Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sickla Strand 75
ERIK & TORE AHLSÈN 1948
Sickla Strand
Uppdaterad funkis - tvåa med balkong och utsikt
TEXT: KAX FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Genomgående funkistvåa på 51 kvm i gott skick och i sober stil. Välplanerad, lättmöblerad och totalrenoverad med fina detaljer år 2010. Här bor du i soligt läge med utsikt mot vattnet och naturen. Stilrent kök, badrum med spakänsla, generöst vardagsrum och vilsamt sovrum. Under åren 1947-1948 uppfördes detta vackra funkishus vid kanten av Sicklasjön. För ritningarna stod arkitektduon och tillika bröderna Erik och Tore Ahlsén. Denna idyll vid vattnet är lätt att förälska sig i. Utanför porten har du direkt tillgång till strandkanten med strandpromenad, sandstrand och badbryggor. Dessutom har du gångavstånd till Sickla köpkvarter och Hammarby sjöstad, där du hittar all tänkbar service och shopping. Kommunikationerna är också bra - bussen till Slussen tar cirka 10 minuter, Tvärbanan tar dig västerut, Saltsjöbanan tar dig österut eller varför inte ta båten till Söder från Hammarby sjöstad. Klicka på valfri bild för att starta bildspel och visa fler bilder.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Sickla Strand 75, 2tr
Område:
Sickla Strand
arkitekt:
ERIK & TORE AHLSÈN 1948
Våning:
2 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
51 m²
Avgift:
2 104 kr inkl. värme, VA, Bredband och ip-telefoni.

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
1 471 kr/år
Total driftskostnad:
4 471 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Huset och föreningen

Under åren 1947-1948 uppfördes dessa vackra funkishus med slätputsade fasader och vacker färgsättning vid kanten av Sicklasjön och med adress Sickla Strand. För ritningarna stod arkitektduon och tillika bröderna Erik och Tore Ahlsén, som troligen inspirerades till yrkesvalet av sin pappa som var byggare. Bröderna utbildade sig vid Tekniska skolans byggnadsskola och därefter vid KTH. Tillsammans har de bland annat ritat Årstas omtalade centrum. Till en början var dessa hus tjänstebostäder för Atlas Copcos anställda, men sedan år 1984 huserar BRF Sicklahus här. Föreningen är skuldfri och har låga avgifter. Här finns 309 lägenheter, var ett femtontal hyrs ut, och 59 lokaler för uthyrning. Här finns innergård som erbjuder lek- och grillplats, dessutom finns bland annat tillgång till bastu och samlingslokal.

Närområdet

Denna idyll vid vattnet är lätt att förälska sig i. Utanför porten har du direkt tillgång till Sicklajöns strandkant med strandpromenad, sandstrand och badbryggor. Om du gillar sport finns bra löpspår, tennisbanor och Hammarbybacken i närheten. Dessutom nära till den lugna och tysta naturen i Nackareservatet som ligger på andra sidan sjön. Åt ena hållet har du en kort promenad till Sickla köpkvarter med all tänkbar service, stort utbud av butiker, bibliotek och bio. Åt andra hållet finns Hammarbysjöstad med restauranger, kaféer och butiker. Ett extra plus är båten som tar dig över till Södermalm. Från dina nya kvarter tar du dig till Slussen på cirka 10 min med buss. Du kan också ta dig runt med Tvärbanan eller Saltsjöbanan. Atlas Copco, som verkade i området under mitten av 1900-talet, tog in italienska gästarbetare och en stor del av dem bosatte sig i detta område. Än idag finns många nackabor med italienskt ursprung just på Sickla Strand. Det har präglat området och bland annat märks detta i form av bocciabanan, som funnits här sedan 50-talet.

Allmänt

Genomgående funkistvåa på 51 kvm i gott skick och sober stil. Välplanerad, lättmöblerad och totalrenoverad med fina detaljer år 2010. Här bor du i soligt läge med utsikt mot vattnet och naturen. Balkongen når du från köket och den rymmer kaféset och små hemmaodlingar. Köket är elegant och går i sobert svart- och vitmålat trä, badrummet ger mysig spakänsla och både vardagsrum och sovrum är rymliga och ljusa. Dessutom gott om förvaring tack vare garderobs- och skåplösning i sovrummet samt en generös klädkammare med vädringsfönster.

Vardagsrum

Mycket rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från två stora fönster, båda med vackra fönsterbänkar i sten i original. Ljusa väggar och till detta sobert mörkbetsade tiljor. Här finns gott om plats för sittgrupp, tv, läshörna och förvaringsmöbler. Från detta rum når du den generösa klädkammaren som dessutom har ett vädringsfönster. Vardagsrummet erbjuder också möjlighet att dela av rummet till två. I taket spotlights.

