Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Lodbrinken 4 A
Anders Hedblom 1926
Duvbo
CHARMIG OCH LJUS TJUGOTALSTVÅA MED VILLAKÄNSLA
TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTOGRAFI: SPINNELL

Med hemtrevlig, lite Carl Larssonsk stämning i det genuina villasamhället Duvbo i Sundbyberg, ligger denna fina tvårummare. I det vackra 1920-talshuset bor du nästan som i villa i en liten trevlig förening med en lummig trädgård utanför dörren. I detta hem tar du enkelt med dig frukosten ut i trädgården, eller njuter grillmiddag under de stora träden. Lägenheten ger dig ett mysigt kök, ett stort vardagsrum, ett rofyllt sovrum och en möblerbar inre hall. Bostaden har hög 1920-talskaraktär med bevarade detaljer som fina spröjsade fönster, fyllnadsdörrar, furutiljor och sektionsradiatorer. Du bor i gavelläge och har fönster i tre väderstreck vilket förstärker känslan av villaboende ytterligare.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Lodbrinken 4 A
Område:
Duvbo
arkitekt:
Anders Hedblom 1926
Våning:
1 av 2
Rum:
2 rum och kök
Area:
59.4 m²
Avgift:
3 862 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El:
4 800 kr/år
Försäkring:
1 600 kr/år
Total driftskostnad:
6 400 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
Försäkringskostnad enligt schablon/liknande lägenhet.

Allmänt

En charmfull och genuin 1920-talslägenhet med generösa rum och fönster i tre väderstreck. Stora spröjsade fönster gör bostaden ljus och luftig. Bevarade furutiljor i kök, hall och sovrum. Ett källarförråd om ca 6 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Köksinredningen är vinkelbyggd och har vita släta fronter och bänkskivor av svart fanér. Spis, fläkt, kyl och frys är alla i rostfritt utförande. Som stänkskydd sitter grönblå glasmosaik. Väggarna är målad i vitt och har en fondtapet med fågelmönster. Vid det stora fönstret finns plats för ett mindre matbord. Här äter du med trevlig utsikt mot den egna trädgården och omkringliggande grönska.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och rymligt hörnrum med fönster i två väderstreck. Stora lönnar utanför fönstren ger rummet en ombonad känsla. Här får du plats med både en soffgrupp och ett matbord, om så önskas. På golvet ligger en parkett.

Sovrum

Även sovrummet är ett fint hörnrum med rutor åt olika håll. Här har du trevlig utsikt mot den egna trädgården med syrener och mot de intilliggande villaträdgårdarna. Rummet ger dig plats för både dubbelsäng och garderober/förvaringsmöbler.

Badrum

Badrummets väggar är kaklade i vitt 15x15-kakel. På golvet ligger en ljusblå våtrumsmatta. Rummet har badkar och handfat med bra förvaring i en kommod. Här finns också en handdukstork och plats för till exempel ytterligare förvaring.

Inre hall

Den inre hallen är ett bra extrarum som är en utmärkt plats för ett hemmakontor. Rummet kan även nyttjas för till exempel extra förvaring.

Hall

Innanför dörren finns utrymme för hatthylla och skor och rakt fram finns en inbyggd garderob där du kan hänga undan kläder.

Brf Väktaren 5

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Väktaren 5 i Sundbyberg (org. nr 716419-2721) innehar fastigheten Väktaren 5. Bostadshuset bebyggdes 1929 och är beläget i Duvbo. Föreningen upplåter 6 st lägenheter med bostadsrätt. Huset värms upp med bergvärme och oljepanna som komplettering.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 1986.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgifter.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Arcada AB och den tekniska förvaltningen har skötts av styrelsen.

Renoveringar

1988: Omläggning av tak (renovering och ommålning), rörstambyte, elstambyte. 1998: Renovering av taket. 2004: Installation av bergvärmepump, byte av tvättmaskiner. 2005: Spolning av avloppsstammar. 2012: Omputsning av fasad, målning av fönster. 2014: Renovering av trapphus, ommålning i tvättstuga och inköp av ny tvättmaskin.

Kommande renoveringar:

Föreningen har tagit in offerter avseende målning av taket, värmesystemet skall också ses över. Föreningen sammanställer en underhållsplan.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 4,1 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 425 tkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsrättsyta uppgår till cirka 7.600 kr, snittet i Sundbyberg uppgår till 6.000 kr. Föreningen genomför en undersyn av föreningens lån, både sett till räntenivå och amorteringsgrad. Det finns bra med pengar i kassan och ett lån kan lösas inom kort enligt styrelsen.

Avgifter

Avgifterna har varit oförändrade i många år och det finns inga planer på att höja avgifterna.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Varje medlem tecknar sitt eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av medlemmarna genom ett gemensamt städschema. Utemiljön sköts av medlemmarna tillsammans. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

I föreningen finns en tvättstuga placerad på källarplan med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, hobbyrum och cykelrum samt barnvagnsrum. Föreningen har också en trädgårdstomt, där medlemmarna kan utöva sitt odlingsintresse genom pallkragar och rabatter.

Sophantering

Hushållssoporna slängs i soptunnor på föreningens gård.

Parkering

Det finns fyra parkeringsplatser på föreningens tomt och principen först till kvarn tillämpas. I övrigt är det gratis att parkera på gatorna i Duvbo.

Bredband och TV

Kabel-tv och bredband levereras via Com Hem. I avgiften ingår grundutbudet för kabel-tv.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd om cirka 6 kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-06-01. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Duvbo var det allra första egnahemsområdet i Stockholm med omnejd och är ett mysigt och lugnt område med mestadels villabebyggelse. Gatunätet slingrande och smalt omgivet av uppväxta trädgårdar och bebyggt med en trevlig mix av hus - pampiga sekelskiftesvillor blandas synnerligen trivsamt med hus från senare decennier. Intilliggande Sundbyberg ger dig sedan allt du behöver i form av service, butiker och restauranger.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här