Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Nybrogatan 75 C
Axel Bergman 1914
Östermalm
LJUS GÅRDSTVÅA MED EGEN INGÅNG - SKULDFRI FÖRENING
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

Med ett villaliknande läge på en av Östermalms bästa adresser ligger denna ljusa och fina lägenhet. Det är den gamla portvaktarbostaden som idag är en mysig tvårummare med ett lugnt läge mellan två innergårdar. Bostaden har genomgående planlösning och välplanerade och rymliga ytor och en egen entré från gården. Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och är ett härligt socialt rum. Sovrummet ligger i andra änden av bostaden och är ett lugnt rum gott om plats för både stor säng och andra möbler. Här bor du i en skuldfri och välmående bostadsrättsförening där du dessutom kan njuta av faciliteter utöver det vanliga. På den omhändertagna gården finns bland annat ett orangeri med sittplatser och inomhus finns både ett spa med bastu och bubbelpool och en stor festlokal med vinkällare.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Nybrogatan 75 C
Område:
Östermalm
arkitekt:
Axel Bergman 1914
Våning:
1 av 5, hiss finns, hej hissen
Rum:
2 rum och kök
Area:
36 m²
Avgift:
1 617 kr inkl värme, VA och kabel-TV. Obligatorisk avgift om 159:-/mån för bredband

Allmänt

En ljus och trevlig lägenhet med genomgående planlösning och generösa fönster som förser bostaden med ett fint ljus. Fönsternischerna är mycket djupa och inbjuder till att krypa upp i. Bostaden har rymliga rum och är bra planerad, och har egen ingång med endast en angränsande granne. I alla rum ligger ett massivt plankgolv som är slipbart. Till lägenheten hör även ett källarförråd om 3-4 kvm.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och är ett trivsamt och socialt rum. Köket är stilrent med vita släta blanka luckor och bänkskivan är av massiv ek med en rostfri diskho. Överskåpen utnyttjar den tilltagna takhöjden och sitter i dubbla rader så här finns gott om förvaringsytor. Som stänkskydd sitter en glasskiva i ljus grönblå ton. Maskinparken består av kyl, diskmaskin, spis, ugn och fläkt. Spishäll och ugn är alldeles nya. Invid köket finns plats för ett matbord med plats för 4-6 personer. Därefter finns plats för en rymlig soffgrupp. I den djupa fönsternischen har du också en mysig plats att krypa upp i.

Sovrum

I det lugna sovrummet finns plats för en dubbelsäng, garderob och till exempel en arbetsplats. Även detta rum har ett fint fönster med djup nisch.

Badrum

Badrummet är ljust och fint med väggar klädda i vitt liggande kakel satt i halvförband med mörk fog, och golvet av ljus beige mosaik. Dusch finns i en egen nisch med inkaklade förvaringshyllor i anslutning. Under handfatet finns en kommod och ovanför sitter ett spegelväggskåp. I badrummet finns även en handdukstork och golvvärme.

Hall

Hallen är rymlig med god plats för förvaring. Innanför dörren sitter en hatthylla med krokar. För den som önskar finns även plats för en garderob. På golvet ligger klinker i en gråbrun nyans med golvvärme.

Brf Rådjuret 21

Allmänt

Husen uppfördes 1914 och ombildades till bostadsrätter under 2003. I de tre bostadshusen finns 62 bostadsrätter och tre kommersiella lokaler upplåtna med hyresrätt (cirka 200 kvm) Samt ett par förråd som hyrs ut. Föreningen har nyligen blivit helt skuldfri.

Mark

Föreningen äger marken och belastas inte av tomträttsavgälder.

Renoveringar

Huset genomgick en ROT renovering under mitten på åttiotalet där bland annat stammarna, elen etc byttes. Sedan dess har husen genomgått sedvanligt underhåll. De senare åren har bland annat detta genomförts. 2010 Samtliga fönster totalrenoverades, 2011 Byte av reglerutrustning för varmvatten och värme, installation av nytt inpasserings- och bokningssystem, 2012 Färdigställande av festlokal och vinkällare, renovering av hiss, 2014 Renovering av A-gård, 2015 Fasadrenovering mot gatan, 2015-2016, Bygge av nya lägenheter i D och E-huset, 2016 Renovering av samtliga valv mellan gårdar och entré mot gatan, 2016 Renovering av C- och D-gård, trapphus D, sophus och återvinningsrum 2017 Renovering av hiss i D-huset.

Ekonomi

Föreningen har genom ombyggnationen av en lokal till 8 st lägenheter blivit skuldfri. Till detta har man cirka 1.6 miljoner i kassan.

Andrahandsuthyrning

Uthyrning i andra hand tillämpas enligt gällande lag, dvs vid provamsboende, militärtjänstgöring, boende på annan ort etc. Tillstånd från styrelsen krävs. Styrelsen har beslutat att inte godkänna korttidsuthyrning i andra hand genom exempelvis Airbnb och liknande aktörer.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Tvättstuga

I A-B källare finns den gemensamma tvättstugan som består av två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en centrifug samt en mangel. I D-E huset finns en mindre tvättstuga.

Gemensamma utrymmen:

På A-gården finns ett orangeri som går att boka, här ryms ungefär tio sittande gäster. I anslutning till denna finns en gemensam gasolgrill. I A-B husets källare finns ett cykel- och barnvagnsförråd. I D-husets källare finns det tillgång till gemensamhetsutrymme med festlokal med ljudanläggning, projekter, bistro, vinkällare och Spa. Möjligt att ha cirka 50 gäster sittande i festlokalen.

Sophantering

Hus för återvinning och hushållssopor finns på A-B gården.

Parkering/garage

Boendeparkering på gatan.

Bredband och TV

Huset är anslutet till ComHem för kabeltv. Fastigheten har också fiber indraget vilket ger medlemmarna tillgång till Gigabit Internet (1000 Mbit/s) via Ownit.

Juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem. Gemensamt förvärv av föräldrar och barn prövas från fall till fall.

OMRÅDET

Östermalm ger dig såväl pampiga stadskvarter, som strandpromenad, gröna parker och stråk. Här behöver du inte sakna något, kvarteren ger dig det bästa av det mesta i fråga om restauranger, caféer, nöjen, shopping, kultur och kommunikationer. Du bor precis vid Karlavägens trevliga promenadstråk och endast ett par kvarter från Humlegården.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här