Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
John Bergs Plan 4
ALF LANDÉN 1935
Kungsholmen
FIN FUNKIS MED MÄKTIGA VYER ÖVER STADEN
TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD

Av säljaren tänkbart försäljningspris! På Kungsholmens högsta berg ligger denna ljusa och välplanerade funkislägenhet med balkong och vidunderlig utsikt. De stora fönsterpartierna ger dig ett fantastiskt stadspanorama med vyer över både Vasastan och Östermalm/Gärdet och över Västerbron, Hornstull och Liljeholmen söderut. Från alla rum har du mäktig utblick över det ständigt föränderliga skådespel som pågår i staden. Lägenheten ger dig både flexibla och lättmöblerade rum och bra förvaringsutrymmen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
ALF LANDÉN 1935
Våning:
5 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
53 m²
Avgift:
2 275 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv (obl. tillägg för bredband 1000mbit: 150 kr/mån)
Pris:
4 200 000 kr Accepterat pris

Allmänt om fastigheten

El:
2 880 kr/år
Försäkring:
1 128 kr/år
Total driftskostnad:
4 008 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Huset och föreningen

Fastigheten Klingan 4 uppfördes 1935 efter ritningar av arkitekt Alf Landén. Det är en pampig suterrängbyggnad i sex våningar med klassisk funkisfasad putsad i en ljusgul nyans och med två portuppgångar med adress John Bergs Plan 2 och 4. I detta hus finner vi välplanerade lägenheter som många tack vare det höga läget besitter en fantastisk utsikt över staden. Här huserar den välskötta och trevliga föreningen Brf Eken 15 som består av 54 bostadsrätter. Här råder lugn och trevlig grannsämja och många har bott i huset länge. På en mysig grön innergård finns utemöbler och grill, och invändigt finns många tillgångar som gästrum för tre personer, bastu, pingisrum, cykelförvaring och tvättstuga med tre bokningsbara tvättmaskiner och en spontanmaskin.

Närområdet

Stadshagsberget är Kungsholmens högsta punkt, och även ett av Stockholms innerstads högsta naturliga berg med sina 47 meter. Vyerna härifrån imponerar. Du bor här med ett centralt men ändå lugnt läge på Kungsholmen, ett par minuters promenad från Västermalmsgallerian och Fridhemsplan med dess stora utbud av butiker och service. I området finns många trevliga kvartersrestauranger, till exempel Proviant och Sixten & Frans. Åt andra hållet finner du flera sjönära ställen längs Hornsbergs Strand. Tunnelbanan har en uppgång på endast två minuters avstånd från fastigheten. Här når du både den blå och den gröna linjen. Därtill har du nära bostaden härliga promenadvägar och grönområden vid såväl Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand som vid Karlbergskanalen med Karlbergs slott, där du snabbt även kan ta dig till både Vasastan och Solna.

Allmänt

En fin, ljus och välbevarad funkislägenhet med fantastisk utsikt från generösa fönsterpartier. Fönstren är ursprungliga och har kvar spanjoletter och marmorbräden. Bevarade är även fina speglade innerdörrar, garderober och fiskbensparkett i vardagsrum och sovrum. I kök och hall ligger senare inlagd ekparkett, slipad 2015. Till bostaden hör även ett förråd om cirka 4 kvm.

Kök

Köket är ett bra planerat kök med gott om både förvaring och arbetsyta. Köksluckorna är vita och släta och bänkskivorna är i mörkt brun laminat. Som stänkskydd sitter en glasskiva med tapet bakom. Den maskinella utrustningen består av kyl, fris, spis med häll och ugn, fläkt samt diskmaskin. Mitt i köket sitter ett stort treluftsfönster där du har matplatsen och äter med imponerande utsikt.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum där du med enkelhet kan få rum med både soffgrupp och matbord, om så önskas. Rummet präglas av ett stort treluftsfönster som ger dig slående utsikt över staden. Väggarna är målade i stockholmsvitt och på golvet ligger ekparkett i original. Vid den inre väggen leder en speglad dörr till en inbyggd klädkammare i original.

Sovrum

Fina glasade och spröjsade skjutdörrar i original leder vägen till sovrummet. Det är ett lugnt och rofyllt rum med gråmålade väggar och bevarad ekparkett på golvet. Även sovrummet har ett stort fönsterparti där två lufter omfattar en balkongdörr. Balkongen är svår att slita sig ifrån, läget är hänförande med syner över ett stadspanorama som ständigt växlar.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i klassiskt vitt kakel och golvet är klätt med ljusgrå klinker. Dusch finns bakom en vikbar duschvägg. Bra förvaring finns i kommod under handfat samt i spegelskåp på vägg. Rummet har även en handdukstork. För den som vill ha egen tvättmaskin i badrummet finns plats till att sätta in sådan.

Inre hall

Den inre hallen är ett möblerbart rum som idag används som kontor och musikrum. Detta är en utmärkt flexibel plats att inreda efter behov.

Hall

I hallen dörren finns gott om utrymme för hatthylla och skor. Precis innanför dörren finns även en inbyggd garderob där du kan hänga undan kläder. Till höger om entrén, i passagen mot köket, finns dessutom tre garderober med överskåp som ger gott om förvaring. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Eken 15

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Klingan 4. I föreningen finns 54 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Storleken varierar mellan 1 rok till 4 rok.

Föreningen bildades

Föreningen förvärvade fastigheten redan 1936 när den stod klar.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renovering

1994-1995 Rörstambyte. 1995 nya el stigare. 1998 Fasadrenovering. 2000 total renovering av hissar. 2008 takrenovering. 2009 Tvättstuga och hobbyrum renoveras. 2012 Alla lägenheter får säkerhetsdörrar. 2013-2014 Installation av fiber i alla lägenheter. 2015-2016 Målning trapphus. 2016 Målning och underhåll fönster. För mer information se föreningens årsredovisning.

Kommande renoveringar

Under 2017 ska man göra en genomgång av samtliga balkonger. För mer information se föreningens årsredovisning.

Ekonomi

Föreningen är en välskött äkta förening med positivt rörelseresultat och bra kassa. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 6,9 vilket ger en skuldsättningsgrad om på endast 2558kr lån/kvm bostadsrättsyta, vilket är mycket lågt. Avgiften har varit oförändrad under de senaste åren och det finns inga beslut om några avgiftsändringar.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

1120 i överlåtelseavgift och 448 kr per panthantering. Överlåtelseavgift betalas av säljaren.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för trappstädning så det är inget de boende själva behöver sköta. Medlemmarna deltar i vår/höst-städning som avslutas med gemensam grillning och det finns ett schema för snöskottning på vintern och gräsklippning på sommaren (listor sätts upp i trapphusen där man själv skriver upp sig på den vecka som passar). I samband med höst/vårstädningen finns det även en container där det går att slänga div grovsopor.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett gästrum som går att boka (50kr/natt rymmer 3 personer). Dessutom finns bastu, pingisrum, cykelrum samt tvättstuga. I tvättstugan, som finns i samma trappuppgång, finns tre bokningsbara maskiner och en spontan tvättmaskin samt torktumlare och torkskåp.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt förråd på entréplan om ca 4 kvm.

Bredband och Kabel-TV

Kabel Tv finns från ComHem. Obligatoriskt tillägg på 145 kr/mån för bredband 1000 mbit från Ownit tillkommer.

Parkering

I närheten finns parkeringsgarage med möjlighet att hyra plats, annars gäller gatuparkering.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Jenny Wahlström den 4 oktober.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här