Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Grindsgatan 31
Arkitekt: Nils Malmborg 1929
Södermalm
INBJUDANDE OCH VÄLPLANERAD TREA VID LUGN PARK
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

Med ypperligt läge invid den fina och lugna parken Blekingetäppan hittar vi detta förtjusande hem. Tre ljusa rum med kök i genomgående planlösning i ett välbevarat hus från 1929. Här bor du med trevliga och rymliga sociala ytor i kök och vardagsrum och har två rofyllda sovrum i läge mot gård, träd och park. Charmen från det sena 1920-talet finns kvar samtidigt som bostaden har anpassats till livet av idag. Här är det enkelt att hitta lugnet i vardagen samtidigt som du har stadspulsen på kort promenadavstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Grindsgatan 31
Område:
Södermalm
arkitekt:
Arkitekt: Nils Malmborg 1929
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
73 m²
Avgift:
3 413 kr I avgiften ingår värme och vatten.

Allmänt:

En charmfull och mysig lägenhet som renoverades och byggdes om med nytt kök och badrum 2013. Många originaldetaljer finns bevarade såsom fönster med spanjoletter, marmorbräden och radiatorer, takrosetter, furugolv, fiskbensparkett av ek, spegeldörrar och listverk. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Kök

Köket ligger centralt placerat i lägenheten och är byggt som ett parallellkök. Köksinredningen har vita släta stilrena fronter. Bänkskivorna är av ljus kompositsten. Som stänkskydd sitter glasskivor med ljus färg bakom. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen och spishäll med ugn, mikrovågsugn och fläkt går i rostfritt. Väggarna i köket är nyligen målade i en ljusgrå nyans. På golvet ligger fiskbensparkett i original som vitvaxats.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum med ett stort fint fönsterparti i burspråk mot gatan. En marmorfönsterbräda går från vägg till vägg i burspråket. I rummet finns gott om plats för både soffgrupp och matbord samt annat möblemang. Väggarna är målade i samma ljusgrå färg som i köket den vitvaxade fiskbensparketten löper vidare in i vardagsrummet.

Sovrum ett

Hemmets största sovrum används som föräldrasovrum. Det är ett lugnt och rofyllt rum som vetter mot den lugna gården och Blekingetäppan. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och även för annan möblering. I rummet finns även en inbyggd garderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vitvaxad ekparkett.

Sovrum två

Lägenhetens andra sovrum används idag som barnrum. Rummet är beläget i det som tidigare varit ett kök. Även detta rum ligger med lugnt gårds- och parkläge. Väggarna är vita och golvet är originalgolv av furu. Platsbyggt finns också en bra garderob.

Badrum

Badrummet är kaklat med vitt kakel och på golvet ligger mörkgrå klinker. Två integrerade speglar och ett rymligt badrumsskåp finns på väggarna. Rummet har även dusch bakom vikbara väggar av glas, handfat, wc, handdukstork och egen tvättmaskin.

Hall

Hallen välkomnar dig med grågröna väggar, originalfurutiljor och platsbyggd förvaring för ytterkläder och skor. Längre in i hallen finns ytterligare inbyggd garderobsförvaring.

Brf Kniven 20

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kniven 20. Föreningen upplåter 32 lägenheter varav 30 med bostadsrätt och 2 med hyresrätt samt 4 hyresrättslokaler. Huset ritades av arkitekten Nils Malmborg och uppfördes 1928 av byggmästare P. E. Persson.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Deloitte AB och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetshjälpen Lindgren AB.

Renovering

2013 stambyte, 3-fas-el drogs in och med nya el-stigare, hissen och i källaren gjordes nya förråd efter man gjort om vinden till lägenheter 2014 fönsterrenovering, OVK, byte av värmecentral 2016 dränering av gård, hissrenovering

Kommande renoveringar

2017 mindre renovering av gården (budgeterat till 60 000 kr).

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 17 mkr. Under 2017 har man sålt 1 hyresrätt. Under 2018 kommer man amortera med 6 mkr från b.la. försäljningen av hyresrätten. Föreningen har även dolt kapital i form av 2 andra hyresrätter. Avgift/kvm ca 600kr. Föreningen har ca 450 tkr i intäkter från lokaler och ca 1,7 mkr i kassan. Uppgifter hämtade från 2016 årsredovisning.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och ett torkrum.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det en uthyrningslägenhet som hyrs ut till medlemmarna för 200 kr/natt.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme och vatten.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband och kabel-TV är installerat och levereras av Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Grindsgatan bor du både lugnt och centralt. Läget invid fina Helgalunden med genuin 1920-talsbebyggelse är oerhört trivsamt. Samtidigt förflyttar du dig enkelt över staden då du bor nära knutpunkter som Skanstull och Södra station med tunnelbana, bussar och pendeltåg. Du har också nära till Eriksdalslunden, Eriksdalsbadet och fina motionsstråk nere vid Årstaviken, och promenerar enkelt över Götgatan och når då de mysiga Sofo-kvarteren. Grindsgatan övergår norrut i Swedenborgsgatan som leder upp till Mariatorget så även denna del av Södermalm nås enkelt till fots.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här