Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tre Kronors Väg 31
OLOF HULT 1932
Nacka - Kvarnholmen
STILFULL OCH SNYGG FYRA MED BALKONG

Med förstklassigt läge vid inloppet till Stockholm ligger denna snygga och välplanerade fyrarummare med balkong. Lägenheten är belägen i det före detta bageriet på Kvarnholmen som nu har byggts om till sjönära bostäder med stilfull industrikänsla. Planlösningen är genomgående och ger dig härliga sociala ytor i kök och vardagsrum, där du även har en stor balkong som fungerar som ett extra rum under varmare årstider. Åt andra hållet ligger tre bra sovrum. I bostaden finns dessutom både ett fullutrustat badrum med tvättpelare och en separat wc. Interiören går i sober färgskala med mörkare accenter i sotgrått, vilket förstärker industrikänslan och byggnadens ursprung som bageri. I fastighetstävlingen The International Property Awards blev Bageriet på Kvarnholmen utsetts till bästa ombyggnadsprojekt i Sverige.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Tre Kronors Väg 31, 1tr
Område:
Nacka - Kvarnholmen
arkitekt:
OLOF HULT 1932
Våning:
1, hiss finns
Rum:
4 rum och kök
Area:
88 m²
Avgift:
4 764 kr inkl värme, varmvatten, digital TV, IP-telefoni samt internet

Historik

Kvarnholmen var en i stort sett obebodd plats fram till slutet av 1700-talet då välbärgade stockholmare började bygga sommarhus på ön. Vid 1800-talets slut köpte Qvarnaktiebolaget Tre Kronor upp mark på ön och byggde den stora pampiga kvarnen Tre Kronor. 1922 förvärvade Kooperativa Förbundet ön och platsen utvecklades med både näringsverksamhet och bostäder. Under slutet av 1920-talet och början av 1930-talet tillkom flera olika byggnader, som en makaronifabrik, en havregrynskvarn, några magasin och bostadshus i form av både radhus och smalhus. De äldsta ritningarna till Spisbrödsfabriken är signerade 1929. Arkitekt var Olof Huldt på Kooperativa Förbundets arkitekt- och ingenjörskontor. Olof Huldt ritade många industri- och lagerbyggnader åt kooperationen, och han ritade även möbler och inredningar till butiker och restauranger. Bageriet är en vacker tegelbyggnad med tydlig industrihistoria. Byggnaden stod klar 1932, men redan under 1940-talet påbörjades en av flera ombyggnationer av fastigheten. KF:s verksamhet upphörde 1992 och nu har en ny historia startat med en pågående omvandling av platsen. Dagens byggnader, som består av en hög före detta silobyggnad och en lång lägre byggnad, har inte så mycket av det ursprungliga utseendet kvar, men bland annat de vackra tegelmurarna är i original. Bygganden har såklart måst förses med fler fönster för att kunna fungera som bostadshus och de är i de flesta fall stora och spröjsade.

Närområdet

Här bor du på gränsen mellan stad och skärgård och du har du aldrig mer än några hundra meter till vattnet, och många grönområden för promenader och löprundor. Runt området kommer en 2,2 km lång strandpromenad att sträcka sig. På Kvarnholmen växer en ny stadsdel nu fram. I direkt anslutning till Bageriet byggs ett nytt närcentrum. Restauranger, caféer, butiker och serviceinrättningar infinner sig en efter en. I området projekteras även för en ny grundskola och det kommer att finnas flera förskolor. Till staden tar du dig smidigt på olika sätt. Härligast är att hoppa på pendelbåtarna som tar dig till Nybrokajen på en kvart. Med buss eller bil är du vid Slussen på tio minuter.

Bostaden

Här bor du med en välplanerad och yteffektiv planlösning där de sociala ytorna i kök och vardagsrum är öppna och centrala och sovrummen är placerade för sig och åt det andra hållet. Bostadens interiörer är inspirerade av både 1920-talet och industrihistorien. De har en sober ljus grundpalett med accenter i sotgrå toner. Köket är specialritat för Bageriet och är både praktiskt och snyggt med väl tilltagna arbetsytor och gedigna materialval. Bänkskivan i natursten är extra djup - inspirerad av gamla bakbänkar. I anslutning till köksinredningen har du rum för en stor matplats. Vardagsrummet öppnar därefter upp sig i en rymlig yta med ett stort fönsterparti som upptar hela ytterväggen och ger rummet ett härligt ljus. Balkongen är ett härligt extrarum under de varmare årstiderna och en plats du aldrig tröttnar på. Tre sovrum ligger i fil i en separat del av bostaden. Här finns ett större master bedroom med två fönster och en generös garderobsvägg, samt två mindre sovrum som är lika i utförande - här behöver inget syskon vara avundsjuk på den andre. Badrummet har samma färgpalett som i övriga lägenheten. Här matchas vitt rektangulärt kakel på väggarna med ett inmålat övre väggparti och tak i sotgrått. Golvet är klätt i ljus matt mosaik och badrumsdetaljerna är kromade. Bakom en glasad vägg finns en tak- och handdusch. Rummet har en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I bostaden finns dessutom en separat gäst-wc med toalett och handfat. Fönstren är väl tilltagna och har låg bröstning, vilket både ger fin utsikt och ett generöst ljusinsläpp. Industrikänslan finns i de mörkmålade och spröjsade rutorna, samt i gedigna mörkmålade radiatorerna i anslutning. Golven är genomgående av mattlackad och borstad ek.

Brf Bageriet 3

Allmän information

Brf Bageriet 3 är ett unikt nybyggnadsprojekt av byggbolaget Oscar Properties. På Kvarnholmen i Nacka mitt emot Djurgården, på gränsen mellan stad och skärgård finner du ett av Stockholms lyxigaste projekt, Brf Bageriet 3. Föreningen består av en byggnad med 7 st trappuppgångar. Föreningen innefattar 128 bostadsrättslägenheter fördelade på 1-6 RoK total boarea är ca 8483 kvm. 1 RoK : 7st om ca 31 kvm 2 RoK : 53st om ca 39 - 69 kvm 3 RoK : 45st om ca 68 - 107 kvm 4 RoK : 16st om ca 88- 103 kvm 5 RoK : 4st om ca 112 - 115 kvm 6 RoK :1st om ca 142 kvm

Parkering

75 parkeringsplatser finns för boende i föreningen, kostnad är 1000:-/ mån. Parkeringsgaraget är uppfört i 3st våningsplan och är beläget under gården mellan byggnaden och grannfastigheten. Det finns 9 stycken besöksparkeringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd, soprum och barnvagnsrum samt rullstolsrum.

Tv/Internet

Fiberanslutning via Ownit och utgörs av ett basutbud för TV, bredbandskapacitet 100/100 Mbit/s Ownit kommer att leverera en TV-box & en router till varje lägenhet.

Förråd

Till denna bostad hör två förråd om ca 6 kvm.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här