Sovrum

Detta vilsamma sovrum har en harmonisk färgsättning med svala grå väggar, som matchas av mörkbetsade tiljor. Stort fönster i söder med en vacker fönsterbänk av sten i original från byggtiden. Utsikten är storslagen mot Sicklasjön och naturen runt omkring. I detta rum har satsats stort på förvaring och här hittar du både garderober och skåp som rymmer det mesta.

Kök

Här har du ett stilrent, elegant och genomtänkt kök i sobert svartmålat trä. Till detta vit bänktopp av trä med snygga, rundade hörn. Vita väggar och på golvet matchar sandfärgad klinker med golvvärme. Notera det coola stänkskyddet av svartmålat trä och de avlånga diskreta beslagen, som ger fin karaktär. Stort funkisfönster och utgång till balkongen via glasad dörr. Balkongen rymmer ett kaféset och små hemmaodlingar. Dessutom plats för mysig matplats för upp till fyra personer samt gott om förvaring. Uppdaterad maskinell utrustning, som diskmaskin, kyl/frys samt inbyggd ugn och mikro.

Badrum

Fräscht och stilrent badrum, som är helkaklat i vita liggande kakel och till detta matchar sandfärgade kliniker på golvet. Lägg särskilt märke till det mörka trätaket med infällda spotlights och den moderna duschen med glasväggar, vilket ger badrummet en mysig och modern karaktär med spakänsla. Handfatet är vackert skålformat och vilar på en mörk träskiva. Under handfatsbänken finns praktiska hyllor för bra förvaring. Dessutom finns här ett väggskåp och lyxig golvvärme.

Hall

Fin hall i vitt med sandfärgade klinkers på golvet. Här njuter du även av golvvärme. Bra avhängning och en liten hylla för mindre förvaring. Dessutom är du trygg bakom en säkerhetsdörr.

Brf Sicklahus

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Sicklahus är belägen vid Sickla Strand och omfattar adresserna på Sickla strand samt Atlasvägen 61. Föreningen består har 309 lägenheter och ett 50-tal lokaler (2 852 kvm lokalyta). Av lägenheterna är ca 15 st är upplåtna med hyresrätt. När hyresrätterna blir lediga säljs dessa av föreningen och övergår till bostadsrätter.

År föreningen övertog fastigheten

BRF Sicklahus med säte i Sickla i Nacka registrerades som ekonomisk förening den 1 april 1984. Fastigheterna förvärvades av Atlas Copco.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Förvaltning av föreningens fastigheter drivs i egen regi, både teknisk och ekonomisk. Städning, trädgårdsskötsel och reparationer sköts genom avtal med inhyrda entreprenörer.

Utförda renoveringar

Föreningen har genom åren genomgått större underhåll som bl.a. stambyte, el, fönster, fasad och tak. Ventilation med värmeåtervinning har nyligen tagits i drift. Bergvärme har nyligen installerats för att sänka värmekostnaderna.

Kommande renoveringar

Allmänt underhåll av fastigheterna görs löpnade. För mer information se föreningens hemsida.

Ekonomi

Bostadsföreningen är välskött och ekonomiskt stark. De långfristiga skulderna är på 43 000 000 kr vilket ger cirka 2 371 kr per kvm bostadsrättsyta för denna lägenhet. (Enligt ÅRS2015). Avgiften höjdes 1 januari 2017 med 10% men har i princip legat still sen 1994. Inga nya planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor finns på Sickla Strand 19, 35, 55, 69-71, 82 och Atlasvägen 61. Grovtvättstuga i 39:an. Som medlem i föreningen har man även tillgång till cykelförråd, bastu och samlingslokal

Parkering/Garage

Boenden eller hyresgäster i föreningen har möjlighet att hyra fast parkeringsplats i området av bostadsrättsföreningen till en kostnad av 400 kr/månad, föreningen har ca 120 platser längs med gatan. Det finns även kostnadsfria kommunala parkeringsplatser i området.

Bredband och Kabel-TV

Kabel-TV med 17 kanaler ingår i avgiften. Bredband från Ownit 100mbit ingår också. Dock tas en engångsavgift ut om 500kr vid anslutning av ny medlem.

Förråd

Till lägenheten hör 2 förråd. Ett mindre kallförråd, tidigare matkällare på uppskattat till ca 2 kvm med hyllor, samt ett större förråd uppskattat till ca 5 kvm.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson 2017-04-04.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här