Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Frejgatan 50
Arkitekt: Anders Gustaf Forsberg 1896
Vasastan
VÄLKOMNANDE VASASTANSTVÅA MED VACKRA VINKLAR
TEXT: MURÉN STYLING: MAINSTREET FOTOGRAFI: SPINNELL

I en stilfull och pampig 1890-talsfastighet på central Vasastansadress ligger denna genomgående och ljusa tvårumslägenhet med charmiga detaljer från förra sekelskiftet såsom vinklar, höga t-postfönster, speglade dörrar, högt i tak och golv med originalfurutiljor. Här bor du högst upp i huset med ett rymligt kombinerat kök och vardagsrum, ett lugnt mysigt sovrum och en inbjudande möblerbar hall däremellan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Frejgatan 50
Område:
Vasastan
arkitekt:
Arkitekt: Anders Gustaf Forsberg 1896
Våning:
4 av 4
Rum:
2 rum
Area:
47 m²
Avgift:
2 153 kr I avgiften ingår värme och vatten.

Allmänt

En fin och charmig lägenhet med trivsamma vinklar, ljust och högt belägen. Generös takhöjd, speglade dörrar, originalradiatorer, T-postfönster med spanjoletter, djupa speglade nischer och marmorfönsterbrädor. Väggarna är genomgående vitmålade och på golven ligger bevarade furutiljor.

Kök

Köket ligger sedan några år i halvöppen planlösning med vardagsrummet, i den inre delen av rummet. Köket är vinkelbyggt och har vita släta fronter och bänkskivor av carraramarmor. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. I anslutning till köket kan du placera en större matgrupp.

Vardagsrum

Vardagsrummet är, om du inkluderar köket, det enda fyrkantiga rummet i lägenheten. Här finns två stora T-postfönster som förser rummet med ett fint ljus och utsikt Här finns plats för en rymlig soffgrupp.

Sovrum

Sovrummet är ett rofyllt rum med mysiga vinklar och vrår, det före detta köket. Trapphusväggen ger rummet en fin välvd väggyta. Från fönstret har du fin utsikt över den lugna innergården. Här får du plats med en dubbelsäng och här finns även en rymlig dubbelgarderob.

Badrum

Även badrummet är ett rum med charmiga vrår. Det renoverades under 2015. Väggarna är helkaklade i vitt metrokakel lagt i halvförband. I hörnet ovanför wc finns platsbyggda inkaklade hyllor. Handfat med snygg guldfärgad kran från Tapwell. Duschen ligger i en nisch. På golvet ligger grå hexagonfarmad carraramarmor.

Hall

Hallen ligger mitt i bostaden och är ett rymligt och möblerbart rum. Här kan du till exempel ha en arbetsplats, bokhyllor eller byrå. Vid den inre väggen finns en rymlig inbyggd garderob.

Bf Midgård 20 upa

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Midgård 20. Föreningen upplåter 45 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Huset ritades av arkitekten Anders Gustaf Forsberg och uppfördes 1896.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SCB.

Renovering

1992 stambyte samt el-stigare 1999 fasadrenovering med bibehållen stuckatur och fönsterrenovering

2005 stamspolning

2007 målning av tak och byte av fjärrvärmepump 2010 balkonger byggdes mot gården samt nya maskiner i tvättstugan 2013 byte av värmecentral 2015 renovering och ommålning av fönster 2016 trapphusfönstren målades invändigt och utvändigt

Kommande renoveringar:

2018 takmålning

Ekonomi

De långfristiga skulderna i föreningen är ca 2 mkr, vilket ger cirka 898 kr per kvm boyta. Snittbelåning inom Stockholms tullar är ca 6 000 kr/kvm. Avgift/kvm ca 588 kr (enligt ÅR- 16). Det finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Tvättstuga

Tvättstugan är placerad på gården och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykelrum, bastu med relaxavdelning samt solarium.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme och vatten.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson: 2017-12-04. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband är installerat och levereras av ComHem.

OMRÅDET

Här bor du praktiskt taget mitt i Vasastan, lugnt och avskilt men med Odenplan bara ett kvarter bort. Härifrån har du de bästa pendlingsmöjligheterna med tunnelbana, många bussar nya Citybanan. Du behöver heller inte sakna något då det gäller restauranger och caféer. I närheten finns klassiska hak som Tranan och Tennstopet, men också nyare tillskott som Lilla Ego. Vasaparken och Observatorielunden är två gröna lungor i närheten och ligger båda på kort promenadavstånd, och du bor även nära Stockholms stadsbibliotek.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här