Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Holländargatan 9A
EDVARD BERNHARDS 1939
City- Norrmalm
TVÅA MED SPA PÅ GÅRDEN & SKYLINE PÅ TAKET
TEXT: KAX FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Denna ljusa tvåa ligger supercentralt längs en lugn parallellgata till Drottninggatan och med Centralbadet som närmaste granne. Lata dagar hasar du bara över gården och går på spa. Funkishuset från år 1939 bjuder även på en storslagen takterrass i väster med strålande vy över Stockholms skyline - perfekt för förfester eller lata soldagar. Ditt nya hem totalrenoverades nyligen och bjuder på stora funkisfönster mot Centralbadets legendariska park, social planlösning mellan kök och vardagsrum, rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och ett generöst badrum. Allt i uppdaterad stil. I dina nya kvarter finns all service du behöver - från folkmyller och restauranger till shopping och kultur. Tegnérlunden och Humlegården, som båda ligger i närheten, ger sval grönska under varma sommardagar. Hötorgets t-banestation ligger runt hörnet och Centralen på kort gångavstånd. Dessutom rullar flera innerstadsbussar i närheten.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
EDVARD BERNHARDS 1939
Rum:
2 rum och kök
Area:
36 m²
Avgift:
2 076 kr Inkl Värme, VA, samt kabel-TV
Pris:
3 400 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
4300 kr/år
El
2500 kr/år
Försäkring
1800 kr/år
Beräknat antal pers
1

Huset och föreningen

Denna vackra funkisbyggnad, Islandet 19, mitt i centrala Stockholm med parisisk atmosfär stod klar år 1939. Den uppfördes efter arkitekt Edvard Bernhards penna på uppdrag av byggmästare Thure Karlsson. Bernhard fick bland annat flera prestigeuppdrag för Kreuger under sin tid, till exempel en vacker fastighet på Villagatan 13 och Banque de Suède i Paris. Dessutom ritade han Åhlénshuset vid Skanstull. Islandet 19 ligger i centrala kvarter vägg i vägg med Centralbadet och den legendariska parken, som figurerade i den klassiska Trenterboken; Tragiskt telegram. Huset bjuder även på en storslagen takterrass i väster med vid utsikt över Stockholms taknockar och skyline. Husets innergård, som delas med Centralbadet, renoverades nyligen. Föreningen som huserar i denna fastighet idag är stabil och trygg.

Närområdet

Detta hus ligger supercentralt längs en lugn parallellgata till Drottninggatan och vägg i vägg med Centralbadet. Lata dagar hasar du bara över gården och går på spa. Gården stänger klockan 23 och efter det är det helt tyst och fridfullt. Runt hörnet har du citypulsen och Hötorget med all sorts service, kommunikationer och shopping. I kvarteren runt ditt nya hem hittar du flera sköna restauranghäng, som Flippin' burgers, Hemma, Grill och Rolfs kök. En kort promenad bort har du Tegnérlunden med sval grönska under varma sommardagar. I närheten finns också gröna Humlegården och Stureplan med folkmyller, nöjen och shopping. Närhet till Odenplan och Stadsbiblioteket är också trevligt. Även om du gärna vill stanna kvar i dina nya kvarter finns här mycket bra kommunikationer. Hötorgets t-banestation ligger i kvarteret och Centralen ligger en kort promenad bort. Dessutom rullar flera innerstadsbussar i närheten.

Allmänt

Dessa ljusa två rum och kök om 37 kvm får sin karaktär av de generösa funkisfönstren i västerläge, som vetter mot Centralbadets härliga innergård. Detta läge ger lägenheten en ljuvlig parisisk atmosfär. Högst upp i huset finns dessutom en takterrass med strålande vy över Stockholms skyline - perfekt för förfester eller lata soldagar. Detta hem totalrenoverades år 2015 och köket uppdateras med nya luckor 2017. Här bjuds du även på ett bra sovrum med plats för dubbelsäng och ett generöst badrum med golvvärme. Till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka 4 kvm.

Kök

Topprenoverat kök från 2015, som uppdaterades med nya köksluckor under 2017. Vita luckor matchas av sobert, mörkgrått kakel och en bänktopp i massiv ek. Inbyggd kyl/frys och bra förvaring. Köket är placerat i öppen planlösning med vardagsrummet.

Vardagsrum

Vackert ljusinsläpp från tre stora och fina funkisfönster som vetter mot den parisiska och charmiga innergården vid Centralbadet. Vita väggar och till detta hemtrevlig ekparkett. Här ryms sittgrupp, teve och förvaringsmöbler. Köket och vardagsrummet ligger i öppen planlösning.

Sovrum

Vilsamt sovrum i nordiska kulörer - vita, svala väggar och till detta ekparkett, som ger en ombonad känsla. Rummet bjuder också på ett stort, härligt fönster. Här ryms en dubbelsäng, sittplats och mindre förvaring.

Badrum

Generöst badrum renoverat år 2015 med klassiskt vitt 15x15-kakel upp till tak och till detta ett fint, rutigt klinkergolv i cool retrostil. Vit kommod för bra förvaring och modernt handfat. Över detta ett generöst spegelskåp med belysning. Dessutom stor dusch, handdukstork och lyxig golvvärme.

Hall

Välkomnande hall med superbra plats för avhängning, skohylla och garderob. Vita väggar och till detta vacker ekparkett.

Brf Funkislandet

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Islandet 19. Föreningen upplåter 39 lägenheter med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt. Husen ritades av arkitekt Edvard Bernhards och uppfördes 1939.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2010-06-17.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB och den tekniska förvaltningen sköts av Valvet AB.

Renovering

Utförda renoveringar 2016- Renovering av ventilationsanläggning 2015- Spolning av stammar 2014- Installation av fjärrvärme, säkerhetsdörrar och renovering av takbeläggning 2013- Nya elstammar/elledningar, stambyte kök och badrum och nya tät-och ytskikt i badrum 2008- OVK besiktning ocg energideklaration utförd 2003- Renovering av balkonger, fasadbeläggning och fönster 2000- Renovering av tvättstuga

Kommande renoveringar

2017- Hissarna kommer att renoveras samt entrédörrarna ska bytas

Ekonomi

De långfrisiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 46 395 000Mkr. Avgift/kvm ca 673 kr/kvm/är. Avgiftsförändringar, inga kända förändringar

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Har föreningen några gemensamma städdagar, nej

Tvättstuga

Ligger i husets källare

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fantastisk gemensam takterass. 1 källarförråd tillhör lägenheten.Cykelförråd och återvinningsrum finns i huset källare.

Vad ingår i månadsavgiften

värme och vatten. förråd. Bredband och Kabel-TV tillkommer. Comhemhus.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Överlåtelseavgift 1113kr, Pantsättningsavgift 445kr, Ingen medlemsavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-03-30. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här