Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Upplandsgatan 41
1883 S Palmberg
Vasastan
STILFULL SEKELSKIFTESTREA - MÖJLIG FYRA MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD

I en vacker fastighet från 1883 på trevliga Upplandsgatan ligger denna ljusa och luftiga lägenhet med genomgående planlösning och stora rum i fil. I detta hem får du verkligen njuta av vackra bevarade originaldetaljer som höga golvsocklar, stuckaturer, takrosetter, korspostfönster, djupa nischer, speglade dörrar och breda golvtiljor. Rummen är generösa i storlek och volym och för den som behöver fler sovrum finns här rum möjliga att dela upp. Här bor du med ypperligt läge precis invid Odenplan och har en stor härlig balkong med kvällssol mot lugn innergård.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Upplandsgatan 41
Område:
Vasastan
arkitekt:
1883 S Palmberg
Våning:
1 av 4, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
102 m²
Avgift:
5 271 kr inkl. värme, vatten, basutbud kabel-tv och bredband

Allmänt

En rymlig, ljus och luftig lägenhet med generös takhöjd och höga fönster. Stora rum som är möjliga att dela av till mindre. Väggarna är genomgående vitmålade och alla rum (ej hall och kök) har breda fina originalfurutiljor på golven. Ett källarförråd om cirka 3 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Köksinredningen är klassisk och vinkelbyggd. Luckor och lådor har vita släta fronter som kombineras med bänkskiva i mörkt trä och rostfri diskbänk med dubbel diskho. Som stänkskydd sitter mörkblå mosaik. I köket finns plats för en större matplats. Invid köksbänken finns också en sittplats. Dessutom inbjuder den djupa fina fönsternischen till att krypa upp i. På golvet ligger en oljad ekparkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett pampigt och ljust rum med två fönster mot gatan. Här imponerar höga lister, stuckaturer, en fin takrosett, speglade nischer och de dubbla fyllnadsdörrar som leder från vardagsrummet till intilliggande rum. Rummet är stort och lättmöblerat, för den som vill finns både utrymme för stor soffgrupp och en rejäl matplats.

Sovrum ett

Lägenhetens största sovrum är ett stort lugnt rum som ligger in mot gården. Det är ett rofyllt rum med ett fint ljusinsläpp. För den som behöver fler sovrum kan detta rum enkelt delas av till två mindre. Från detta rum har du utgång till lägenhetens balkong om 7 kvm, som ligger med sydvästläge och är en egen oas in mot den trevliga innergården. Balkongytan är rymlig och ger dig ordentligt med plats för både möbler och växtlighet.

Sovrum två

Bostadens andra sovrum ligger i fil med vardagsrummet och är ett lugnt och mysigt rum med gott om plats för en stor säng och annat möblemang. Bakom en speglad dörr finns en rymlig klädkammare.

Badrum

Badrummet är stilfullt och snyggt med väggar klädda i vitt liggande kakel och grå stenklinker på golvet. I väggarna finns två inkaklade nischer med glashyllor och även bra förvaring i kommod under handfat. Ovanför handfatet sitter en stor spegel. Längst in i rummet finns en tak- och handdusch.

Hall

Hallen är lång, rymlig och välkomnande, ett nav genom hela bostaden. Rummet får ljus från båda sidor av lägenheten. På golvet ligger oljad ekparkett. I passagen mellan hall och vardagsrum finns en inbyggd originalgarderob.

Brf Sirius 8

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sirius 8. Man upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheterna

Föreningen förvärvade fastigheten 1994.

Tomträtt

Föreningen har ett tomträttsavtal. Avgälden ligger fast mellan 2017-2026 på 288 300 kr.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska av AB Energibevakning.

Renoveringar

1980-1981 Totalrenovering av huset (inkl. stammar och elstigar). 1995 Fasaden och innergården renoverades. 1997 Balkonger nybyggnad, renovering av trapphuset. 1997-1998 Tak huvudbyggnad - viss renovering - målning. 2001 Renovering tvättstuga. 2005 Spolades stammar (Ragnsells, Avloppsteknik Svenska AB). 2005 Ny undercentral installerades. 2005 Tak målades. 2006 Fönsterrenovering (in- och utvändigt). 2007 Entréplan och trapphusgolv - slipning och polering. 2007 Ny dörr från trapphuset mot innergården. 2007 Renovering tvättstuga - nya maskiner, golv och målning. 2009 Fasaden mot gatan samt gårdshus renoverades. 2010 Fönster gårdshus samt tvättstugan. 2011 Omfattande renovering av del av fasaden mot gården. 2011-2012 Fönster trapphus våning 5. 2014 Stockarna runt rabatterna har bytts ut. 2014-2015 Renovering av alla badrum och delar av lägenheter runt badrummen på vänstersidan av huset (sett från gatan) från våning 4 till våning 1. 2015 Installation av ny hiss (inkl. nytt hissmaskineri). 2016 Utvändigt underhåll av väggar och dörrar, inkl. målning och murning enligt underhållsplan. 2017 Fönsterrenovering enligt underhållsplan.

Kommande renoveringar

Under 2018 kommer föreningen att se över taket.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastigheter ger 3 900 kr per kvm boyta (6,6 mkr totalt), en låg belåningsgrad då snittet i Vasastan är cirka 5 000 kr/kvm.

Andrahandsuthyrning

Kräver tillstånd av styrelsen. Avgift för andrahandsupplåtelse tas ut med 10 % av gällande prisbasbelopp.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa.

Trappstädning

Föreningen köper in denna tjänst från Svensia AB.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, uteplats, gårdshus med föreningslokal och cykelförråd.

Bredband och kabel-tv

Basutbud kabel-tv från Comhem och bredband via Ownit ingår i månadsavgiften.

Juridisk person/delat ägande/övernattningslägenhet

Juridisk person samt köpare som vill använda lägenheten för övernattningslägenhet godkänns ej som köpare i föreningen. Delat ägande är accepterat.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-11-07 samt årsredovisning 2016. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Upplandsgatan är en 1 500 meter lång gata som sträcker sig från Norra Bantorget i söder till Vanadisvägen i norr. Nummer 41 ligger ganska precis på mitten av gatusträckningen, ett stenkast från Odenplan. Upplandsgatan är kanske mest känd för att vara hemvist för många antikvitetsbutiker, här bor du mitt i detta kluster. Du bor i genuin stadsmiljö men även mittemellan två gröna oaser - Observatorielunden och Vasaparken. Det centrala läget i Vasastan/Norrmalm är suveränt. Dessutom når du både Kungsholmen och Östermalm på kort promenadavstånd, precis som Stockholms city. Längre sträckor förflyttar du dig snabbt från Odenplan med tunnelbana, pendeltåg och ett stort antal busslinjer.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här