Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Furusundsgatan 3
N. W. Larsson 1939
Gärdet
GENOMGÅENDE FUNKISTVÅA MED ÖPPEN SPIS
TEXT: ENGSTRÖM STYLIST: GÄRDE FOTO: SPINNELL

Funkishuset på höjden intill vändplanen på Furusundsgatan erbjuder inte bara utsikt utan också lugn och ro. I denna tvåa om 52 kvadratmeter bor du fridfullt och välplanerat. Ett generöst kök med plats för många bjuder på gott om middagsumgänge. Eller varför inte slå sig ner framför brasan i vardagsrummets öppna spis? Välkommen till ett boende som har fint läge, morgonsol och grönska. Ett stenkast från stadslivet och utbudet som storstaden bjuder.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Furusundsgatan 3
Område:
Gärdet
arkitekt:
N. W. Larsson 1939
Våning:
1 av 11, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
52 m²
Avgift:
2 994 kr inkl. värme och vatten

Hall

I detta ljusa och välplanerade boende får du översikt över rummen direkt när du kliver in i hallen. Här finns en hatthylla och krokar för avhängning, och två inbyggda garderober som ger god förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet finns en parkett. Det intilliggande kökets dubbla fönster ger gott om ljus i entrén.

Kök

Angränsande hallen finns alltså det rymliga köket, som inte bara har två stora fönster, utan även plats för sittande middag för upp till sex personer. Här är det gott att umgås, kring bord och arbetsytor. Det smårutiga kaklet i rött med vita fogar bryter smakfullt av det i övrigt ljusa köket, så gör även den rostfria diskbänken och spisen med spiskåpa, också dem i rostfritt. Väggar och köksluckor är i övrigt vita, köksskåpen är många med plats för förvaring. På golvet ligger en välhållen parkett. Köket har morgonsol och en fin utsikt mot grönskan utanför huset. Fina detaljer att lyfta är fönstrets spanjoletter, nischer och eleganta fönsterbräden i marmor, samt element i original.

Sovrum

Vägg i vägg med köket ligger sovrummet, läget är stillsamt och avskilt från resten av lägenheten. Här är det fint att vakna till morgonsolen. Utan insyn ser du dessutom grönskan utanför det stora fönstret som har tidstypisk spanjolett, marmorbräda och självdrag. Väggarna i sovrummet är målade i en vaniljvit nyans, här finns plats för en dubbelsäng och även utrymme för garderober.

Badrum

Boendets badrum är placerat i hallen, det är fräscht med vitt fyrkantigt kakel i grå fog, samt med en grå kaklad bård. På golvet ligger grå klinkers. Här finns WC, ett sittbadkar med dusch samt ett handfat. Ett badrumsskåp ger spegel och förvaring. Här finns också en handdukstork.

Vardagsrum

Vardagsrummets pärla är den fungerande öppna spisen, det är ju ett riktigt trivsamt inslag i ett boende! Rummet har en fin plats framför spisen, kanske en läsfåtölj passar perfekt? Här finns även utrymme för en soffgrupp. En fin fiskbensparkett ger tidstypisk charm till rummet och det dubbla fönstret med sin marmorbräda bidrar med ett fint flöde av ljus. Väggarna är målade i vitt och förstärker även den ljusa känslan. Rummet vetter mot sydväst, vilket innebär trivsam kvällssol. Under vår- och sommarmånaderna skymtar grönskan från en kastanj utanför och ger dessutom vacker utsikt ut genom fönstret.

Brf Fodermarsken 1

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Fodermarsken 1. Föreningen består av 27 lägenheter, varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1939 av arkitekt N. W. Larsson.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2005.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträtts avgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC

Renovering:

2017 Radonmätning, 2016 Sophantering, 2015 OVK, 2015 Rökgasfläktar och ventilation, 2015 Bytt kodlås i porten, 2013 Fönsterrenovering , 2013 Rennovering av trappor utomhus, 2012 Provtryck öppna spisar, 2012 Stamspolning, 2011 OVK-besiktning, 2011 Låsbyte, 2009 Ommålning av trapphus, 2008 Säkerhetsdörrar sattes in , 2006 Tvättstuga, 2005 OVK/mätning i lägenheterna, 2001 Hiss, 1996 Sophantering, 1995 balkonger , 1995 Ventilation, 1995 Stambyte, 1995 El stambyte, 1995 Omputsning av fasad, 1995 Omläggning av tak, 1990 Radiatorer utbytta, 1989 Fjärrvärme.

Planerade renoveringar:

Det finns planer på att renovera utemiljön vid porten samt inom något/några år installera en ny värmepanna.

Garage/ Parkering

Boendeparkering gäller i området. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08 508 263 00). Tillståndet är gratis medan en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn. för mer info se: https://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Betalning/Betalning-for-boendeparkering/

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 1 333 milj kr, vilket ger cirka 1 174 kr/kvm boyta.

Avgifter:

Föreningen har dagsläget inga planer på att förändra månadsavgiften.

Förråd:

Källarförråd om cirka 3 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en stor uteplats där medlemmarna kan hyra inför fest, tillställning eller grillning. Cykelrum och grovsoprum finns i källaren. Barnvagnsrum ligger invid tvättstugan. Tvättstuga som renoverades 2006 utrustat med 2 stora och en liten tvättmaskin, 2 torktumlare 1 stort torkrum.

Bredband och tv:

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår inte avgiften. Bredband Com Hem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Beteckningen Gärdet är en förkortning av Ladugårdsgärdet, som i sin tur kommer från den tid då fyra kungliga ladugårdar var riktmärke för platsen. Idag finns här stora grönområden och från detta boende har du grönska och lugn precis runt knuten. Husets läge längst in vid Furusundsgatans vändplan gör detta boende extra lugnt och tyst. Samtidigt finns närhet till exempelvis Karlaplan och Fältöverstens rika utbud av butiker och caféer, och med bussar och tunnelbana tre minuter från lägenheten är du snabbt i centrala Stockholm. Gärdet har i sig flera sevärdheter, som Kaknästornet och närhet till museer som Etnografiska, Sjöhistoriska och Tekniska. Från Frihamnen, ett stenkast bort reser du m