Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Fleminggatan 26
Arkitekt: Paul Gustafson 1921
Kungsholmen / Fridhemsplan
SÖT TJUGOTALSETTA I VITT MED LOFT NÄRA FRIDHEMSPLAN
TEXT: KAX STYLING: LINDHOLM FOTO: SPINNELL

Den här söta ettan bjuder på en plats för allt - sovloft och arbetshörna i hallen, separat arbetskök och ett rymligt allrum med inbyggd klädkammare. Tonerna går helt i vitt. Notera framför allt de vackra, vitmålade furutiljorna som binder samman hallen och allrummet. I det rymliga allrummet möts du av ett stort, spröjsat fönster med djup nisch och högt i tak. Här finns gott om plats för soffgrupp och matplats - och säng om du inte hellre vill kura in dig på sovloftet i hallen. Från hallen når du det effektiva och u-formade köket (som kan behöva en dos kärlek), vilket även bjuder på bra förvaring och öppna hyllor för dina favoritsaker. För ritningarna till detta stiliga, rosa hus från 1922 byggt enligt nyklassicistiska stilideal stod arkitekt Paul Gustafsson, anställd vid Adlings Byggnadsbyrå. I detta kvarter, runt hörnet från stillsamma Grubbensringen och Fridhemsplans folkmyller hittar du alla slags butiker och en lång rad restauranger och kaféer. Bara nån minut bort går buss 1 till Hötorget på 7 min.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Ansvarig mäklare
Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Byggnadsår:
Arkitekt: Paul Gustafson 1921
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
1 rum
Area:
29 m²
Avgift:
974 kr inkl värme, vatten.
Pris:
2 980 000 kr Utgångspris

Huset och föreningen


Det rosaputsade stiliga huset, Båten 1, är ett tidstypiskt 1920-talshus med sockel av granit. Huset andas nordisk klassicism - en stil som utomlands benämndes "Swedish Grace" under denna tid. Huset stod klart 1922 och uppfördes av byggmästare Axel Adling. Den som höll i pennan var dock arkitekt Paul Gustafsson, anställd vid Adlings Byggnadsbyrå. Exteriört mot Fleminggatan ser huset ut som det gjorde 1922 - vackert dekorerad fasad med ornament och små eleganta burspråk i stilen för tiden. Det som tillförts är balkonger mot gården och vindslägenheter. Till huset hör en stor och härlig innergård med blommor, buskar och träd. Genom detta gröna hav löper grusgångar till gemensamma utemöbler och grill. Dessutom erbjuds i detta hus en bra tvättstuga, gemensamhetslokal och plats för cykel/barnvagn.

Närområdet


Kungsholmen - ett av Stockholms trevligaste, mest populära och opretentiösa innerstadsområden. Här kan du känna dig hemma och vara precis den du är. Dessutom bor du på en ö med vatten åt alla håll och många gröna lungor att njuta av under heta sommardagar, till exempel Grubbensringen, Kronobergsparken, Kungsholms strand, Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Smedsuddsbadet ligger inte heller långt borta om du vill ta ett dopp i Riddarfjärden. Från ditt hörn av Fleminggatan har du bara ett par steg till Västermalmsgallerian, som erbjuder all service och shopping du behöver. Dessutom satsar gallerian nu på trevliga matställen och en helt ny bistro slog upp portarna för bara en liten tid sedan. I området finns också många trevliga matställen att upptäcka, som Sixten & Frans, Nagg, Proviant och AG. Och för den som gillar hantverksöl är Brewdog en given källa till nya smaker. Utöver butikskedjorna som huserar i gallerian och runt Fridhemsplan finns flera små mysiga butiker i dessa kvarter, till exempel Grandpa med sitt stilrena utbud av uppdaterade kläder och design eller den lilla vintagebutiken Aggie Twigg, som också har ett litet kafé. Runt hörnet från ditt nya hem går tunnelbanans blå och gröna linje samt stomlinjebuss 3 och 4. På Fridhemsplan ansluter även flera andra innerstadsbussar. På promenadavstånd har du Vasastan, Norrmalm och City.

