Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Valhallavägen 14, 4 tr
CB Ödberg 1903
Östermalm/Vasastan
Sekelskifte med högt läge och balkong - nollavgift
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: SANDANAM

Med högt läge i en skuldfri förening, med 0 kr i avgift i ett år framåt, ligger denna vackra, ljusa och luftiga sekelskiftestvåa med balkong. Här bor du i lugnt och ostört med utsikt över takåsarna och kan njuta av en takhöjd på 3,3 m, stuckaturer, takrosetter, höga golvlister, tjusiga snickerier och bevarade och väl omhändertagna trägolv. Detta trivsamma hem är dessutom bra disponerat, har goda förvaringsutrymmen och fina materialval. För fler fotografier, klicka på valfri bild och följ bildspelet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Ansvarig mäklare
Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Byggnadsår:
CB Ödberg 1903
Våning:
4 av 5
Rum:
2 rum och kök
Area:
67 m²
Avgift:
1 kr inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv
Pris:
6 000 000 kr kr/bud

Huset och föreningen


Fastigheten Beckasinen 13 uppfördes under åren 1901-1903 och ritades av CB Ödberg. Fastigheten är ett renodlat bostadshus som består av ett gathus i fem våningar och ett gårdshus i fyra. Det är ett tidstypiskt hus som har två fina burspråk mot gatan. Fasaden var från början mer dekorerad, men som så många andra byggnader renoverades och förenklades den under 1930-talet. Trapphuset har dock förblivit mycket pampigt och pryds bland annat av stuckaturer, träpanel och vackra dörröverstycken. Brf Beckasinen 13 bildades redan 1920 och har mycket god ekonomi, föreningen är skuldfri med fyra miljoner i kassan. Avgifterna är låga, och i ett år framöver, till och med juli 2018, är avgiften 0 kr. Mellan de båda husen finns en trevlig innergård med utemöbler, grill, sandlåda, cykelställ och sopstation.

Närområdet


Här bor du nära många stora grönområden som Lill-Jansskogen, Norra Djurgården, Bellevue, Hagaparken och vattnet i Brunnsviken. Vanadisbadet ligger också endast ett par kvarter bort. En oas att söka sig till i området är Carl Eldhs vackra ateljé i Bellevueparken.

Allmänt


En stilfull och ljus lägenhet med många bevarade originaldetaljer; stuckaturer, takrosetter, höga golvlister, trägolv, höga djupa fönster med speglade nischer, generös takhöjd, garderober och speglade dörrar med originalhandtag. Hemmet har genomgående vita väggar och originalträgolv som slipats och vitlackats. Till lägenheten hör även ett stort källarförråd om ca 7 kvm.

Kök


Köket är stilrent och snyggt med vita släta luckor och bänkskiva av svart sten. Köksväggarna är kaklade med vitt smalt liggande kakel. Köksskåpen går ända upp i tak, vilket ger gott om förvaring. Kyl och frys är integrerade i skåpinredningen. Maskinparken innehåller även diskmaskin, spishäll, ugn, mikrovågsugn och fläkt. Ett mindre bord får plats i köket. Utanför höga glasade dörrar finns lägenhetens balkong, så här är det enkelt att ta med sig kaffekoppen ut på morgonen, eller duka upp till middag i kvällssolen, med härlig stadsvy över hustaken.

Vardagsrum


Vardagsrummet är luftigt och vackert med fint ljusinsläpp genom två höga fönster med speglade nischer. Det är ett stilfullt och stort rum med bevarade stuckaturer, takrosett och höga golvlister. Här får du plats med både soffgrupp och matbord, samt till exempel bokhyllor och skåp. Bakom en speglad dörr finns dessutom en garderob/klädkammare i originalutförande som är ett bra förvaringsutrymme.

Sovrum


Sovrummet når du från både hallen och vardagsrummet. Det är ett lugnt och harmoniskt rum som även det har fina stuckaturer, takrosett, höga golvlister och ett högt och djupt fönster med speglad nisch in mot gården. I rummet får du plats med både dubbelsäng och förvaringsmöbler.

Badrum


Badrummet har väggar kaklade i vitt 10x10-kakel och på golvet ligger grågrön klinker i samma storlek. Här finns dusch, handfat, wc och badrumsskåp. Rummet har även handdukstork och golvvärme.

Hall


Från hallen når du alla lägenhetens rum och bostadens alla höga fönster delar frikostigt med sig av ljuset även till hallen. Du gör entré genom fina säkerhetsklassade dubbeldörrar och innanför dem finns en hatthylla. Längst in i den avlånga hallen finns bra förvaring i en stilig och rymlig inbyggd originalgarderob med överskåp, klädd i pärlspont. I hallen finns dessutom plats för till exempel en byrå.

Brf Beckasinen 13

Antal lägenheter och lokaler


Föreningen äger fastigheten Beckasinen 13. Föreningen består av 34 lägenheter med bostadsrätt. Huset ritades av arkitekten CB Ödberg.

Mark


Föreningen äger marken och är en s k äkta förening.

Förvaltare


Ekonomisk förvaltare är Rådrum AB. Den externa revisorn är Petter Gustafsson. Fastighetsskötsel sköts av Fastighetsägarna.

Renoveringar


Välskött fastighet. Renoveringarna listas på sid 2 i årsredovisningen, däribland stambyte 1993.

Kommande renoveringar


Inga större planerade renoveringar utan endast mindre löpande underhåll.

Ekonomi


Föreningen är en äkta förening och är helt skuldfri samt har en kassa på närmare 4 mkr. Månadsavgiften kommer att ligga 0 kr det närmaste året.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring


Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätterna.

Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.


Gemensamma utrymmen


Föreningen har gemensamma utrymmen i form av tvättstuga (tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum), hobbyrum med snickarbänk samt gård med grill och trädgårdsmöbler.

Förråd:


Källarförråd om ca 7 kvm.


Bredband och kabel-tv:


Kabel-tv via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Comhem leverar också bredband samt att det under 2017 installerats ett öppet fibernät från Ip-Only.

Juridisk person:


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll


Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-06-15 och årsredovisning 2016. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnad

Byggnadsår
CB Ödberg 1903
Energideklaration
Utförd 2008-11-18
Energiförbrukning
126 kWh/år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
6100 kr/år
  El
3600 kr/år
  Försäkring
2500 kr/år

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18, lördag 11-16. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här