Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Stockholmsvägen 59
Kjell Borgström 1912
Gamla Enskede
LJUS VÄLPLANERAD HÖRNTREA I GRÖNSKANDE KVARTER

Av säljaren accepterat pris. Mitt i mysiga Gamla Enskede ligger denna ljusa, fina och välplanerade hörntrea. Här finns ett trivsamt kök, ett stort socialt vardagsrum och två bra sovrum. Dessutom har bostaden en rymlig hall med ytor som kan möbleras. Ytorna är väl genomtänkta och snyggt komponerade, och den tilltagna takhöjden och de stora fönstren bidrar till att bostaden är ljus och luftig. Från de stora fönstren har du fri utsikt mot både den gröna Margaretaparken och över de intilliggande villorna och trädgårdarna. Föreningen har också en trädgård väl värdig trädgårdsstaden Enskede, där du kan njuta grönska, grilla och plocka frukt och bär.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Stockholmsvägen 59
Område:
Gamla Enskede
arkitekt:
Kjell Borgström 1912
Våning:
1 av 3
Rum:
3 rum och kök
Area:
71 m²
Avgift:
2 210 kr inkl. värme, vatten, tv och bredband.

Allmänt om fastigheten

El:
4 200 kr/år
Försäkring:
3 390 kr/år
Övrigt:
3 204 kr/år
Total driftskostnad:
10 794 kr/år
Kommentar:
Övrigt: Gas

Huset och föreningen

Kvarteren i Gamla Enskede uppfördes i början av 1910-talet och Stockledningen 21 dateras till 1912. Fastigheten ligger i hörnet av Stockholmsvägen och Margaretavägen med mycket trevligt läge invid Margaretaparken. Huset har tre våningar, är slätputsat i en gulbrun färg, och avslutas under takfoten av en tidstypisk prydnadsgavel i form av en barockinfluerad fronton med ett litet fönster. Från början hade huset butikslokaler i bottenvåningen, idag är dessa ombyggda till lägenheter. I Brf Stockledningen 21 råder en trevlig familjär stämning. Föreningen har en trevlig omhändertagen innergård med sittgrupper, grillplats, fruktträd och bärbuskar. Här finns både grönska och fin plattsättning. Inomhus har man i källaren en populär spa-avdelning med bastu ett mindre gym, och här finns också en gemensam tvättstuga.

Närområdet

1908 togs det första spadtaget till vad som skulle bli Stockholms och Sveriges första trädgårdsstad i Gamla Enskede. Här skulle människor kunna köpa sig ett litet hus med trädgård till samma pris som en lägenhet inne i staden kostade. Området präglas än idag av grönska och trädgårdar. Här bor du precis vid den fina och drygt tre hektar stora Margaretaparken där du bland annat kan se Parkteaterns föreställningar under somrarna. Vill du äta gott i närområdet finns bland annat kreativa och välrenommerade Gamla Enskede Matbod och Gamla Enskede Bageri och Enskedeparkens Bageri på kort promenadavstånd.

Allmänt

En väldisponerad hörnlägenhet med härligt ljusinsläpp, fin utsikt och ingen insyn. Rymliga rum med generös takhöjd och höga fönster med djupa nischer. Genomgående originalträgolv som är målade i ljusa nyanser. När de två sovrummen byggdes försågs de med tidsenliga dörrar av massivt trä från Byggfabriken. Till lägenheten hör även ett stort källarförråd om 10 kvm.

Kök

Det fina och ljusa köket har klassisk vit inredning med släta luckor och lådor som matchas med en mörkare bänkskiva i laminat med träkant och en rostfri diskbänk. Väggarna runt arbetsytorna är klädda i vitt klassiskt 15x15-kakel med mörk fog, satta i förband. Såväl arbetsytor som förvaringsutrymmen är mycket goda. Köket har gasspis, ugn i bekväm arbetshöjd, diskmaskin, kyl och frys. Väggarna är målade i en ljust grå nyans, Lovikka från Alcro, och i Stockholmsvitt, och på golvet är originalträtiljorna målade i ljust grått. Invid fönstret finns plats för ett större matbord som rymmer sex till åtta sittande. Härifrån har du fin utsikt mot Margaretaparken.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rymligt, inbjudande och lättmöblerat rum. Här finns utrymme för både soffgrupp och matbord, för den som önskar. Idag är rummet avskärmat med ett draperi och möblerat med en säng i ena hörnet. Väggarna är målade i grått och trägolvet är vitmålat. Rummet ligger i söderläge och har trevlig utsikt över intilliggande villabebyggelse.

