Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Utkiksbacken 22
CARL J FORSS 1905
Gröndal
SOLIG SEKELSKIFTESTVÅA MED BALKONG OCH SJÖUTSIKT

Bostaden säljs till accepterat pris. Med ljust soligt hörnläge och fönster i tre väderstreck ligger denna luftiga och genomgående tvåa. Lägenheten ligger med högt läge i ett charmigt sekelskifteshus i vindlande och mysiga kvarter centralt i Gröndal med utsikt över Mälaren och in mot staden - adressen Utkiksbacken gör verkligen skäl för namnet. Från gatan finns en trappa ner till klipporna, vattnet och en badbrygga. Bostaden har rymliga sociala ytor i kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning och ett lugnt mysigt sovrum i anslutning till detta. Lägenheten har egen balkong och på gården har föreningen en stor terrass med utemöbler och grill med utsikt ner mot vattnet. Dessutom har du, om du så önskar, tillgång till egen parkeringsplats på gården. Hiss finns!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Utkiksbacken 22
Område:
Gröndal
arkitekt:
CARL J FORSS 1905
Våning:
2 av 3, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
52 m²
Avgift:
2 182 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv

Allmänt

En mycket fin och väl omhändertagen lägenhet som helrenoverades 2013 med stilfulla materialval. Ljust och luftigt med väldisponerade ytor, generös takhöjd och vackra höga originalfönster med T-spröjs. Samtliga väggar är målade i Stockholmsvitt och alla golv är trägolv som vitlaserats, de i vardagsrum och hall är i original från 1906. Ett källarförråd om 2-3 kvm hör också till lägenheten. Fantastiskt läge med närhet till både vatten och grönska.

Kök

Köket ligger med högt härligt hörnläge och har fönster i två väderstreck. Från matplatsen åtnjuter du sjöutsikt och från diskbänken blickar du ut över fina granngårdar och grönska. Köksinredningen har vita speglade fronter och bänkskiva av carraramarmor med underlimmad diskho. Väggarna invid arbetsytorna är kaklade med vitt bistrokakel och i taket ovanför sitter infällda spotlights. Den maskinella utrustningen kommer från Siemens; kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen, och dessutom finns induktionshäll, inbyggd ugn och kolfilterfläkt.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum som även det är ett hörnrum med fönster i två väderstreck. Här får du plats med en stor soffgrupp och andra möbler. Här finns även bra fast förvaring i form av inbyggda garderober. Från vardagsrummet har du utgång till lägenhetens balkong. Den ligger med ett högt soligt sydvästläge och omgärdas av ett dekorativt smidesräcke. Här får du plats med både utemöbler och blomster.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt rum som du når från vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng och det finns god förvaring i en Elfa-garderob med spegelskjutdörrar.

Badrum

Badrummets väggar är klädda i vitt större kakel och på golvet ligger ett mörkgrått skiffergolv som är försett med golvvärme. Handfatet är integrerat i en marmorbänk med kommod och kombinerad tvättmaskin och torktumlare under. Ovanför handfatet finns ett spegelskåp med belysning. Bakom en glasad duschvägg finns en tak- och handdusch från Tapwell. I rummet finns även en handdukstork samt infällda spotlights i taket.

Hall

Hallen är rymlig och går att möblera. Innanför dörren finns plats för hatthylla och skoförvaring. En charmig snedställd vägg leder dig vidare in i köket.

Brf Taljan 5

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Taljan 5. Fastigheten uppfördes 1906. Föreningen omfattar åtta lägenheter med bostadsrätt, fördelat på sju stycken tvåor och en etta, total bostadsyta är 416 kvm. Det är en mysig liten förening med god sammanhållning och det råder en trevlig, familjär atmosfär bland de boende.

År föreningen övertog fastigheterna

Föreningen förvärvade fastigheten år 2013.

Tomträtt

Föreningen äger marken och drabbas ej av tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via Berg & Larsson, den ekonomiska förvaltningen sköts i föreningens regi.

Renovering

Föreningens fastighet totalrenoverades under 2013. Stammar, el, två nya bostäder byggdes. Fasad och tak renoverades tidigare. Fastigheten är i gott skick och föreningen känner inte till några problem med fastigheten.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan och det som ligger inom de närmsta åren (5 år) utvändig målning av fönster. Fasad och tak kommer att renoveras men inte inom de närmsta 10 åren som det ser ut idagsläget.

Ekonomi

Enligt styrelsen är föreningens ekonomi god. Man har dragit ned på onödiga rörliga kostnader samt ser en starkare ekonomi i årsredovisningen för 2016 än tidigare. Föreningen har låga lån och gör inga amorteringar idag pga detta. Föreningen hade ett lån som löper ut i dagarna till hög ränta, detta har nu bundits på 10 år till en lägre ränta.

Andrahandsuthyrning

Föreningens policy för andrahandsuthyrning är att den ska godkännas av styrelsen med ett år i taget, med giltiga skäl som grund för beviljande.

Tvättstuga:

Gemensam liten tvättstuga med en tvättmaskin samt torktumlare. Används sällan pga att alla bostäder bortsett en har egna tvättsmaskiner.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via IF.

Trappstädning

Städning av trapphus sköts av extern aktör och således ingenting de boende behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Gamensam mycket trevlig uteplats med fin utsikt. Cykelplats finns på gården.

Parkering:

Föreningen har 6 platser på gården, och för närvarande hyr 5 av medlemmarna en plats (500kr /mån), och en hyrs ut till en granne. Medlemmar har förtur, så om ngn önskar plats så sägs avtalet upp med extern hyrare av parkering (1 mån uppsägningstid). Det är dock inte garanterat att man får en plats, utan det kan uppstå kö beroende på hur många i huset som vill ha plats. Man ser över möjligheterna att skapa ytterligare en plats.

Bredband och Kabel-TV

Man har kabel-TV samt bredband från ComHem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridiska personer som medlemmar.

Kontroll:

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson 2017-05-24. Uppgifter som är av särskild vikt bör kontrolleras med styrelsen.

OMRÅDET

Utkiksbacken bjuder på kuperade kvarter med vackra hus, mäktiga vyer och möjligheten att börja varje dag med ett dopp. Området är dessutom det enda bevarade sammanhängande hyresvillaområdet i Stockholms närhet (Huvudsta och Hagalund är två andra kända sådana områden men som idag inte finns kvar sitt hela ursprung). Gröndals trevliga kvarter ger dig ingredienser som klippor, vågskvalp, punschverandor, funkisarkitektur, småstadskänsla och storstadsvyer. Här är det lätt att trivas. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Här finns även det klassiska konditoriet Lundbergs. På nära avstånd finns Vintervikens trädgårdar med restaurang och café av högsta klass, liksom Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer. Via Liljeholmsbron når du Hornstull och Södermalm till fots på cirka kvarten.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här