Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Mälarblick 32
Bromma - Nockebyhov
KULTURHISTORISKT & VÄLBEVARAT RADHUS PÅ HÖG HÖJD
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD/LINDHOLM

På den förtjusande adressen Mälarblick ligger detta stilfulla radhus. Byggt i början av 1960-talet i arkitektonisk samstämmighet med naturen är detta en bostad utöver det vanliga. Mälarblick var ett påkostat område då det stod nytt, och husen håller samma höga klass idag, och är också kulturminnesmärkta. Husen är fint inpassade i naturen och dess ytterväggar av tegel och brunt trä smälter in väl mot klippor och barrträd. Radhuset består av tre våningar där du gör entré i suterrängvåningen. På mellanplanet ligger de sociala ytorna med kök, matsal och vardagsrum, och på den översta våningen finns sovrummen, fyra stycken till antalet. Huset har en lättskött plan trädgård med uteplats och eget garage. Radhuset har under de senaste åren renoverats med stor respekt för husets ursprung där man har tagit om hand om bevarade originaldetaljer och återskapat originalstil i övrigt. Området är mycket barnvänligt och lugnt och ligger med fantastiskt högt läge på klipporna ovan Mälaren med vidunderlig utsikt över Mälaren och Mälaröarna.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Radhus
Adress:
Mälarblick 32
Område:
Bromma - Nockebyhov
Rum:
7 rum
Area:
130 m² + 27 m² biarea
Tomtareal:
130 kvm

Byggnad

Byggnadstyp:
Radhus 2-plan
Byggnadsår:
1962
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energideklaration:
Utförd 2014-02-18
Energiklass:
E
Energiförbrukning:
146 kWh/kvm per år
Fasad:
Tegel
Stomme:
Betong
Fönster:
2-glas
Bjälklag:
Betong
Tak:
Plåt
Grundläggning:
Betongplatta
Ventilationstyp:
Självdrag
Vatten/Avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Vent.inspektion:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbet.:
Storsiren 32

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning:
18 385 kr/år
El:
9 234 kr/år
VA:
2 898 kr/år
Väg, samf:
1 300 kr/år
Sotning:
100 kr/år
Försäkring:
6 000 kr/år
Övrigt:
1 000 kr/år
Total driftskostnad:
38 917 kr/år
Kommentar:
Övrigt: Samfällighetsavgift
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde:
4 540 000 kr/år
Summa pantbrev:
5 981 000 kr
Tomtareal:
130 kvm
Tomttyp:
Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter:
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Storsiren GA:2 Förmån: Avtalsservitut: Friområde Mm, 01-IM2-63/3196A.1 Förmån: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM2-63/3196.1 Last: Ledningsrätt Vatten, Dagvatten, 0180K-2000-09098.2
Planbestämmelser:
Ytvattenskydd (2008-11-25) Tomtindelning (1963-04-11) Stadsplan (1960-04-11)

Entréplan

Du gör entré i husets suterrängvåning i en hall som är en dröm av goda förvaringsutrymmen. Här finns flera rymliga garderober, kapprum, förvaring under trappan och stora ytor för hatthylla, krokar, skohyllor, byrå etc. På golvet ligger ett snyggt stengolv i original från byggåret. På entréplanet finns även husets tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare (nya 2016), en wc, en matkällare och ett sovrum som till exempel kan fungera som gästrum eller kontor. En vitmålad trätrappa leder till nästa våning.

Mellanplan

Radhusets mellersta våning är den sociala våningen, med kök, matsal och vardagsrum. Köket ligger mitt i huset och är ett bevarat snyggt originalkök med vitmålade släta luckor och lådor. Kyl, frys och diskmaskin är nya från 2017, dessutom finns en modern spis med glaskeramikhäll samt en fläkt. Diskhon i rostfritt med dubbla hoar är i original och har kompletterats med en tidstypisk bänkskiva i virrvarrmönster på den intilliggande bardelen. Köket har mycket goda förvaringsutrymmen såväl som arbetsytor. Bardelen skiljer kök och matsal åt. En generös fönstervägg förser båda rummen med ljus och här finns även dörr till uteplats och trädgård. Matsalen ger plats för ett stort matbord och även annat möblemang. Vardagsrummet ligger med fönster mot husets framsida. Det är ett härligt ljust sällskapsrum med fönster längs hela ytterväggen där ett av dem även går ner till golvet likt en fransk balkong. I rummet finns en riktig juvel i form av en elegant öppen spis i vit puts och gult tegel, samma som på husets fasad. I både matsal och vardagsrum ligger bevarad och nyslipad rutlagd parkett.

