Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Skånegatan 57
Dorph & Höög 1903
Södermalm - Sofo
NYRENOVERAD JUGENDTREA MED MED TVÅ KAKELUGNAR
SKRIBENT: MURÉN FOTOGRAFI:SPINNELL STYLIST:GÄRDE

Fast pris. Med bästa läge på Skånegatan ligger denna ljusa och stilfulla trea med generös takhöjd om 3,3 m i samtliga rum. Lägenheten har genomgående planlösning och är helt nyrenoverad med nya ytskikt, nytt kök och nytt badrum. Kombinerat med eleganta originaldetaljer som stuckaturer, takrosetter, djupa speglade fönsternischer, spegeldörrar, trägolv och inte minst, två tjusiga kakelugnar, är detta ett både vackert och harmoniskt boende som kombinerar det bevarade och det nutida med glans. Här är det bara att flytta in och njuta av en toppenbostad med toppenläge.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Skånegatan 57, vån 2
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Dorph & Höög 1903
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
73 m²
Avgift:
2 687 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv och el

Allmänt

En mycket fin, ljus och helt nyrenoverad lägenhet som dessutom pryds av vackra stuckaturer, takrosetter, höga golvsocklar, djupa nischer, spegeldörrar och två kakelugnar. Dessa är för närvarande inte i bruk, men planering i föreningen pågår att samordna iordningställande av kakelugnar med flera lägenheter. I alla rum ligger originalträgolv som slipats och hårdvaxoljats med Osmo hårdvaxolja. Väggarna är målade i två olika ljusgrå nyanser. Elen i lägenheten är nydragen och infräst i väggarna.

Kök

Köket är helt nytt, byggt 2017 och beläget mitt i bostaden. Köksskåpen har grå speglade fronter. Överskåpen utnyttjar hela takhöjden och sitter med dubbla rader vilket ger gott om förvaring. Bänkskiva och väggstänk är av carraramarmor. Underlimmad diskho med blandare från Tapwell. Vid flytt av köket krävdes en speciell tystgående pump för vatten och avlopp som installerades i samband med renoveringen. Spis med häll och ugn från Smeg. Kolfilterfläkt samt integrerad kyl, frys och diskmaskin.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett vackert och luftigt rum med två stora fönster i söderläge som ger ett härligt ljusinsläpp. Här är lätt att möblera och få plats med både soffgrupp och matbord. Rummet har två par vackra pardörrar som leder till hall respektive sovrum. Runt rummet sitter vackra stuckaturer med växtmotiv och i taket tronar en stor takrosett. Speglade nischer och höga golvsocklar sätter också prägel på rummet. Som det anstår en sal har vardagsrummet den pampigaste kakelugnen i lägenheten, ett riktigt smycke i rummet med tjusiga ornament. Väggarna i vardagsrummet är målade i ljusgrått.

Sovrum ett och två

Lägenhetens största sovrum är ett rymligt och ljust rum med gott om plats för dubbelsäng och andra möbler. Även här finns fina stuckaturer, takrosett, speglingar och höga golvsocklar, samt en fin helvit kakelugn med ornament upptill. Sovrummet har generöst ljusinsläpp genom ett stort fönster i söderläge och väggar målade i ljusgrått. Detta rum nås från både vardagsrum och hall. Det mindre av sovrummen används idag som arbetsrum, men kan till exempel även bli ett utmärkt barnrum. Väggarna är ljusgråmålade och här finns en rymlig garderob. Från detta rum finns bygglov för en fransk balkong med läge in mot gården.

Badrum

Nyrenoverat badrum från 2017 med intyg. I badrummet är väggarna helkaklade i vitt klassiskt kakel med mörk fog. På golvet ligger hexagonformat klinker i ljusgrå/beige. Både kakel och klinker kommer från Höganäs keramik. I rummet finns dusch, handfat och vägghängd wc, och det är förberett för tvättmaskin för den som önskar ha egen sådan. Förvaring i spegelskåp på vägg och i inkaklade vägghyllor. I taket sitter infällda spotlights och golvet är försett med golvvärme.

Hall

Innanför entrén finns plats för hatthylla och skor och här finns även en bevarad inbyggd garderob med överskåp där du kan hänga undan kläder. Väggarna är målade i ljust grått (samma nyans som vardagsrummet). Hallen övergår i köket och där finns även två garderober som byggts med samma dörrar som kökets.

Brf Bonden Större 29

Antal lägenheter och lokaler

Fastigheten Bonden Större 29 består av totalt 21 st lägenheter (20 st bostadsrätter och 1 st hyresrätt) samt en lokal med hyresrätt (Koh Phanang). Föreningen är äkta och ritades av arkitekt Dorph & Höög 1903.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2015.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens förvaltning sköts av Valvet.

Renovering

Balkonger 2018

Nya fönster 2017/18

Renoverat soprum 2017/18

Soprummet 2017

Ny hiss 2015 gatuhuset

Tvättstuga 2015

Omfattande renovering har utförts ca 1974 med bl.a. stambyte. Under 2017 utfördes byte av fönster och portar och balkonger installerades.

Kommande renovering

Installera säkerhetsdörrar och renovera gårdsfasad samt gården

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 22,9 milj kr. Det ligger något högre än i området men föreningen har gott om dolda tillgångar genom hyresrätter samt intäkt från lokalerna om ca 800.000 kr/år.

Avgift

I avgiften ingår el, värme och vatten. Inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Bredband/Tv

TV och bredband från ComHem.

Försäkring

Föreningen är försäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättstuga med ny maskinpark bestående av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har även en trevlig innergård som möbleras med utemöbler sommartid samt cykelförvaring.

Ägande:

Juridisk person godkänns ej.

OMRÅDET

Här bor du händelsernas centrum, i kärnan av SoFo, mitt bland restauranger, caféer och trevliga butiker, nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda. Du bor mittemellan Götgatans puls och Nytorgets charm. I kvarteret Bonden Större finns ännu några byggnader från 1700-talet och 1800-talet som visar på hur det såg ut på Södermalm innan den moderna staden växte fram.