Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Svandammsvägen 36
Okänd arkitekt 1910-tal
Gamla Midsommarkransen
PERFEKT PLANERAD STOR OCH LJUS TREA MED BALKONG
TEXT: MURÉN STYLING: MAINSTREET FOTOGRAFI: SPINNELL

Mitt i mysiga Midsommarkransen ligger denna fina och rymliga trea med balkong. Lägenheten är genomgående och mycket bra planerad och fördelar de sociala ytorna i kök och vardagsrum åt ett håll, och två stora sovrum åt det andra hållet och in mot gården. Rummen är stora och ytorna flexibla. Många och stora fönster ger ett fint ljus i hela hemmet. Här är har du dessutom ett stilfullt och välutrustat badrum och gott om förvaringsutrymmen. Du bor lugnt och centralt mitt i Kransens mest trivsamma slingrande och kuperade kvarter och har både tunnelbana och lummig grönska på någon minuts avstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Svandammsvägen 36
Område:
Gamla Midsommarkransen
arkitekt:
Okänd arkitekt 1910-tal
Våning:
2 av 3, Hiss finns ej.
Rum:
3 rum och kök
Area:
85.5 m²
Avgift:
4 242 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv bas

Allmänt om fastigheten

El:
3 648 kr/år
Försäkring:
4 156 kr/år
Total driftskostnad:
7 804 kr/år
Beräknat antal pers:
5

Allmänt

En fin och välplanerad rymlig trea som kan byggas om till en fyra. Härliga sociala ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Två bra och stora sovrum in mot gård, här finns även balkongen. Många och stora fönster med djupa nischer, fönster och fönsterbrädor är nymålade. Gott om förvaringsutrymmen i lägenheten samt i ett källarförråd om ca 5 kvm som också hör till lägenheten.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och är ett härligt stort och socialt rum till både vardag och fest. Köksinredningen har vita släta fronter och mörka bänkskivor. Som stänkskydd sitter vitt liggande kakel. Köket är utrustat med kyl och frys (12'), spishäll, fläkt (förbättrat ventilationssystem 2017), ugn (17') i bekväm arbetshöjd, diskmaskin och dubbel diskho. Köket har en arbetsbänk/köksö som är en rymlig arbetsyta och en trevlig plats att hänga vid. Väggen vid denna plats är tapetserad med en vackert blomstermönstrad tapet i dova nyanser. Övriga väggar är vitmålade, golvet består av ekparkett. Intill köket finns gott om utrymme för ett stort matbord. I vardagsrummet får du plats med till exempel en stor soffgrupp, tv och förvaringsmöbler. Hela rumsytan har totalt tre fönster som förser rummen med ett rikligt ljus.

Sovrum 1 & 2

Bostaden har två rymliga sovrum som båda har fönster mot gården. Det som idag används som föräldrasovrum är ett ljust och stort rum med ett stort fönsterparti och balkongdörr. Väggarna är vitmålade, med ett mörkare golvslag. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Vid den inre väggen finns bra förvaring i en garderobsvägg. Balkongen är en av få i huset och har ett vackert svart smidesräcke och plats för både utemöbler och blomster. På sommaren kan balkongen få sol från runt fem till sju på kvällen. Det andra sovrummet används idag som barnrum. Här är en vägg tapetserad med harlekinrutor i ljusgrönt och vitt från Ferm Living, på golvet ligger ekparkett. Rummet är stort nog för flera barn att bo och leka i, men då det har två fönster skulle det även kunna byggas om till två mindre sovrum, för den som önskar detta.

Badrum

Badrummet renoverades 2015 och är snyggt, rymligt och fullutrustat. Här finns badkar med tak- och handdusch och invid detta en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Stort handfat med bra förvaring i kommod under och spegelväggskåp ovanför detta, samt vägghängd wc. Väggarna är helkaklade med vitt klassiskt kakel satt med mörk fog och på golvet ligger marmorklinker försett med golvvärme. Här finns även en handdukstork och glasväggar runt badkaret.

Hall

Hallen är består av en entrédel och en inre hall. Ytorna är stora och möblerbara. I den inre hallen finns idag ett förvaringssystem från Elfa. Rummet används även som kontor. I entrén är väggarna målade i en grå nyans. Här finns gott om plats för hatthylla och skoförvaring. På golvet ligger mörk klinker med ekparkett i den inre hallen. Därefter finns plats för till exempel byrå eller garderober.

Brf Vitsippan 6

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Vitsippan 6 (org. nr 769621-2567) innehar en fastighet med ett bostadshus. Huset bebyggdes under tidigt 1910-tal och är beläget i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 10 st lägenheter med bostadsrätt och har även 2 st lokaler.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2011.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av höjda markhyror.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera Konsult AB. Teknisk förvaltning sköts av Polar VVS & Fastighetstjänst AB.

Renoveringar

2017: Injustering av värmesystemet, åtgärdat problem med ventilationen. Ny tvättmaskin och torkskåp. 2015/2016: Ommålning av trapphus, installation av säkerhetsdörrar och entrédörr. Isolering av vinden. Två balkonger har byggts, varav en till denna lägenhet. OVK-besiktning, fasadarbete. 2014: Sanerat soprummet samt förbättrat ventilationen. Renovering av trapphus. 1988: Huvudsakligt ombyggnadsår, VA-stammar, fönster, fasad m.m.

Kommande renoveringar:

Föreningen genomför en årlig fastighetsbesiktning med den tekniska förvaltaren. Kommande projekt är putsning av fasad (2020-2025) och stamrensning (2023). Stammar kommer inte behöva bytas förrän 2036 enligt en inspektion från 2011. Fönster bedömer man inte att man behöver byta, är i bra skick. De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 4,1 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 450 tkr, i kassan finns cirka 1,1 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 8.000 kr, snittet i Midsommarkransen uppgår till 6.000 kr.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar. Lägenheter med balkonger har redan fått en avgiftshöjning.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa med styrelseansvar. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren, så det är inget medlemmarna själva behöver sköta. Gemensamma städdagar förekommer en gång per år.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet utrustad med två tvättmaskiner och ett torkskåp samt en torktumlare och mangel.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugan samt en byggnad på innergården för förvaring av cyklar och barnvagnar.

Parkering

Föreningen har inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv levereras av Com Hem. Basutbudet för kabel-tv ingår i avgiften, bredband svarar man för själv. Föreningen har inte dragit in fiber.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd om cirka 5 kvadratmeter.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-02-06. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Du bor dessutom precis intill den fina och populära Svandammsparken som är en riktig oas med plaskdamm och grönytor.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här