss finns!
Rum:
2 rum och kök
Area:
39 m²
Avgift:
1 058 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt

En mycket fin, ljus och luftig lägenhet med kvadratmetrarna på rätt ställe. Lägenheten helrenoverades 2014 till en fin mix av bevarade originaldetaljer kombinerat med nya material. Planlösningen är öppen och bostaden har genomgående ljusa väggar och vitlaserade trägolv. Den ligger med lugnt läge både i stadsdelen och i huset, med endast en angränsade granne. Möjlighet finns att installera kamin vid de murstockar som är bevarade i huset. Både ett vindsförråd och ett källarförråd hör till lägenheten.

Kök

Köket är byggt i u-form och i öppen planlösning mot vardagsrummet. Köksinredningen har fronter som är vita och släta och överskåpen utnyttjar takhöjden och sitter i dubbla rader. Bänkskivan är gjuten i betong och utgör både en arbetsyta och en bardel mot rummet, där du kan sätta stolar och ha en matplats/sällskapsyta. Som stänkskydd sitter svart mindre liggande kakel. Ovanför arbetsytorna och i taket sitter infällda spotlights. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, diskmaskin, kyl och frys. Charmigt i köket är också ett litet fönster som är en extra ljuskälla och en plats för dekoration.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och ljust rum med charmfulla väggar. Runt rummet sitter bevarade tavellister och i taket finns en takrosett. Här finns utrymme för både soffgrupp, matbord och annan möblering. Stora dubbla glasdörrar ger rummet rikligt med ljus och leder ut till lägenhetens balkong. Balkongen är stor och blir ett extra rum under varmare årstider. Här får du plats med bord för flera sittande och kan odla och plantera. Det höga sydvästläget i kombination med den stora innergården ger dig sol hela dagen under sommartiden.

Sovrum

Sovrummet, som är beläget i det rum som tidigare varit kök, är ett mysigt och lugnt rum med plats för dubbelsäng. Sängen är platsbyggd med smart förvaringsutrymme under och eluttag på båda sidor. I rummet finns även tre garderober som ger än mer förvaring. Ena väggen har en ljus tapet med ljusgrått trämönster, och på den andra sidan finns inbyggda hyllnischer som även är belysta inuti. En fin speglad dörr med spröjsad glasruta och överljus leder mellan hall och sovrum.

Badrum

Badrummet har väggar klädda i vitt större liggande kakel. På golvet ligger svart klinkermosaik. I en nisch finns en lyxig tak- och handdusch. Inslaget av betong finns även i badrummet, handfatet vilar på en betongsskiva som har en svart kommod under. På väggen ovanför sitter ett högt badrumsskåp med spegeldörr. I taket sitter infällda spotlights, golvet är försett med golvvärme och rummet har också en handdukstork.

Hall

Hallen välkomnar dig med vackra speglade dörrar och en fin siktlinje in mot vardagsrummet. Innanför entrédörren finns gott om utrymme för klädhängare, och på andra sidan finns en bevarad originalgarderob. Därtill finns i hallen en platsbyggd sittbänk med förvaring. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr som även fungerar ljudisolerande mot trapphuset.

Brf Vårt Hem Nr 4

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen innehar fastigheten SMEDJAN 7 som består av 20 st lägenheter. Huset har sedan det uppfördes alltid ägts av de boende men omvandlades från bostadsförening till bostadsrätter 1994. I fastigheten finns två kontorslokaler för uthyrning med en total lokalyta om 136 kvm. Uthyrning även av källarutrymme och plats på tak för mobilantenner.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan den uppfördes.

Mark

Föreningen äger sin mark och drabbas på så vis inte av tomträttsavgifter.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Rådrum AB. Den tekniska förvaltningen sköts av Styrelsen.

Renoveringar

För komplett renoveringslista se bifogad fil Renoveringslista BRF. Under 2009 genomfördes en rad större fastighetsförbättringar; alla husets rökkanaler tätades, gårdsfasaden renoverades, taket målades och nya balkonger kom på plats till husets norra och västra lägenheter. Hösten 2010 fräschades även gården upp med ny markbeläggning, nytt cykelställ och regnskydd. Under början av 2015 har även trapphuset fått sig en uppfräschning och de flesta lägenheter har installerat säkerhetsdörrar. 2017 drogs fiber in.

Ekonomi

Föreningen är lågt belånad med knappt 3 300 kr i lån per kvm boyta, medan snittföreningen inom tullarna ligger på cirka 6 000 kr i lån per kvm boyta.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Städning och städdagar

Föreningen har gemensam vårstädning ca andra söndagen i maj månad. Då städas gård, vind, källare och trapphus. I samband med städdagen ordnar föreningen borttransport av grovsopor. Efter städningen bjuds det på lättare mat under trevliga former.

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp samt utrymme att hänga tvätt i rumstemperatur..

Gemensamma utrymmen

På den fina, grönskande gården finns cykelparkering med tak och pollare för fastlåsning. Här finns även trädgårdsmöbler och en gemensam grill. Hobbyrum för enklare snickerier/projekt finns i källaren.

Bredband och TV

Bredband både från Bredbandsbolaget och ComHem finns indraget till fastigheten med ett uttag i varje lägenhet. Detta ingår i månadsavgiften.

Juridisk person & delat ägande:

Föreningen medger ej juridisk person medlemskap i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i synnerligen trevliga Vasastadskvarter, mitt i stadsdelen. Området har till större delen bebyggelse från 1910- och 1920-talen och är lugnt med väldigt lite trafik, samtidigt som du har nära till allt vad Vasastan har att erbjuda. Här är det aldrig långt till en trevlig restaurang eller ett café. I och med bygget av nya Hagastaden har området fått ett än större närutbud i form av flera matbutiker, restauranger, gym med mera som etablerat sig i stadsdelen. I området finns flera gröna lungor och dessutom oasen Hagaparken på kort promenadavstånd. Nya Citybanans station ligger endast två minuters promenad från huset. Du har även mycket nära till hållplats för flygbussarna och Odenplans tunnelbana finns två kvarter bort.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här