Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Fregattvägen 66
Edvard W. Nilsson 1944
Gröndal
FIN OCH FLEXIBEL FUNKIS-2,5:A MED BALKONG
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: SPINNELL

På en lugn höjd i Gröndal ligger denna genomgående goding till funkislägenhet med rymliga och flexibla rum. Här finns ett fint kök med intilliggande matrum, som även kan disponeras som sovrum, ett rymligt vardagsrum och ett lugnt sovrum. Dessutom har bostaden ett trevligt badrum med badkar, samt bra förvaringsutrymmen. Här har du även en mysig balkong omgärdad av grönska, och tillgång till en trivsam bakgård med odlingsmöjligheter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Fregattvägen 66
Område:
Gröndal
arkitekt:
Edvard W. Nilsson 1944
Våning:
2 av 3, Hiss finns ej.
Rum:
2 rum och kök
Area:
59 m²
Avgift:
3 331 kr inkl. värme och vatten

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 460 kr/år
Total driftskostnad:
5 460 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
Bostadsrättshavaren tecknar ett eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Allmänt

En välplanerad och välbevarad funkislägenhet med originalplanlösning och fönster mot både gata och grönområde. Nya golv lades under 2017 i hall, matrum, sovrum och kök. Ett källarförråd hör också till bostaden om cirka två kvadrat.

Kök

Det fina köket är klassiskt inrett med vita släta skåpluckor och lådor och tre rader kakel i storlek 15x15 mellan diskbänk och överskåp. Diskbänken är rostfri med dubbel diskho, övriga bänkskivor är i solid björk och nyinsatta 2017. Även golvet, rutig linoleumparkett, är nylagt. Köket är parallellbyggt och mot den yttre norrväggen finns ett kallskafferi. Den maskinella utrustningen består av induktionsspis, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Mellan köksväggarna sitter ett stort enluftsfönster med marmorbräde och en radiator i original.

Matrum och balkong

Bredvid köket ligger matrummet som även angränsar till alla andra rum i lägenheten. Det är ett mycket trevligt rum som även skulle kunna delas av och nyttjas som sovrum. Idag ryms här ett stort matbord. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger trestavig eklaminat.

Balkong

I matrummet finns utgången till lägenhetens balkong som är en egen oas inbäddad i grönska. Balkongen ligger skyddad, halvt indragen i fasaden, och med skogen utanför. Här finns en stor tall och en ekorre brukar komma och hälsa på. I väster skymtas Mälaren och om sommaren har du här både morgon- och kvällssol.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rymligt och ljust rum med ett stort tvåluftsfönster i söderläge. Rummet är lättmöblerat och ger plats för både soffa och matbord, om så önskas. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fiskbensparkett i originalutförande. En fin glasdörr leder mellan vardagsrum och hall.

Sovrum

Sovrummet ligger med lugnt gårdsläge och skogsutsikt och är ett väl tilltaget rum med plats för både en stor dubbelsäng och andra möbler. Väggarna är tapetserade med en ljus och diskret mönstrad tapet och golvet har eklaminat.

Badrum

Badrummet har vita kaklade väggar med ljusblå bård och på golvet ligger grå klinker. Rummet har badkar, handfat med spegelväggskåp samt förvaring på öppna trähyllor. Badrummet har dessutom något så trevligt som ett fönster som ger dagsljusinsläpp, luft och karaktär. Mycket trevligt är det att ta ett bad med utsikt mot himlen. Badrummet är förberett för tvättmaskin för den som önskar ha en egen sådan.

Hall

Hallen är både rymlig och fint planerad. Här finns bra förvaring i en stor klädkammare, inredd med hyllor, klädstång och krokar, och ett städskåp. Här finns även en snygg äldre hatthylla.

BRF Fregatten 56-68

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Fregatten 56-68 (org. nr 769619-7495) äger fastigheterna Briggen 1 och Skonerten 1 med två bostadshus. Husen är uppförda 1944 och är belägna i Gröndal. Föreningen upplåter 29 st lägenheter med bostadsrätt, fyra lägenheter med hyresrätt samt två hyresrättslokaler och två lagerlokaler. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen äger fastigheten sedan 2014, tidigare ägare var Wallenstam i Stockholm AB.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt. Tomträttsavgälden löper med 10 års perioder, Skonerten 1 fr.o.m. oktober 2014 och Briggen 1 fr.o.m. januari 2015.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ABK Ekonomitjänst AB och teknisk förvaltning ombesörjs av PG Hiss & Fastighet Stockholm AB.

Renoveringar

1999: Fasadrenovering, balkongrenovering, rörstambyte, tvättstugerenovering, fönsterrenovering, omläggning av tak, elstambyte. 2013: Nya tvättmaskiner. 2015: Stamspolning, genomgång av radiatorer och läckande kranar. Diverse dörrbyten, provtryckning av skorstenar, bastu med relaxavdelning, fönsterrenovering, målning av allmänna utrymmen m.m. 2016: Obligatorisk ventilationskontroll, nya elinstallationer, föreningslokal samt gym och cykelrum. En fullständig lista med genomförda och kommande renoveringar finns i årsredovisningen.

Kommande renoveringar:

Framöver är det normalt underhåll som ej påverkar årsavgifterna. Takrenovering finns inplanerat, men till det finns kapital redan avsatt.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 19,9 mkr. I kassan finns cirka 2,2 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 1,6 mkr. Föreningens kvarvarande hyresrättslägenheter kan inbringa kapital vid en framtida upplåtelse till bostadsrätt. Skuldkvoten per kvadratmeter boyta uppgår till cirka 9.700 kr/kvm, jämfört med snittet i Gröndal som är cirka 6.000 kr/kvm.

Avgifter

Inga planer eller beslut om avgiftsändringar. Om låneräntorna skulle bli väsentligt högre så måste en avgiftshöjning ske. I samband med förvärv betalar säljaren en överlåtelseavgift om 1.120 kr. Vid pantsättning utgår en pantsättningsavgift om 448 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Brandkontoret. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen. Bostadsrättshavaren tecknar ett eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av medlemmarna. Utemiljön hjälps man också åt med efter bästa förmåga med gräsklippning och snöskottning. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga är belägen på källarplanet i port 66 och är utrustad med två stora Miele-tvättmaskiner, en Miele-grovmaskin, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, cykelrum, barnvagnsförråd samt gym och bastu med relaxavdelning i port 58. Övernattningslägenhet finns också att tillgå för 50 kr per natt.

Sophantering

Mat- och hushållsavfall slängs utanför port 56. Återvinningsstationer finns i början av Fregattvägen under E4:an.

Parkering/garage

Föreningen innehar inga bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband levereras genom Bredbandsbolaget. Kabel-tv levereras genom Com Hem.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd på cirka två kvadratmeter.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, den mindre ägarandelen ska vara minst 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-04-11. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på en mycket lugn gata på en höjd i Gröndal, omgiven av grönområden och precis ovanför den fina Mörtviken med sin lilla småbåtshamn. Nästa vik är Vinterviken med trädgårdar, bryggor, och restaurang och café av högsta klass. I hela området finns många härliga promenadvägar och rekreationsområden. Gröndal ger dig småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur på ett charmerande sätt. Gröndals centrum ligger i en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Här finns dessutom det välbevarade och välmeriterade konditoriet Lundbergs som förra året firade 70-årsjubileum.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här