Sovrum ett

Det som är lägenhetens master bedroom används idag som ett tonårsrum. Här finns plats för att ha en dubbelsäng. Väggarna är målade i den ljusa nyansen Lovikka med två accentuerande väggar i puderrosa och trägolven är vitmålade.

Sovrum två

Bostadens andra sovrum används idag också som ett barnrum. Här finns en fin och mysig platsbyggd våningssäng som har sin plats i en nisch. Väggarna är målade i Stockholmsvitt och i ljus grå Lovikka, trätiljorna är vitmålade.

Arbetsrum/inre hall

Utanför de båda sovrummen finns en inre hall som idag används som arbetsrum. Här ryms ett mindre skrivbord och vägghyllor. Två fönster ovanför dörrarna till de båda sovrummen förmedlar dagsljus till rummet och gör det ljust och funktionellt. Väggarna är målade i ljust grått och golvet i vitt.

Badrum och toalett

Lägenheten har separat toalett och badrum, praktiskt och tidsbesparande. Badrummet har väggar klädda i vitt kakel 15x15 cm och golv i blå mosaik försett med golvvärme. Här finns dusch i en trevlig nisch och en fin inkaklad förvaringshylla. I väggen ovanför handfatet sitter en integrerad spegel. Toaletten har väggar kaklade i vitt 5x5 cm-kakel och har blå mosaik på golvet, även det har golvvärme.

Hall

Hallen är lång och rymlig och går som ett diagonalt nav genom bostaden. Innanför dörren finns gott om plats för hatthylla och skoförvaring. Väggarna är målade i Stockholmsvitt och trägolvet är gråmålat.

Brf Stockledningen 21

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Stockledningen 21. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Huset ritades av arkitekten Kjell Borgström och uppfördes 1912.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2000 och är en äkta bostadsrättsförening.

Mark

Marken är upplåten med tomträtt.tomträttsavtalet löpet på 10 år från 2012-09-12 med 43.900:-/år.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning.

Renovering

2002 Byte av elstammar. 2003 Renovering av tvättstugan. 2004 Nytt sparum med bubbelbad och bastu samt gym i källaren. 2008 Målning av fönster. 2009 Fjärrvärmeinstallation. 2011 Omläggning av tak. 2011 Inredning av vinden till bostad. 2011 Renovering av trapphus. 2012 Omdränering av två sidor av huset. 2015 Omdränering av en sida av huset. Avloppsstammarna inspekteras kontinuerligt och är i gott skick .

Kommande renoveringar

Föreningen ser över stammar i fastigheten. Ca 50 % är bytta. Byte av fönster planeras.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri och därav påverkas inte av höjda räntor och avgifterna kan hållas låga. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen och beviljas med ett år i taget.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta. Förråd: Källarförråd om ca 10 kvm.

Tvättstuga

Det finns gemensam tvättstuga i källaren.

Gemensamma utrymmen

Fin och grönskande innergård med grillplats, fruktträd och bärbuskar. Huset södra sida plattlades hösten 2016 och fixades till med stora fristående krukor med växter våren 2017. Här finns alltså två bra uteplatser. I källaren finns ett mindre gym, som rustades upp 2016, samt en spaavdelning med bubbelkar för ca 3-4 person och en bastu. Gemensam tvättstuga i källaren.

Bredband och Kabel-TV

Kabel-TV basutbud ingår i avgiften. Comhem IT-leverantör inget gemensamt avtal.

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens . Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här