Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Luntmakargatan 71
C.CEDERSTRÖM & E. A. HELLERSTRÖM 1883
Vasastan - Norrmalm
VINDSFYRA MED TERRASS OCH KAKELUGNAR
TEXT: KAX FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN

FAST PRIS - FÖRST TILL KVARN. Den vackra fastigheten Sjökatten 11 stod klar 1883. 1880-talets arkitektur gick i nyrenässansstil, som ofta hade den italienska 1400-talsrenässansen som förebild. Huset har renoverats varsamt och har en både vacker och välbevarad fasad. Här bor du nära allt. För dina fötter ligger Stureplan, Odenplan och Hötorget för shopping och kommunikationer. Några av stadens gröna lungor, som Observatorielunden, Humlegården, Hagaparken och Norra Djurgården, ligger inom promenadavstånd. Och restauranger, kaféer och delikatessbutiker kryddar dina kvarter. Här har du chansen att leva i ett exklusivt, härligt och socialt hem med mycket atmosfär och med en interiör i allra bästa stil. Du bor direkt under taknocken med karaktärsrika inslag som snedtak, träbjälkar, takfönster och speglade dörrar. Det härliga vardagsrummet med högt i tak utgör detta hems sociala hjärta. Lägg till detta två vackra fungerande kakelugnar och två nyrenoverade och ljuvliga badrum. Bättre än så här blir det inte! Klicka på en bild för att starta bildspel och se fler bilder.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
C.CEDERSTRÖM & E. A. HELLERSTRÖM 1883
Våning:
4 av 4, Hiss saknas. 3 trappor.
Rum:
4,5 rum och kök
Area:
121 m²
Avgift:
6 453 kr Värme, Vatten, Fiber bredband, TV & trapphusstäd
Pris:
10 000 000 kr Fast pris

Huset och föreningen

Den vackra fastigheten Sjökatten 11 stod klar 1883. Det finns inga signerade ritningar bevarade, vilket inte är helt ovanligt för den tiden, men möjligtvis ritades huset av C. Cederström och E. A. Hellerström som också stod för grannfastighetens arkitektur. 1880-talets arkitektur gick i nyrenässansstil, som ofta hade den italienska 1400-talsrenässansen som förebild. Huset har renoverats varsamt och har en både vacker och välbevarad fasad. Enligt de ritningar som finns från 1924 gjordes då en renovering som troligen innebar att WC sattes in. Under 1970-talet gjorde Stadsmuseet en inventering av den välbevarade interiören. År 1986-1988 var det sedan dags för en omfattande renovering i samband med att BRF Sjökatten 11. I föreningen finns nio lägenheter och en lokal och en bostadsrättslokal.

Närområdet

Här bor du längs en lugn gata mitt i Vasastan. I kvarteren runt ditt nya hem hittar du flera delikatessbutiker, kaféer och bra restauranger, till exempel Farang på Tulegatan, som tar dig på en resa till Asiens rika matkultur. Här finns all service du behöver bara några steg bort. På andra sidan Sveavägen hägrar Observatorielunden och Tegnérlunden med sval grönska för varma sommardagar och en kort promenad bort ligger Humlegården samt Stureplan med citypuls, nöjen och shopping. Dessutom har du promenadavstånd till Norra Djurgårdens och Hagaparkens natur med promenad- och joggingstråk. Närhet till Stadsbiblioteket är också trevligt liksom Odenplan och Hötorget med all sorts service, kommunikationer, shopping och restauranger. Även om du gärna vill stanna kvar i dina nya kvarter finns här mycket bra kommunikationer. Rådmansgatans t-banestation ligger runt hörnet och lite längre bort ligger stationerna Odenplan och Hötorget. Flera innerstadsbussar rullar också i närheten. Välkommen till dina nya kvarter!

Allmänt

Välkommen till ett exklusivt, härligt och socialt hem med mycket atmosfär och med en interiör i allra bästa stil - bara att flytta in och njuta. Här bor du direkt under taknocken med karaktärsrika inslag som snedtak, träbjälkar, takfönster och speglade dörrar. Lägg också märke till de vackra elementskydden i trä. Vardagsrummet är en fantastisk och unik plats som utgör detta hems sociala hjärta - som gjort för kalas, fest och middagsbjudning. Lägg till detta två härliga nyrenoverade badrum och ett fint modernt kök med vinkyl samt ljuvliga sovrum. Kalla vinterkvällar myser du dessutom framför de två vackra kakelugnarna och ljusa sommarkvällar njuter du på terrassen i bästa sydvästläge. Här finns även ett litet rum med möjlighet till pentry placerat i fil och med egen ingång från trapphuset - perfekt gästrum eller minilya för tonåringen. Till lägenheten hör ett källarförråd. Bättre än så här blir det inte - välkommen hem!