Övre plan

På övervåningen finns hela fyra sovrum, två har fönster mot framsidan och två mot baksidan. Gemensamt för alla rum är att de har stora fönsterpartier, parkettgolv, vitmålade väggar, gott om garderober, har uttag för tv och är rymliga och lättmöblerade. Ett av rummen, mot husets baksida, har utgång till balkong med en helglasad balkongdörr, övriga sovrum har fönster från vägg till vägg. Mellan sovrummen ligger ett stort badrum med både dubbla handfat och dubbla duschar. Här finns även wc, handdukstork och bra förvaring i ett stort högskåp. Väggarna är vid dusch och tvättställ kaklade i vitt 15x15-kakel, i övrigt målade. På golvet ligger grå- och vitrutig klinker. Den övre hallen är också en rymlig yta som går att möblera.

Trädgård

Tomten är 130 kvm stor och lättskött. Trädgården på husets baksida har ett trevligt soligt läge med gräns mot föreningens gemensamma park- och skogsområde och i riktning sydväst. Uteplatsen är stenlagd med ölandssten och är lika fin idag som då trädgården var ny. Uteplatsen är avskärmad från grannarna åt båda håll och här sitter även en ny markis. Mot väggarna växer bland annat klätterhortensia, rosor och murgröna. Utanför terrassen finns en liten gräsmatta omgiven av buskar och träd. Vid entrén på radhusets framsida ligger garageinfarten och bland annat en rhododendronbuske, träd och brevlåda. I trädgården finns många vintergröna växter, vilket harmonierar med husets exteriör och ursprung.

Renovering

Radon: 110 Bq/m3 (1997) 2013 Målning av tak Övervåning. 2015- Helrenoverat badrum med ny toalett, två duschar, två handfat och golvvärme, nytt innertak i 4 sovrum, 2015 - el draget i taket och fler eluttag installerat i alla sovrum, tv- uttag installerat i samtliga sovrum, målat samtliga väggar, nya klädgarderober. Mellanplan. 2014- Kök nya bänkskivor, kakel och handtag. 2017- Nytt kylskåp och frys, 2016- ny diskmaskin, fler eluttag. ny belysning i köket, nya överskåp i köket, 2016/2017- slipat och behandlat golv i både matsal och vardagsrum. 2017- renoverat och målat trappan till övervåning, målat samtliga väggar, tapetserat fondvägg i vardagsrum. Bottenplan. 2016- Ny tvättmaskin och torktumlare, elarbete, mer ström ned till tvättstuga, renoverat förrådsrum till TV- och gästrum TV-uttag installerat i TV-rum, renoverat och målat trappan till mellanplan, målat samtliga väggar, nya hallgarderober. Uteplats. 2017 Ny markis Garage. 2017- Ny förvaringsmöjlighet på vägg Renoverat / säkrat garageport

OMRÅDET

Här bor du i ett fantastiskt högt läge på klipporna ovanför Mälaren med utsikt mot Drottningholm. Det sjönära läget ger såklart många möjligheter till bad och trevliga promenad- och löpstigar. Ängbybadet med strand, bryggor och vattenrutschbana ligger endast en kort promenad bort. I Judarnskogens Naturreservat har du också härliga naturupplevelser i din närhet. Den närmaste matvarubutiken Garpes i Nockebyhov är en mycket uppskattad oberoende mataffär med deli. I närheten finns även Engströms livs i Nockeby och vid Brommaplan finns både Coop och Ica samt flera andra butiker och serviceinrättningar som bank, apotek, sjukvård, bibliotek och tunnelbana. Du bor med gångavstånd till flera busslinjer och även till 12:ans spårvagn i Nockeby. Närmaste skola är Nockebyhovsskolan och i området finns flera förskolor. I Nockebyhov finns flera intressanta byggnader byggda från mitten av 1940-talet till början av 1960-talet och ritade av de mest namnkunniga arkitekterna vid denna tid, till exempel Björn Hedvall, Ancker-Gate-Lindegren och Backström & Reinius.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här