Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Husabyvägen 27
Thure Bergentz 1945
Aspudden
FUNKISSTUDIO MED BALKONG OCH MAKALÖS UTSIKT
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: SPINNELL

Med Aspuddens häftigaste utsikt ligger denna funkispärla om två rum och kök och med balkong. Lägenheten består av ett stort studiorum med kök och vardagsrum i öppen planlösning och med ett sovrum intill. Från balkongen och samtliga fönster har du en hänförande och milsvidd utblick, först över närliggande hustak i Aspudden och därefter vidare ut mot bland annat Vinterviken, Brommalandet och Mälarens inlopp. Panoramat växlar ständigt och upphör aldrig att fascinera. Sydvästläget ger sol från mitt på dagen till solen går ner på kvällen. Detta är dessutom ett snyggt renoverat hem med detaljer som sticker ut och bidrar till karaktär och stil.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Husabyvägen 27
Område:
Aspudden
arkitekt:
Thure Bergentz 1945
Våning:
3 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
35 m²
Avgift:
2 740 kr inkl. värme, vatten (obl. tillägg för fiber: 142 kr/mån)

Allmänt om fastigheten

El:
2 000 kr/år
Försäkring:
1 053 kr/år
Total driftskostnad:
3 053 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Tänk på att driftskostnaden kan variera beroende på hur man bor och vilka abonnemang man har.

Allmänt

En mycket fin lägenhet om 35 väldisponerade kvadratmeter. Ursprungliga fönster med spanjoletter och fönsterbrädor av sten samt nyare dubbla glasdörrar som leder ut till balkongen som ligger mot sydväst. Mäktiga vyer åt alla håll. Nymålade väggar i fina kulörer samt ett ljust laminatgolv i hela lägenheten. Klädkammare och garderober i både sovrum och hall. Ett källarförråd om 2-4 kvm hör också till lägenheten.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum utgör ett öppet och ljust studiorum som även hänger ihop med hallen. Samtliga väggar är målade i ljust grått, Silverpil från Alcro, och på golvet ligger ljus laminat. Köket härstammar från 2012 och är byggt längs en av långväggarna. Underskåpen har blankvita släta fronter medan överskåpen bryter snyggt med kopparfärgade luckor och handtag. Intill dem finns även några öppna hyllplan. Väggarna vid köket är helkaklade i vitt klassiskt kakel fogat med mörk fog, vilket gjordes 2016. Bänkskivan är vit med dubbel diskho i rostfritt. Gasspis med elugn och fläkt. Kyl och frys är inbyggda i väggen som ligger i vinkel mot den övriga köksinredningen. Diskmaskin finns givetvis till ditt förfogande. Här finns även ytterligare förvaringsskåp. Fönstret i köket ger ett fint arbetsljus. Intill finns gott om plats för en större matgrupp. Vardagsrumsdelen ligger på motsatt sida i rummet. Här finns den naturliga platsen för soffa och soffbord och även ytor för förvaringsmöbler och tv. Dubbla helglasade dörrar leder ut till de magnifika vyerna på balkongen. Balkongen ligger i sydvästläge och har under sommarhalvåret sol från mitt på dagen till solen om aftonen sjunker ner över Bromma. Här kan du ha både utemöbler och blommor och även grilla.

Sovrum:

I sovrummet är väggarna målade i en mörkgrön färg som både skänker rummet karaktär och lugn. Här finns plats för en större säng och till exempel en byrå. Via sovrummet når du klädkammaren där du har gott om plats för kläder. Ett fint tvåluftsfönster förser rummet med ljus och dig med hänförande utsikt.

Badrum

Badrummets väggar är kaklade i vitt kakel och på golvet ligger grön marmorerad klinker. I rummet finns dusch, handfat, wc och handdukstork. Bra förvaring i spegelväggskåp och i ett stort högskåp. För den som vill sätta in egen tvättmaskin finns det plats för det, det är dock ej draget för det.

Hall

Innanför ytterdörren finns plats för klädkrokar och därefter finns en inbyggd garderobsvägg för undanhängning av kläder. En av garderoberna har en spegeldörr.

Brf Husabyvägen

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Husabyvägen (org. nr 769606-4547) innehar en fastighet med ett bostadshus. Huset bebyggdes 1945 och är beläget i Aspudden. Föreningen upplåter 33 st lägenheter med bostadsrätt och har även 2 st hyresrättslägenheter. Huset värms upp med bergvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2003.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av höjda markhyror.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Svenska Bolån AB. Den tekniska förvaltningen tillhandahålls av Etcon.

Renoveringar

2001: VA-stammar, elstigar och takrenovering 2004: Installation av bergvärme. 2006: Balkongbygge. 2009: Relining av huvudstam, reparation av värmepump. 2010: Reparation av gasstam. Asfaltering framsida. Reparation av skorstenen. 2011: Bergvärmepumpen byts ut. Besiktning genomförs med utfallet att fastigheten är i gott skick. 2012: Utvändig målning av fönster. 2013: Reparation av fuktskada p.g.a. läckande köksstam, försäkringsärende. 2014: Ommålning av trapphuset i port 27, tilläggsisolering av vindarna. 2015: Byte av fastighetens tvättutrustning. 2016: OVK genomförs samt ventilationsåtgärder. 2017: Installation av ny bergvärmeanläggning. Högtrycksspolning av avloppsstammar. Ommålning av trapphus. Installation av fiber. Försäljning av råvind efter värdering och uppmätning. Se samtliga renoveringsdetaljer i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Föreningen har tagit in offerter för att upprätta en underhållsplan. Inga planerade renoveringar även om behov finns av nya fönster och lampor i källarplanet.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 18,8 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 1,5 mkr, i kassan finns cirka 1,3 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 11.000 kr, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr. Föreningen har två hyresrätter kvar i föreningen vilka kan ses som tillgångar den dagen upplåtelse till bostadsrätt sker, planer finns dock inte för det i nuläget.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar. Däremot vill föreningen fokusera på amorteringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningens stadgar ska följas vid andrahandsuthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF med styrelseansvar. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av medlemmarna själva genom ett rullande schema i trapphuset. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet utrustad med två tvättmaskiner och ett torkskåp samt en torktumlare.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, cykelförråd, snickerirum, styrelserum samt ett grovsoprum.

Parkering

Föreningen har 13 st bilplatser för uthyrning enligt ett sedvanligt kösystem (300 kr/mån). Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

I princip alla lägenheter är anslutna till fibernätet via IP-Only, medlemmarna har möjlighet att använda fler leverantörer än Com Hem. Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.. Föreningen har ingått ett gruppavtal med Bahnhof på 36 månader där en hastighet om 100/10 fås mot 142 kr/månad.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd om cirka 2 - 4 kvadratmeter.

Särskild kommentar om råvind

Möjlighet finns att efter ett godkänt bygglov erhållits köpa loss råvindsutrymmet från föreningen. Värderingen av utrymmet görs individuellt och köparen står för alla kostnader som uppstår i samband med iordningsställandet av råvinden. Då boytan ändras kommer bostadsrättens andelstal och avgiftsnivå utökas.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-01-28. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en trivsam och familjär småstadsmiljö. Aspuddens centrala kärna har många trevliga restauranger, caféer och butiker. Tunnelbanan ligger endast cirka fyra minuter från fastigheten, och flera busslinjer stannar i närheten. Till knutpunkten Liljeholmen med tunnelbana, tvärbana, bussar, shopping och service går du på cirka tio minuter. En stor tillgång är det att bo endast fem minuter från Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, löpspår, promenadvägar och Mälarens vågor. I närheten finns även populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här