Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bondegatan 3B
Arkitekt: W. Conradsson 1929
Södermalm - SoFo
TOPPRENOVERAD OCH YTSMART ETTA MED KÖK OCH ALKOV
TEXT: MURÉN STYLING: MAINSTREET FOTOGRAFI: BOUKARI

Med SoFo precis utanför dörren ligger denna helt nyrenoverade och optimalt planerade enrumslägenhet med kök. De 26 kvadratmetrarna är i absolut toppskick och alla ytor har tagits tillvara på bästa sätt med detaljer som är väl genomtänkta och utförda av skickliga händer. Här finns ett vackert och rymligt allrum med alkov som är försett med ett sovloft, och ett snyggt platsbyggt och precisionssnickrat kök. Bostaden ger plats för alla funktioner du behöver och med läget mitt i smeten på Södermalm behöver du inte sakna något.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Ansvarig mäklare
Pontus Hederstedt
Fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Byggnadsår:
Arkitekt: W. Conradsson 1929
Våning:
2 av 4, hiss finns
Rum:
1 rum
Area:
26 m²
Avgift:
1 994 kr I avgiften ingår värme och vatten, (+ ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån för digital-TV, telefoni och fiberbredband).
Pris:
2 700 000 kr Budstart
Huset och föreningen
Fastigheten Höken 25 uppfördes under åren 1930-1932 efter ritningar av Waldemar Conradsson. Ritningarna gjordes 1929, i den klassicistiska eran, men bär även drag av det stundande 1930-talet och den funktionella tid som kom att följa. Det syns till exempel i entrén som fått enkla glasade dörrar som andas funkis. Fastigheten består av ett gatuhus i fem våningar med en tillhörande gårdsflygel som är en våning lägre. I brf Höken 25 finns 32 bostadsrätter varav 31 stycken är ettor och en är en tvåa. Föreningen hyr även ut en replokal samt en restauranglokal där den indiska restaurangen Indira ligger. Innergården är en mysig plats där du både kan chilla i utemöbler och hoppa loss på en studsmatta.

Närområdet
Bondegatan är starkt förknippad med stadsdelen Södermalm och området SoFo. Här bor du i händelsernas centrum, nära många trevliga restauranger och caféer, unika butiker och välsorterade mataffärer. Även biografer och teatrar ligger på kort gångavstånd, liksom tunnelbana och bussar. Medborgarplatsen och Götgatan med dess stora utbud av butiker och nöjen finns också runt hörnet. Vill du avvika från stadens brus finns till exempel Nytorget och Vita Bergen i närheten. Ett kvarter bort finns ännu några byggnader från 1700-talet och 1800-talet som visar på hur det såg ut på Södermalm innan den moderna staden växte fram.

Allmänt


En nyrenoverad och ytoptimerad lägenhet där modern funktion kombinerats med bevarade detaljer på ett snyggt och stilsäkert sätt. Lägenheten har originalfönster, gedigna snickerier och en fin väl omhändertagen originalparkett. Ett vindsförråd hör även till bostaden.

Kök


Det fina köket är platsbyggt av den förre ägaren som är snickare. Här har allt planerats in i minsta detalj så alla funktioner fått plats. Därmed finns både diskmaskin och en induktionshäll (Gorenje) med fläkt och fullstor ugn med både varmluft och mikro (Smeg). Kyl och frys är placerad i anslutning till köket i allrummet och har integrerats i skåpinredningen och byggts samman med förvaringsskåp. Köket är snickrat i björk som behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja och har både öppna hyllor och stängde skåp. Golvet har målats med extra slittålig golvfärg.

Allrum


Det stora allrummet har nymålade väggar i ljusgrått och en nyslipad fiskbensparkett som vitpigmenterats och hårdvaxoljats. Listverk och snickerier har målats i en något mörkare grå nyans som kontrasterar snyggt mot det övriga. Ett stort spröjsat 1920-talsfönster förser rummet med ett fint ljus och har en trevlig djup nisch med en originalradiator nedanför. Rummet har en alkov med en platsbyggd loftsäng. Du tar dig upp till sängen på en kombinerad trappa och bokhylla. Under loftet finns plats att möblera. Rummet har väl tilltagen yta för såväl soffa som matbord och andra möbler. Bakom en speglad dörr finns en klädkammare i original med nybyggd klädförvaring och platsbyggda hyllor.

Badrum


Badrummet har väggar kaklade i vitt klassiskt kakel med grå bård och på golvet ligger klinker. Duschen finns bakom en glasad vägg. Här finns bra förvaring på öppna trähyllor samt i väggskåp ovanför handfatet. I badrummet finns plats för tvättmaskin eller badkar för den som önskar.

Hall


Innanför dörren finns plats för avhängning, och ett steg in finns en platsbyggd garderob med klädkrokar och hyllor. Hallgolvet är målat i samma färg som i köket. Bostaden är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Höken 25

Antal lägenheter och lokaler


Föreningen äger fastigheten Höken 25, med adresserna Bondegatan 3B och 3D. Föreningen upplåter 33 lägenheter med bostadsrätt och 2 uthyrda hyresrättslokaler. Huset ritades av arkitekten W. Conradsson och uppfördes 1929.

År föreningen övertog fastigheten


Föreningen förvärvade fastigheten 1994.

Mark


Eftersom föreningen äger marken så påverkas man inte av eventuella höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Den ekonomiska- och tekniska förvaltningen sköts av Fastighets AB Stockholm.

Renovering:


Avloppsstambyte badrum 1996


Elstambyte 1996


Fasaden renoverats 2003


Säkerhetsdörrar installerat 2003
Avloppsstambyte kök 2005
Tvättstuga renoverad 2006
Trapphus ommålat 2008
El-uppvärmda stuprännor 2009
Två nya tvättmaskiner och ett torkskåp i tvättstugan 2011
Ny hiss för sophämtning 2013
Porten är reparerad och ett handtag för lättare öppning av båda dörrarna ditsatt 2013
Värmeväxlare till fjärrvärmeväxlaren 2014

Kommande renoveringar
Ekonomi


De långfristiga skulderna i föreningen är ca 6,2 mkr, vilket ger cirka 7 300 kr per kvm boyta.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.


Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Tvättstuga


Tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt ett torkrum med värmefläkt.

Gemensamma utrymmen


Gemensamt låsbart cykelförråd finns

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV


I avgiften ingår värme, vatten (+ obl. tillägg om 150 kr/mån för digital-TV, fiberanslutet bredband och IP-telefoni).

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter


Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person:


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll


Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson: 2017-10-06. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Parkering:


Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV


Fiberanslutet bredband (100/100 Mbit/s), digital-TV levereras, och IP-telefoni levereras av Bredbandsbolaget.

Byggnad

Byggnadsår
Arkitekt: W. Conradsson 1929
Energideklaration
Ej nödvändig
Energiklass
None

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18, lördag 11-16. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här