Kök

Underbart kök med snedtak och takfönster, som ger en härlig atmosfär. Köket är stilrent utformat och delvis platsbyggt. De stilrena grå luckorna matchas av stommar och hyllor i trä samt bänktopp i rostfritt. Till detta vitt kakel med grå fog. Här ryms ett matbord med plats för fyra. Dessutom gott om förvaring och generösa arbetsytor. Uppdaterad maskinell utrustning inklusive vinkyl och diskmaskin. Här finns även skafferi och städskåp. Notera också det vackra elementskyddet i trä. Köket ligger i anslutning till vardagsrummet, men ändå helt avskilt och dessa båda rum knyts samman av utgången till den fantastiska terrassen. Härifrån har du en smått parisisk utsikt mot gatan.

Vardagsrum

Detta är hemmets sociala mittpunkt och hjärta - storslaget och rymligt med fantastisk takhöjd ger detta rum ett mycket exklusivt intryck. Rummet har verkligen en atmosfär utöver det vanliga, bland annat tack vare de charmiga inslagen i form av snedtaket, de vitmålade gedigna takbjälkarna, takfönstren, vackra elementskydd i trä och den härliga terrassen. De vitmålade väggarna med rå finish ger industrikänsla och till detta matchar en varm stavparkett i ek perfekt. Här finns gott om plats för både matsalsbord och soffgrupp samt förvaringslösningar. Från vardagsrummet når du köket.

Master bedroom

Ljuvligt och rymligt sovrum med en vacker, vit, klassiskt utformad och fungerande kakelugn - ett riktigt smycke i rummet. Ytterligare karaktär kommer från det charmiga snedtaket och de synliga vitmålade träbjälkarna. Ett stort fönster och ett takfönster ger härligt ljusinsläpp. Ljusa väggar i varma nyanser och en mörkare fond. Till detta matchas ekparkett som ger ett ombonat intryck. Dessutom gott om förvaring tack vare den generösa garderobsväggen med skjutdörrar. Här sover du gott under stjärnorna.

Sovrum 2

Ett stort härligt sovrum med mycket rymd och ljus tack vare stort fönster och takfönster. Snedtak, vitmålade träbjälkar och en vacker fungerande kakelugn ger extra charmig karaktär. Ljusa väggar med en fondvägg i kaffelatte och till detta vackert trägolv i form av ekparkett.

Sovrum 3

Rart mindre sovrum som ligger i fil med ett litet arbetsrum, som har en egen ingång från trapphuset. Ett stort härligt fönster ger bra ljus. Vita väggar och ekparkett. Perfekt som barnrum eller gästrum. Kan också tillsammans med arbetsrum vara en perfekt minilya åt tonåringen.

Arbetsrum

Litet fint rum med ett härligt takfönster. Vita väggar ger extra ljus och ekparketten bidrar med värme. Perfekt som arbetsrum eller pentry, vilket rummet tidigare tjänat som. Rummet har en egen ingång från trapphuset.

Badrum 1

Ljuvligt och nyrenoverat badrum med takfönster. Helkaklade väggar i vitt, avlångt, liggande kakel i halvförband och till detta sobert mörkgrått klinkergolv. Vit stilren kommod med förvaring. Lyxig spegel med inbyggt ljus. Här finns plats för både tvättmaskin och torktumlare och en träbänk över dessa ger bra utrymme för handdukar, tvättmedel och blomster. Dessutom en praktiskt extra städho i rostfritt.

Badrum 2

Nyrenoverat och fint duschrum i allra bästa stil. Helkaklade väggar i vitt med terrakottafärgad smal dekorrand i toppen och matchande klinker på golvet. Härlig kombinerad tak-/handdusch i rostfritt och vikbara duschväggar i glas. Vit kommod med mycket bra förvaring med en stor spegel över.

Hall

Hallen möter dig med vita väggar och gedigen ekparkett, som leder dig vidare in i hemmets hjärta. Här finns plats för avhängning samt bokhyllor. Vackra elementskydd i trä och speglade dörrar in till övriga rum bidrar med karaktär. Välkommen hem!

Brf Sjökatten 11

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sjökatten 11. Föreningen upplåter 9 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Huset uppfördes 1883.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1988.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva.

Renovering

2015-2016 Målning av taket. 2015 Byte av fjärrvärmeanläggning. 1988-1989 Totalrenovering inklusive stammar och el.

Kommande renoveringar

Det finns inga större renoveringar planerade förutom ommålning av trapphusen och löpande underhåll.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening. De långfristiga skulderna är i dagsläget 2017-01-29 för föreningens fastighet på ca 5 Mkr, vilket ger cirka 6 172 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 655 kr. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Avgifterna sänktes from 20160101 med ca 13 %.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Innergården har trädgårdsmöbler och grill. Det finns ett litet cykelrum och ett cykelställ på gården. Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

Bredband och Kabel-TV

Fiber via Stockholms Stadsnät 1000/1000 Mbit/s och IP-TV via Sappa. Detta är en gruppanslutning som medför ett obligatoriskt tillägg på 381 kr/mån för varje bostadsrättslägenhet.

Juridisk person

Juridisk person kan godkännas i föreningen, kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-12-09. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här