Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tegelbruksvägen 40
Uppfört cirka 1910
Midsommarkransen
GENUIN TVÅA MED KAKELUGNAR OCH SNICKARBYGGT KÖK
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

I Midsommarkransens mysigaste kvarter finns denna oerhört charmfulla tvårummare med tre meter i takhöjd, vackra spröjsade fönster i tre väderstreck och två kakelugnar. I denna kulturminnesmärkta byggnad kan du även njuta av stuckaturer, takrosetter, bevarade trägolv och andra detaljer som hängt med i över hundra år och som kombinerats med senare väl utvalda tillägg. Det fina köket är ett platsbyggt linoljemålat Gysingekök kombinerat med ett originalskafferi. De fullt fungerande kakelugnarna finns i vardagsrummet och sovrummet. Här bor du dessutom med en mysig innergård i inspirerande och kreativ omgivning.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Tegelbruksvägen 40
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Uppfört cirka 1910
Våning:
3 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
56 m²
Avgift:
3 231 kr inkl VA

Allmänt

En vacker 1910-talslägenhet med hög charm och många bevarade originaldetaljer. Bostaden präglas inte minst av de stora vackra spröjsade fönstren och de två kakelugnarna. I alla rum utom hallen ligger originalgolv. Ett stort källarförråd, uppmätt till 7,8 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Köket är lägenhetens mittpunkt och hjärta. Här finns ett mycket fint och tidstypiskt platsbyggt Gysingekök med snickerier smakfullt målade i pärlgrå linoljefärg. Detta matchas med ett vitt kakel med diskret blomdekor. Bänkskivorna är av carraramarmor. Bevarat från husets byggår finns ett inbyggt originalskafferi som förutom matvaror har plats till annan förvaring. El för till exempel mikrovågsugn och belysning är indraget i skåpet. Till maskinparken hör kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och en platsanpassad fläktkåpa som är ansluten till husets ventilationssystem. Vid det fina fönstret, med utsikt över ett ståtligt kastanjeträd, finns utrymme för en matplats för fyra till sex personer.

Vardagsrum

När du kommer in i vardagsrummet träffar ögat med en gång den fina kakelugnen som är centralt och pampigt placerad på den mötande väggen. Dessutom imponeras du av de vackra fönstren på vardera yttervägg, det ena av dem är extra praktfullt med tre lufter med småspröjs upptill. Detta är ett luftigt och ljust rum där du gärna vill hänga. Väggarna är målade i en matt ljusgrå nyans, på golvet ligger originalfurutiljor och i taket finns en takrosett.

Sovrum

Sovrummet är ett rofyllt hörnrum med vackra fönster i två väderstreck. Här kan du vakna till sprakande vedträn - även detta rum ståtar med en fungerande kakelugn. Här finns två meterbreda garderober som mellan sig har en platsbyggd skiva, en praktisk plats för till exempel hemmakontoret. I rummet ryms en fullstor dubbelsäng. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger originalfurutiljor. Även i sovrumstaket finns en rosett.

Badrum

Badrummet är klassiskt inrett och bjuder på charmiga välutnyttjade vinklar. Väggarna är klädda i vitt kakel från Marlborough Tiles och på golvet ligger svart klinkermosaik. Handfatet går i äldre stil liksom det charmiga badrumsskåpet. Här finns en rymlig dusch och även en handdukstork.

Hall

I hallen omfamnas du av väggar med den fina William Morris-tapeten "Pimpernell" som kontrasterar fint mot de vitmålade spegeldörrarna och listerna. Här finns en hatthylla och en skohylla av den klassiska modellen "Nostalgi" från Essem Design. Hallen är möblerbar och ger plats för till exempel en byrå. På golvet ligger såpskurad furu, inlagd på senare år för att matcha övriga originalgolv. I taket tronar en fin takrosett.

Brf Napoleon

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten (ej tomträtt). Föreningen upplåter 7 lägenheter med bostadsrätt. Huset ritades av arkitekterna "Hagstrand och Lindberg Arkitekter (Arkitektkontor)" och uppfördes 1910.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1994.

Mark

Eftersom föreningen äger sin mark påverkas inte föreningen av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renovering

1992 byte av avloppsstammar,el-stigare, uppfräschning av trapphus, ny fasad- och takbeläggning. 2000 lades ny dränering runt huset. 2007 ny maskinpark i tvättstugan och renovering av fönster. 2008 gjordes OVK och energideklaration. 2013 Godkänd OVK efter förbättringåtgärder av ventilation. 2014 sotning. 2012 källaren blev renoverad och man satte in nya innerväggar, nytt barnvagnsförråd på gården och nytt staket. 2017 radonmätning, ny grind, taket målades om och fasaden renoverades

Kommande renoveringar

Isolerförbättring av föreningens vindslägenhet.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 1,2 mkr (tog nya lån på 400 000 kr 2017 för renoveringen av fasad och taket som gjorts), vilket ger cirka 3 681 kr per kvm boyta. Snittbelåning är cirka 6 000 kr/kvm, man är med andra ord en lågt belånad förening. Avgift/kvm ca 629 kr (enligt ÅR- 16). Avgiftsförändringar: Inget beslut finns om att höja avgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen sköter trappstädning själva.

Städdagar

Föreningen anordnar två gemensamma städdagar, en om hösten och respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

I fastigheten finns ett cykelrum beläget i källaren och ett barnvagnsförråd placerat på gården.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson: Erik Jönsson. 2017-09-07. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du resa någon annanstans bor du bara en minut från tunnelbanan.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här