Allmänt


De vitmålade furutiljorna binder samman hallen och vardagsrummet i denna söta och lättmöblerade etta. Även alla väggar går i vitt liksom det effektiva och u-formade köket, som kan behöva en dos kärlek. I allrummet möts du av ett stort, spröjsat fönster med djup nisch och högt i tak. Här finns gott om plats för soffgrupp och matplats - och säng om du inte hellre vill kura in dig på sovloftet i hallen. Dessutom en inbyggd garderob med fin speglad dörr. I den inre delen av hallen finns även ett bra ställe för en arbetsplats. Rar wc och separat helkaklat duschrum. Till lägenheten hör två förråd.

Allrum


I detta lättmöblerade rum möts du av ett stort fönster med vacker spröjs och djup nisch. Här finns gott om plats för soffgrupp, matbord och säng (om du hellre vill använda sovloftet som gästrum). Takhöjden bidrar med rymd och de vitmålade furutiljorna och vita väggarna tar upp ljuset från fönstret. Bra förvaring i den inbyggda garderoben, som du når via en fin, spegeldekorerad dörr.

Kök


Effektivt, u-format kök i vitt. Här finns gott om förvaring i över- och underskåp. Dessutom öppna hyllor för dina favoritsaker. Stänkskyddet består av vitt kakel i klassiskt format, 15x15 cm, och grå fog till det. Rostfri diskbänk med två hoar.

Wc


En spegeldekorerad dörr från 1920-talet leder in till denna rara toalett helt i vitt. Krokar för handdukar.

Duschrum


Helkaklat, separat duschrum som senast renoverades under stambytet 1994. Klassiskt 15x15-kakel i vitt med en dekorrand i beige. Till detta ett vitt plastgolv.

Hall


Den här hallen rymmer mer än du kan tro vid första anblick. I passagen vid köket finns ett rymligt sovloft och här är det förberett för tv - en mysig och avskild plats. I den inre delen av hallen har du även ett bra utrymme för en arbetsplats. Innanför entrédörren finns krokar för upphängning av jackor och annat. Vita väggar och vitmålade furutiljor.

Bf Båten nr.1 u.p.a

Antal lägenheter och lokaler


Bostadsföreningen Båten nr 1 u.pa äger fastigheten Båten 1. Fastigheten består av 42 lägenheter, alla är upplåtna med andelsrätt. Föreningen är en äkta bostadsförening. Huset ritades 1921 av arkitekt Paul Gustafson.

År föreningen övertog fastigheter


Föreningen registrerades 1921 då man också förvärvade fastigheten.

Mark


Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Ekonomisk förvaltare är SBC.

Renovering


Föreningens fastighet har genomgått näst intill alla renoveringar. Se mer i bifogad årsredovisning.

Här kommer de viktigaste


1994/95 byttes rörstammarna.
2002 Genomfördes en elrenovering.
2003 Renovering av fönster

2005 Renovering fasad


2010 Bergvärme


2011 Gårdsrenovering


2014 Bredband installeradesAktuella åtgärder


Inga planerade större renoveringar.

Ekonomi


De långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2015 till cirka 8 Mkr, vilket ger cirka 2 450 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 437 kr. Inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring


Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar


Föreningen har gemensamma vår- och höststädningar.

Tvättstuga


Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, ett torkskåp samt torkrum.

Gemensamma utrymmen


Föreningens trevliga innergård sköts av en trädgårdsgrupp. Här lever man i en oas av blommor, gräsmatta och buskar. På gården finns utemöbler och grill. Det finns cykelrum, barnvagnsförvaring och tvättstuga.

Förråd:


Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bredband och Kabel-TV:


Obligatorisk avgift om 165 kr/mån utgår utöver avgiften.
Bredband via fiber från Ownit samt kabel- tv från Ownit eller ComHem.

Delat ägande


Föreningen godkänner delat ägande.

Juridisk person:


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll


Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnad

Byggnadsår
Arkitekt: Paul Gustafson 1921
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 2013-03-05
Energiklass
None
Energiförbrukning
66 kWh/år