Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sjöbjörnsvägen 9
Backström & Reinius 1949
Gröndal
VÄLPLANERAD TREA MED ORIGINALKÖK OCH BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Med härligt sjönära läge centralt i Gröndal hittar vi denna ljusa och fina trerumslägenhet med balkong. Här charmas du direkt av det trevliga köket som både har originalinredning och sjöutsikt, och därtill ett karaktärsgivande schackrutigt golv. Såväl vardagsrummet och de två sovrummen är mycket väldisponerade och lättmöblerade. Därtill har du både ett badrum och en gäst-wc, en rymlig hall och goda förvaringsutrymmen. Här bor du i ett lugnt och grönskande läge med härlig utsikt ut över Mälaren.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Sjöbjörnsvägen 9
Område:
Gröndal
arkitekt:
Backström & Reinius 1949
Våning:
2 av 3, Hiss finns ej.
Rum:
3 rum och kök
Area:
66 m²
Avgift:
3 964 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv (obl. tillägg för bredband: 264 kr/mån)

Allmänt

En mycket trivsam och rymlig lägenhet med väldisponerade ytor. Välbevarat funkiskök och en lugn fin bas i alla rum med vitmålade väggar och ekparkett på golven. Lägenheten har kvar sina originalfönster med marmorbräden, vädringsluckor och radiatorer och har bra förvaringsutrymmen i bevarade skåp och garderober. Ett vindsförråd och en matkällare hör också till lägenheten.

Kök

Snedställda överskåp, snabelbeslag, köksreda, rostfri diskbänk och tvåradigt klassiskt vitt kakel över diskbänken. Detta kök har kvar sina originalkvaliteter, som tagits omhand på bästa sätt. Köksinredningen är målad i vitt (nyligen uppfräschat) som kombineras med väggar nymålade i dovt grönt (Jotun Minty Breeze) och ett svart- och vitrutigt laminatgolv. Köket är parallellbyggt, har mycket bra förvaring och fina arbetsytor. Vid fönstret finns plats för en rymlig matplats där du äter med härligt utsikt ner mot vattnet och vidare över till Kungsholmen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust, rymligt och flexibelt rum vars ytor ger plats för både stor soffgrupp och matbord, för den som önskar, och det finns stora väggytor att utnyttja för till exempel bokhyllor, förvaringsmöbler och tv. Dörröppningen mot hallen löper ända upp i tak vilket gör ytorna luftigare och ljusare. I vardagsrummet finns även utgången till lägenhetens balkong som ligger med grönskande västerläge och är en egen oas med plats för både utemöbler och växter.

Sovrum 1

Det rum som används som föräldrasovrum är ett rymligt rum med lugnt gårdsläge och grönska utanför fönstret. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och andra möble,r och här finns även bra förvaring i en rymlig bevarad garderob.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum disponeras idag som ett barnrum. Även detta är ett rymligt rum som har plats för dubbelsäng, eller två enkelsängar för den som vill. Från fönstret har du fin utsikt ner mot vattnet. Detta sovrum har också en bevarad inbyggd klädkammare.

Badrum och toalett

Badrummet renoverades i samband med stambyte i föreningen år 2009. Väggarna är kaklade i vitt liggande kakel och på golvet ligger svart mindre klinker försett med golvvärme. Över handfatet sitter en stor integrerad spegel och nedanför den en hylla av trä. Ett badrumsskåp finns också för förvaring. Här finns badkar på tassar, wc (ny 2016), egen tvättmaskin och handdukstork. På toaletten finns wc och handfat. Väggarna är vitmålade med vitt klassiskt kakel ovanför handfatet.

Hall

Hallen ligger centralt i bostaden och härifrån når du samtliga rum. Hallen är funktionell och rymlig. Innanför dörren finns gott om utrymme för en hatthylla och skoförvaring, därefter får du även plats att möblera med till exempel en byrå. I rummet finns även bra förvaring i inbyggda originalgarderober med överskåp. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Galjonsbilden 22/32

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger två fastigheter. Den ena fastigheten har beteckningen Galjonsbilden 22 och består av flera byggnader. Den andra fastigheten har beteckningen Galjonsbilden 32 och består av en byggnad. Den totala byggnadsytan uppgår till 9 444 kvm, varav 7 316 kvm utgör lägenhetsyta och 2 128 kvm lokalyta. Av dessa lägenheter är 102 upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Föreningen har 8 uthyrda lokaler.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Deloitte AB och fastighetsskötseln sköts av Driftia AB.

Renovering

2015 Renovering och ommålning av fönster (Gröndalsvägen 50-56 och Sjöbjörnsvägen 1). 2010 Fastighetsboxar. 2010 Renovering av entréportar (Gröndalsvägen 48-56). 2009-10 Stambyte. 2010 Byte av elstammar. 2009 Nytt Fiber-Lan i alla byggnader. 2008-09 Ny maskinutrustning i tvättstuga. 2007 Nytt låssystem för hela föreningen. Se mer information om utförda renoveringar i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Föreningen upprättade 2008 en underhållsplan som sträcker sig 10 år framåt i tiden och uppdateras fortlöpande. Till det planerade underhållet samlas medel via årlig avsättning till föreningens yttre fond.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 35,9 Mkr, vilket ger cirka 5 025 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 726 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en trädgårdsgrupp som planerar och handlägger den yttre miljön. Under vår och höst anordnas gemensamma arbetsdagar som även är ett bra tillfälle att lära känna varandra samt styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen på Sjöbjörnsvägen 1 och är utrustad med 6 tvättmaskiner, två torkskåp, tre torktumlare samt ett torkrum.

Gemensamma utrymmen

Mellan husen finns föreningens gård och på taket finns en gemensam takterrass med utsikt. Det finns källarförråd, cykelförråd, barnvagnsförråd, återvinningsrum, styrelserum och tvättstuga. Till fastigheterna hör 36 parkeringsplatser och två garage. Föreningen hyr endast ut parkeringar till de boende. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna.

Bredband och Kabel-TV:

Kabel-TV via Comhem och anslutning till fibernät genom Bredbandsbolaget.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Det klassiska konditoriet Lundbergs som nyligen firade 70-årsjubileum ligger nära. Till Vintervikens trädgårdar med restaurang och café av högsta klass, och till Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer är det endast en kort promenad. Du når även Hornstull och Södermalm till fots på cirka kvarten.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här