Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bondegatan 29
Olle Zetterberg 1965
Södermalm - Sofo
VÄLPLANERAD TVÅA I BÄSTA SKICK MITT I SOFO
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDBERG

Med svårslaget läge i SoFo ligger denna snygga och stilfulla tvårumslägenhet. Här bor du i kreativa kvarter med ett nästan oändligt utbud av restauranger och caféer runt hörnet. Men lika gärna kommer du att vilja hänga hemma i denna trivsamma och topprenoverade lya. Här är det bara att flytta in och trivas.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bondegatan 29
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Olle Zetterberg 1965
Våning:
1 av 8, hiss finns, Hiss finns.
Rum:
2 rum och kök
Area:
46 m²
Avgift:
2 445 kr inkl värme, VA

Huset och föreningen

Fastigheten på Bondegatan 29 på tomten Bunge 16 ritades 1965 av arkitekten Olle Zetterberg. På platsen stod då några 1800-talsfastigheter av låg standard som revs under 1960-talet. Sparades gjorde den stora gården som fick förbli en öppen yta. Zetterbergs byggnad är ett 6-våningshus med delvis inredd vindsvåning och suterrängvåning. Lägenheterna nås från portgångar som går mellan gata och den lummiga gården, skyddade av stora grindar i smide. Fasaden är putsad i en varm vit ton. Byggnaden har ett välbevarat 1960-talsutseende som med tiden kommer att bli mer och mer värdefullt. Gården är stor och fin med stora sällskaps- och lekytor, utemöbler och grill. I huset finns tvättstuga och barnvagnsrum. Två cykelrum finns i anslutning till andra trappuppgångar och cykelparkering finn s även på gården. Föreningen har ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till tillresta gäster. Här finns även 85 garageplatser som boende får ställa sig i kö till.

Närområdet

Här bor du i hjärtat av SoFo med allt vad det innebär i utbud av matställen och unika butiker. Urban Deli, Kajsa Warg, Café String, Pärlans konfektyr och Saltå Kvarn är några av de trevliga och välsmakande ställen som finns bara ett fåtal steg bort. Gröna ytor som Nytorget och Vita bergen nås på ett par minuter. Närmaste tunnelbanestation är Medborgarplatsen och här går även ett flertal busslinjer.

Allmänt

Lägenheten totalrenoverades under hösten 2016 till en vacker och stilfull enhet med optimal planlösning. Genomgående i hemmet ligger en vitlaserad ekparkett och väggarna är målade i ljusa toner. Till lägenheten hör också ett källarförråd om 5 kvm.

Kök

Köket är helt nytt och löper längs hela långväggen. Skåpluckorna är grå och släta med handtag av skinn. Bänkskivan är av marmor. Väggen är klädd med vitt 10x10-kakel och är en fin fond till de öppna konsolhyllor av trä som rymmer porslinet. Integrerad kyl, frys och diskmaskin. Spis med induktionshäll från Siemens och rostfri fläktkåpa från Bosch. Vid fönstret finns en inbyggd sittplats med förvaring. Här kryper du gärna upp med en kopp i handen och tittar ut över folklivet på gatan.

Vardagsrum

Vardagsrummet är lättmöblerat och har ett stort tidstypiskt dubbelfönster. Väggarna är målade i en ljust grå färg. Här finns plats för både matplats och soffgrupp. Ett härligt sällskapsrum att trivas i.

Sovrum

Sovrummet nås från köket via en smart skjutdörr. Rummet är rofyllt och målat i en ljusgrå nyans. Här är gott om plats för dubbelsäng. Längs en vägg löper en garderobsvägg som sväljer mycket förvaring.

Badrum

Rymligt badrum med liggande vitt kakel på väggarna och vitt 10x10-klinker på golvet. Vid tvättstället finns en inbyggd förvaringshylla och stor spegel som förstärker rummets storlek. Dusch från Grohe med regndusch och handdusch. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Hall

Entrén är centralt belägen i lägenheten. Vid dörren finns ett utrymme för undanhängning av kläder.

Brf Nyåsbo

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bunge 2. Fastigheten är ritad 1965 och uppförd de följande åren. Totalt antal bostäder i föreningen är 138 st varav 126 utgör bostadsrätter. De övriga är hyresrätter, läs mer under punkten ekonomi.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2004.

Tomträtt

Föreningen äger marken, vilket innebär att man ej belastas av eventuellt stigande tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum.

Renovering

Föreningen har en mycket bra årsredovisning som är bifogad i detta prospekt. Där framgår samtliga renoveringar som genomförts.

Kommande renoveringar

Föreningen står inför ett kommande stambyte inom fem år.

Ekonomi

Ekonomin är i balans och det finns inga planer om avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Trygg-Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Under vår och höst anordnas gemensamma arbetsdagar med förfriskningar som även är ett bra tillfälle att lära känna varandra samt styrelsen.

Tvättstuga

2 st tvättstugor, Bondegatan 29 och Åsögatan 158 Tvättider är mån-fre 7-22 och lör-sön 9-22

Gemensamma utrymmen/Garage

Gemensam gård med grillplats, gungor och sandlåda med mera. I föreningen finns 85 garageplatser och det är inte mer än en handfull i kön för tillfället.

Bredband och Kabel-TV:

Kabel-TV via ComHem och anslutning till fibernät genom OWNIT (100mb)

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida/årsredovisning 2017-01-02. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här