Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Rindögatan 9
Gunnar Wejke & Kjell Ödéen 1942
Gärdet/Östermalm
FUNKIS MED HÖGT LÄGE OCH BALKONG

Fast pris! Först till kvarn! På Rindögatan i en sluttning ner mot Tessinparken finner du denna genomgående tvåa i ett vackert funktionalistiskt lamellhus ritat av arkitekterna Gunnar Wejke och Kjell Ödéen. Detta hem bjuder bland annat på vacker utsikt från såväl vardagsrum som matrummets balkong. Lägenheten får sin karaktär av bevarade detaljer som fönsterbänkar i marmor och matrummets funkisburspråk. Gärdet är något av en grön lunga med absolut närhet till Tessinparken, Djurgården och Östermalm. Här finns vackra promenadstråk, en välsorterad Icabutik och flera bra restauranger och caféer. Ett par minuter bort ligger Karlaplan och Fältöversten med ypperlig service. Allt detta i en välskött förening med dubbla källarförråd, låg belåning och både bredband och basutbud kabel-tv inkluderat i månadsavgiften. För fler fotografier, klicka på valfri bild och följ bildspelet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Gunnar Wejke & Kjell Ödéen 1942
Våning:
4 av 8, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
54 m²
Avgift:
3 524 kr inkl värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv
Pris:
4 100 000 kr Fast pris!

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
6804 kr/år
El
3120 kr/år
Försäkring
3684 kr/år
Beräknat antal pers
1

Huset och föreningen

Arméfördelningen 2 uppfördes i början av 1940-talet när nya strömningar inom arkitekturen så sakteliga började göra sig gällande. De spetsiga burspråken, den asymmetriska placeringen av balkongerna och de barocksvulstiga portalerna skvallrar om att en ny tid börjat bryta in. Portalerna är i släthuggen natursten med drag av barock. Portarna är i trä och generöst glasade med stora glaspartier ovan. Balkongerna på baksidan mot sluttningen är asymmetriskt placerade så att det aldrig sitter en balkong direkt ovan en annan. Huset stod klart 1943 och ritades av arkitekterna Gunnar Wejke och Kjell Ödéen och byggdes av Axel R Höglund. 1935 startade arkitekterna Wejke & Ödéen. Tillsammans ritade de bland annat Drottninggatan 90 - ett mycket fint och påkostat hus med arkitektur av högsta klass. Ödéen ritade senare bland annat Skandinaviska bankens byggnad vid Sveavägen/Malmskillnadsgatan medan Wejke blev generaldirektör och chef för Byggnadsstyrelsen.

Närområdet

Gärdet erbjuder ett centralt men ändå lugnt läge i innerstan. Här finner du grönska och utmärkta kommunikationer med bland annat närbelägen t-banestation och flertalet bussar. Här finns också finns vackra promenadstråk för såväl människor som våra fyrbenta vänner, tennisstadion, Östermalms IP med skridskoåkning på vintern samt en välsorterad Icabutik. Här finns inte bara bostäder utan också en mängd institutioner, till exempel Svenska Filminstitutet med sin brutalistiska byggnad, Dramatiska institutet vid gamla Konstfacksskolan, Krigsarkivet och den nybyggda Kungliga Musikhögskolan. Strax intill ligger Fri- och Värtahamnen med sin uppskattade båttrafik.

Allmänt

En snygg och genomgående tvåa eller t o m en "minitrea" med högt läge. Här bjuds du på en vacker utsikt via såväl det stora vardagsrumsfönstret som från sovrum och balkong. Lägenheten karaktäriseras av de bevarade originaldetaljerna som fönsterbänkar i marmor med vädringsdon, fönster med vred, funkisburspråket samt ljusinsläppet i vardagsrum via dubbla fönster. I kombination med ljusa väggar och genomgående trägolv i björk skapar detta en mycket tilltalande helhet.

Vardagsrum

Fridfullt och vilsamt rum med plats för allt du behöver - sittgrupp, tv och matplats. Här möts du av ljuset från dubbla fönster med fönsterbänkar i marmor och trägolv i björk. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg med originaltapet från 70-talet.

Sovrum

Vilsamt lugnt sovrum med ljusgrön fondvägg, inbyggd garderob, trägolv i björk och plats för stor säng.

Kök

Fullutrustat arbetskök i vitt med bland annat diskmaskin och induktionsspis, bänkskiva i mahogny, vinröd mosaik och stilrent golv i svartvitt.

Badrum

Stambytt badrum med vitt kakel och ljusblå klinker, handdukstork och dusch. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Arbets-/matrum

Ljust rum med stiligt spetsigt burspråk och utgång till balkong med förmiddagssol. Här har flera grannar valt att öppna upp mot intilliggande kök.

Kapprum

Entré via säkerhetsdörr till rymligt kapprum med bra plats för avhängning och förvaring via inbyggd garderob samt plats för hallbänk.

Brf Arméfördelningen 2 i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Arméfördelningen 2. Föreningen består av 104 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitekt Gunnar Wejke och Kjell Ödéen.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Föreningen är äkta.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är AB Rådstornet. Den externa revisionen från Borevision. Fastighetsskötsel sköts av Aphos Förvaltning AB och städning av Maries Puts & Städ AB.

Renoveringar

Fönsterrenovering 2015/2016. Fasad- och balkongrenovering inklusive tilläggsisolering 2014/2015. Renovering av trapphus 2011. Takmålning 2011. Relining av dagvattenrör 2010. Målning av tvättstuga 2010. Nya soprum för hushållssoporna 2010. Nya termostatventiler och termostater 2009. Hissbyte 2009. Byte av fjärrvärmecentral 2007. Renovering av tvättstuga 2002. Nya va-stammar 2000. Nya elstigare 2000. Fönsterrenovering 1998.

Kommande renoveringar

Inga större planerade renoveringar utan endast mindre löpande underhåll.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet ca 25 mkr, vilket motsvarar ca 4 900 kr/kvm/bostadsrättsyta (årsredovisning 2015). Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har såväl gemensam vår- som höststädning.

Tvättstuga

I tvättstugan finns fem maskiner. Fyra maskiner med kapacitet för 5 kg tvätt vardera och en med kapacitet för 11 kg, två torktumlare och två torkskåp fördelade på två tvättider. I anslutning till tvättstugan finns strykrum med kallmangel, strykjärn, m.m.

Gemensamma utrymmen

Föreningens trevliga innergård är utrustad med utemöbler och grill.

Förråd:

Två stycken källarförråd ingår varav ett större.

Bredband och kabel-tv:

Bredband via Ownit 100 mbit/s och kabel-tv via Canal Digital ingår i månadsavgiften

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande (minsta ägarandel 5 %).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-05-05. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här