Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringvägen 130
Karlén B & Wikner R 1963
Södermalm - Sofo
VÄLPLANERAD TREA VID STOR BARNVÄNLIG INNERGÅRD
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: BOUKARI

AV SÄLJAREN ACCEPTERAT PRIS! Snyggt sextiotal med bra planlösning och välfördelade rumsytor – i denna fina trerummare har du den rätta grunden till att forma ditt eget boende. Här finns ett praktiskt kök med originalstommar, ett rymligt vardagsrum och två bra sovrum. Dessutom två franska balkonger, badrum med tvättmaskin och goda förvaringsutrymmen i klädkammare och garderober. Lägenheten är genomgående och har stora originalfönster med marmorfönsterbrädor och vädringsluckor, bevarade innerdörrar och handtag, holländsk parkett i vardagsrummet och flera andra klassiska 1960-talsdetaljer.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Karlén B & Wikner R 1963
Våning:
2 av 6, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
69 m²
Avgift:
2 676 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Pris:
4 800 000 kr Säljarens accepterat pris

Huset och föreningen

Fastigheten Masken 50 ritades 1961 av arkitektduon Bertil Karlén och Ralph Wikner och uppfördes 1961-1963. Fastigheten består av fyra byggnader, varav den mot Ringvägen är den största med sju våningar. Brf Masken är en stor förening med 181 lägenheter som mellan husen har en stor grön och barnvänlig innergård med flera lekplatser, sittgrupper och grillar. Föreningen har en egen trädgårdsgrupp som arbetar med nya planteringar på ytorna. Här finns gott om plats och solens strålar når lätt in. Närområdet Här bor du med nära tillgång till vilt skiftande miljöer mitt emellan Skanstull och Vita bergen. Stora och Lilla Blecktornsparken är dina grannar och det är heller inte långt ner till vattnet vid Hammarbyleden. De kreativa kvarteren vid Nytorget och SoFo når du på några minuter, precis som knutpunkten Skanstull med butiker, service och kommunikationer.

Allmänt

En välplanerad och väldisponerad trerummare i ett barnvänligt kvarter med bra rumsytor och många bevarade originaldetaljer och kvaliteter. Här finns rymliga lättmöblerade rum, stora fönster, två franska balkonger och gott om förvaringsytor. Ett källarförråd om fyra kvm hör också till lägenheten.

Kök

I köket finns både originalplanlösningen och originalstommar kvar. Köksinredningen är vinkelbyggd och är en välstrukturerad yta med gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen med skåp som går ända upp i tak. Diskbänken är rostfri och diskhon dubbel. Till detta finns arbetsytor av massivt trä. Invid bänkarna sitter ett klassiskt tvåradigt kakel i original. Vitvarorna består av kyl, frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin. I köket finns plats för ett rymligt köksbord och här finns även ett stort fönster och dörr till fransk balkong. Härligt är att kunna öppna upp dörren mot den trevliga gröna innergården. På golvet ligger svart klinker.

Vardagsrum

Snygga klassiska glasade dubbeldörrar leder till vardagsrummet. Det är ett stort och ljust rektangulärt rum där du kan få plats med många funktioner. Soffa, matbord, förvaring, skrivbord, allt efter behov. Ett stort fönster med intilliggande balkongdörr ger rummet ett fint ljusinsläpp och volym. Här finns lägenhetens andra franska balkong som vetter mot gata och grön allé.

Sovrum

Bostadens största sovrum är ett lugnt rum med fönster in mot gården. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i mörkt rött och på golvet ligger ekparkett.

Sovrum två

Lägenhetens andra sovrum används idag som ett barnrum. Även detta rum ligger med lugnt innergårdsläge. Väggarna är målade i ljusblått och golvet försett med ekparkett.

Badrum

Badrummet har helkaklade väggar i vitt klassiskt 15x15-kakel och på golvet ligger klinker. Ovanför handfatet finns ett väggskåp med spegeldörrar och på motsatt vägg finns ännu ett rymligt badrumsskåp. I badrummet finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här finns även dusch och en handdukstork.

Hall

Hallen är ett stort och praktiskt rum med väldigt bra förvaring. Här finns både en rymlig klädkammare, två garderober och en platsbyggd hatthylla med skohyllor till. En vägg är tapetserad med Josef Franks mönster ”Vårklockor” från Svenskt Tenn. Övriga väggar är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

HSB:s Brf Masken

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Masken 50, med adresserna Ringvägen 122-130 och Bohusgatan 31-41. Föreningen upplåter 181 lägenheter med bostadsrätt och 6 uthyrda hyresrättslokaler. Huset ritades av arkitekterna Karlén Bertil & Wikner Ralph och uppfördes 1963.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1971.

Mark

Eftersom föreningen äger marken så påverkas man inte av eventuella höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska- och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renovering

1990 renoverades fönstren. 1995 renoverades balkongerna och plåttaket målades om. 2008 gjordes fasaden på Bohusgatan. 2009 spolades samtliga stammar i kök och badrum. 2010 gjordes det en besiktning av badrummen där man tittade närmare på golvbrunnar och allmän status. 2015 stamspolning. 2016 har vissa balkongerna och fönster underhållits. 2016 byttes även hissarna på Bohusgatan 41, 36 och Ringvägen 126 och man renoverade taket på Bohusgatan 35-37.

Kommande renoveringar

I dagsläget har föreningen inga planerade renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna i föreningen är ca 5,2 mkr, vilket ger cirka 469 kr per kvm boyta. Snittet inom Stockholms tullar är ca 6 000 kr/kvm. Avgift/kvm ca 479 kr. I dagsläget finns inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar. Mycket goda intäkter från lokaler uppgår till ca 3,2 mkr/år.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygghansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Tvättstuga

Närmsta gemensamma tvättstuga finns belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Det finns även två cykel/barnvagnsrum i huset samt soprum på gården.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Säljare betalar överlåtelseavgift. Medlemskap i HSB krävs för medlemskap i föreningen.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens, årsredovisning, hemsida samt kontaktperson: 2018-08-30. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Parkering:

Föreningen har 171 garageplatser som kan hyras för 700 kr/mån och 52 parkeringsplatser som kan hyras för 300 kr/mån.

Bredband och TV

Fiberanslutet bredband levereras av Bredbandsbolaget, kabel-TV levereras av Com Hem.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här