Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Stora Kvinns Väg 78
GUSTAF WICKMAN 1910
Älvsjö - Långbro Park
SLOTTSLIK STUDIO FÖR TVÅ VID SAGOLIKT PARKOMRÅDE
TEXT: KAX FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

I grönskande och historiskt lugn finns en både slottslik och modern studio för två. Det mest iögonenfallande i detta hem är takhöjden och de två spröjsade och jättehöga fönstren, som ger sagolikt ljus, fin utomhuskontakt och mer än storslagen atmosfär. Den moderna inredningen är en fin kontrast till det slottslika och här finns allt du behöver i form av nutida faciliteter, som modernt kök med plats för matsalsbord, rymligt vardagsrum, sobert och helkaklat badrum samt ett vilsamt loft för två. Här bor du dessutom på promenadavstånd till Fruängens t-bana. Om du besöker Långbro en tidig morgon när nattens dimma ännu inte löst upp sig kan du uppleva gården i stort sett som den en gång var för omkring 400 år sedan. Anor från 1400-talet, känningar efter en storbrand under 1600-talet och bevarade byggnader från 1700-talet gör den här miljön till "one of a kind" - och den berättar en historia med oväntade vändningar.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
GUSTAF WICKMAN 1910
Våning:
2 av 4, hiss finns
Rum:
1,5 rum och kök
Area:
44.5 m² + 5.5 m² biarea
Avgift:
3 360 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband
Pris:
2 610 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
2 800 kr/år
Försäkring:
2 100 kr/år
Total driftskostnad:
4 900 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Här är slottslikt och gudagott att leva med det vackra området utanför fönstren. Stora, jättehöga spröjsade fönster ger detta hem om 44,5 kvm (plus 5,5 kvm biarea) en vilsam och storslagen karaktär. Takhöjden ger en rymd som matchar fönstren, och detta sammantaget ger lägenheten ett sagolikt ljus. Stort och modernt kök med plats för matsalsbord, rymligt vardagsrum, vilsamt loft och bra planering gör detta till ett effektivt hem för två personer. Tjocka väggar bidrar till stillhet och tystnad. Dessutom bra förvaring i garderober och klädkammare samt ett sobert och helkaklat badrum i sval färgsättning. Till lägenheten hör även ett källarförråd om 7 kvm.

Kök

Fönstret är vackert som en saga. Spröjsat och jättehögt ger det ett slottsliknande intryck. Allt är ljust och fint i detta kök. Vita luckor med en uppdaterad herrgårdsprofil, vit mosaik som stänkskydd och bänktopp i massiv ek. Vita väggar och till det vitbetsad ekparkett på golvet. Dessutom rostfri kyl/frys. Bra förvaring i många skåp och plats för ett matsalsbord för 4-6 personer. Köket nås via två passager och i den ena hittar du vacker spegeldekor från tiden för bygget.

Allrum

Även i detta vilsamma rum möts du av ett praktfullt fönster med spröjs och en härlig takhöjd. Ljusa väggar och vitbetsad ekparkett på golv ger ytterligare rymd. Här finns plats för en generös soffgrupp och tv. Dessutom ett stort och fint sovloft med uppfällbar stege, vilket ger mer effektiv golvyta. Under loftet finns ingång till generös walk in-closet om cirka, 3,5 kvm.

Badrum

Fint och rymligt badrum som innehåller allt du behöver - tvättmaskin (Whirlpool, 2009) med bänk över, golvvärme, duschvägg i glas, fräscht handfat och spegelskåp för förvaring. Sobert grått och vitt kakel på vägg och ljusbeige klinker på golv.

Hall

Bra och ljus hall med två garderober som båda har överskåp. Här finns också hatthylla, klädstång och plats för skohylla i en nisch mellan garderoberna. Dessutom finns en klädkammare i närheten för ytterligare förvaring. Ljusa väggar och vitbetsad ekparkett ger ett ljust och fint intryck när du kommer hem.

Brf Ekparken

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Stora Kvinns 1. Fastigheten består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 73 bostadsrätter. Den totala boytan är 6 090 kvm. Föreningen disponerar 77 parkeringsplatser.

Föreningen bildades

Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 2000-10-31.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB.

Renovering

Fastigheten och samtliga lägenheter totalrenoverades i samband med ombyggnationen 2001-2002. Man har under 2016 dessutom installerat ett bergvärmesystem och renoverat föreningens uteplats. Under 2016 utfördes även en OVK.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. Föreningen har påbörjat en översyn och renovering av fönster och ytterdörrar. En konsult har anlitats för upphandlingen. Själva renoveringen börjar tidigast under våren 2018.

Ekonomi

Belåningsgraden är 7 582 kr/kvm. Årsavgiften är 749kr/kvm. Det finns inga planerade avgiftshöjningar under 2017 eller 2018. Besparingarna från bergvärme och ingående likviditet ska förhoppningsvis kunna finansiera fönsterrenovering även om nya lån kan komma att bli aktuellt.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

1120 i överlåtelseavgift, som debiteras säljaren, och 448 kr per panthantering.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. Bostadsrättstillägg ingår för alla medlemmar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två stora tvättstugor samt egen bastu och gemensamhetslokal. Vår egen uteplats finns söder om huset, där finns sittgrupper, sandlåda och grill. Det finns även två miljöhus för källsortering av hushållssopor och ett cykelförråd med ingång från Stora Kvinns väg 84.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd. Ytterligare förråd finns att hyra av föreningen, till dessa är det kö.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen är ansluten till kabel-TV från Com Hem, både analogt och digitalt. Samtliga lägenheter har även möjlighet till Internetuppkoppling via ComHem och Ownit via fiber (som ingår i avgiften).

Parkering

Föreningen har 77 p-platser med eluttag för motorvärmare, kostnad 350kr/mån. För tillfället finns det platser att hyra omgående. Dessutom finns några besöksparkeringar.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen.

Kontroll

Dessa uppgifter är kontrollerade med föreningen 2017-11-10.

OMRÅDET

Långbro har fått sitt namn efter en medeltida kavelbro som var en del av Göta landsväg. Idag är detta ett lummigt och vackert område med både villor och bostadsrättslägenheter. I parken utanför ditt nya hem finns en imponerande samling träd och en stor damm med fontän från sjukhustiden. Under sjukhustiden odlades även mycket på stora ytor, dels som terapi för de sjuka och dels för att säkra tillgången på färska grönsaker, frukt och bär. I områdets ena ände hittar du idag Långbro värdshus, som charmar den kräsnaste foodie med sin vällagade husmanskost och trivsamma inredning. Värdshuset var tidigare bostad för överläkaren. I området finns också ett litet torg där du hittar det hemtrevliga och gedigna fiket Fru Marias bak, som ända sedan starten bakat bröd på samma surdegar. I kvarteren finns också Långbrohallen, som är en sim- och idrottshall, och på en kvart når du Fruängens t-bana och centrum till fots, dessutom cyklar du till Älvsjö station på 10 minuter.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här