Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ormbergsvägen 9
BACKSTRÖM & REINIUS 1947
Gröndal
SJÖNÄRA OCH SOCIAL STUDIOTREA
FOTO: SPINNELLI STYLING: MAINSTREET

OBS: Bostaden säljs till fast pris, kontakta mäklaren för mer info. Här har en före detta industrilokal från 40-talet förvandlats till en modern, urban bostad med en takhöjd som imponerar. Nästan 100 kvadratmeter studiokänsla med flexibel planlösning som lätt kan disponeras på olika sätt. I den före detta monteringshallen sitter de både till storlek och till antal generösa originalfönstren kvar vilket ger fantastiskt ljus i varje rum. Sovrummen har härlig utsikt mot Gröndals välkända och färgglada stjärnhus och nere vid bryggan på husets kortsida blickar du bortåt Kungsholmen, Långholmen och Reimersholme. Här bor du en minut från morgondoppet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ormbergsvägen 9
Område:
Gröndal
arkitekt:
BACKSTRÖM & REINIUS 1947
Våning:
3 av 4, hiss finns
Rum:
3,5 rum och kök
Area:
97 m²
Avgift:
5 061 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Närområdet

Här bor du i synnerligen trevliga kvarter med ingredienser som klippor, vågskvalp, punschverandor, funkisarkitektur, småstadskänsla och storstadsvyer. I Gröndal är det lätt att trivas. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Här finns även det klassiska konditoriet Lundbergs som förra året firade 70-årsjubileum. På nära avstånd finns Vintervikens trädgårdar med restaurang och café av högsta klass, liksom Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer.

Kök

Modernt Vedumkök med industrikänsla. Rostfri bänkskiva och grafitgråa luckor som matchas av kakel i vitt med grå fog. Här finns det gott om plats för lustfylld matlagning. Fabriksfönster i originalutförande och kökets placering ett trappsteg upp från vardagsrummet förstärker industrikänslan. Vitvarorna är inbyggda i en modul vilket bidrar till den luftiga och öppna känslan.

Vardagsrum

Vardagsrummet, beläget ett trappsteg ned från resten av lägenheten, har än mer generös takhöjd. Här bidrar fabriksfönster på rad till att skapa ett mycket ljust och socialt rum. Man kan ana hur LM Ericssons montörer arbetade i gott ljus här när det begav sig. Intill den helglasade balkongdörren finns dessutom ett ytterligare fönsterparti som sträcker sig från golv till tak. Vardagsrummet nås från hallen och har kontakt med köket men utan att disken syns. Här finns gott om plats för det gängse vardagsrumsmöblemanget och mer därtill utan att det på något vis blir trångt. Härifrån nås den ovanligt generösa balkongen där ni kan umgås många. Från vardagsrummet leder två hallar till den mer privata delen av bostaden. Planlösningen är rundgående vilket snabbt blir ett nöje för yngre familjemedlemmar som får mycket plats för spring. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med lägenhetens genomgående ekparkett.

Hall & Arbetsrum

Hallen delar av bostaden mellan det privata och det sociala. Den vackra ekparketten binder samtidigt snyggt ihop hela bostaden. I hallen finns en mycket stor klädkammare och ingång till badrum. Hallen leder vidare till sovrummen och till den rymliga inre hallen som med fördel kan utnyttjas som arbetsrum. Liksom i övriga bostaden är väggarna vitmålade.

Sovrum 1:

Tre stora fönsterpartier med totalt sex originalfönster där ljuset strömmar fritt är det första du ser när du kliver in i det stora ljusa sovrummet. Genom fönstren har du utsikt över stjärnhusens trivsamma taknockar. De vita väggarna kontrasteras fint av ekparketten. Här finns plats för såväl dubbelsäng och sängbord som klädförvaring. Om du inte vill bli väckt av morgonsolen finns persienner och markiser.

Sovrum 2

Idag används rummet som barnrum. Perfekt placerat intill det andra sovrummet så att du alltid kan finnas nära till hands. Två fönsterpartier med fyra originalfönster släpper in mycket ljus. Här finns gott om plats för såväl lekyta som säng och förvaring. Även här finns persienner och markis.

Badrum:

I bostadens mitt ligger badrummet, som en naturlig avdelare mellan de sociala ytorna och sovrummen. Här har väggarna fått ett snyggt vitt kakel och på golvet ligger turkos mosaik, med golvvärme. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare - ovanför torktumlaren hänger ett förvaringsskåp från Vedum. En stor integrerad spegel med trähylla sitter ovanför handfatet och vid badkaret en handdukstork. Det här är ett perfekt badrum för den som gillar att inreda.

Klädkammare:

En stor walk-in-closet som sväljer det mesta av familjens kläder och prylar. Det generösa utrymmet i klädkammaren är en av lägenhetens många möjligheter.

Balkong:

Stor och lång balkong med trätrall. Här finns gott om plats för sittgrupp, växter, grill och annat. Här dricker du eftermiddagskaffe eller kvällste i solen. Behöver du skugga finns markis som täcker halva balkongen.

Föreningen:

Om du inte får nog av härliga sällskapsytor i den egna bostaden kan du och ditt sällskap förflytta er till den gemensamma uteplatsen med sjöutsikt eller den gemensamma trädgården med grill och möbler. Föreningen har en gästlägenhet, barnvagn- och cykelförråd samt en tvättstuga med två tvättmaskiner och en stor torktumlare. Det finns ett garage i fastigheten till en avgift om 1050 kr/månad och parkeringsplatser utomhus. Intern kö tillämpas. Till bostaden hör ett stort källarförråd om ca 9 kvm och i avgiften ingår bredband.

Huset

Föreningen äger fastigheten Akterspegeln 24 som består av ett flerbostadshus i 4-5 våningar med totalt 87 bostadsrätter samt en övernattningslägenhet. Den totala boytan är 6 604 kvm. Föreningen har inga lokaler. Föreningen disponerar 48 parkeringsplatser, varav 41 är belägna i garage. Huset ritades av arkitekterna Leif Reinius och Sven Backström och uppfördes 1945-48.

Brf Utkiken i Gröndal

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning. Den tekniska förvaltningen sköts av Rubin Förvaltning.

Renovering

2016 Målning av soprumsgolv. 2015 Stamspolning. 2014-15 Radonmätning. 2004 Stambyte, omputsning av fasad, byte av ventilation.

Kommande renoveringar

Inga planerande renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 57 Mkr, vilket ger cirka 8 631 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 700 kr. Avgiften har precis sänkts med 5% från och med 1 juli 2016.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar om året.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två större tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har 7 parkeringsplatser utomhus, 41 garageplatser (för närvarande kö) och 9 MC-platser för uthyrning till medlemmarna. Det finns ett antal kajakplatser i garaget som hyrs ut årsvis. Det finns fyra barnvagnsrum, ett i varje port, och två cykelrum (i port 5 och port 9). Fastigheten har inga allmänna lokaler såsom hobbyrum, festlokal eller liknande, men däremot finns ett gästrum för övernattning att hyra för 200 kr/dygn. Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 8-10 kvm.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen är ansluten med fiber till T3. Anslutning upp till 100 Mbps ingår i avgiften. Ett trådbundet nätverk är installerat i varje lägenhet med uttag i samtliga rum utom våtrum. Comhem är leverantör av kabel-TV, det analoga grundutbudet ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-10-10. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här