Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Olof Skötkonungs väg 10
Albin Brag 1911
Aspudden
CHARM OCH STIL - TVÅA HÖGST UPP I HUSET I ASPUDDEN
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

I historisk miljö på en lugn gata i fina Aspudden hittar du detta unika och charmiga sekelskifteshem i toppskick från 1911. Här bor du bekvämt och centralt högst upp i huset på plan tre med närhet till all tänkbar service, som bra mataffär, apotek och tunnelbana, dessutom med gångavstånd till Vintervikens grönområden, svalkande bad i Mälaren och Trekanten samt Liljeholmens galleria - och på under kvarten cyklar du till Hornstull. Lägenheten bjuder på överväldigande originalcharm, till exempel mysiga takvinklar, stora fönster i två väderstreck med djupa fönsternischer som ger en härlig inramning och fönsterbänkar av sten. Detta är ett hem i toppskick som under år 2014 genomgick en stor renovering som bland annat omfattade höjda tak samt framtagning av plankgolv och tegelvägg i kök. Här finns även ett badrum i prima standard med lyxig golvvärme. Välkommen till ditt nya drömhem!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Olof Skötkonungs väg 10
Område:
Aspudden
arkitekt:
Albin Brag 1911
Våning:
3 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
57 m² + 2 m² biarea
Avgift:
2 989 kr inkl värme, VA och Bredband

Allmänt om fastigheten

Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
el + hemförsäkring á 500kr/mån

Huset och föreningen

Denna fastighet från 1911 ligger på en lugn gata i historisk miljö och andas verkligen sekelskiftescharm. Huset i tre våningar, med entréer både mot Erik Segersälls väg 17 och Olof Skötkonungs väg 10, har en vacker gulputsad fasad, fina fönster och charmiga takhuvar. De ursprungliga ritningarna saknas och därför är det svårt att säga hur huset var disponerat från början. Standarden var dock inte så hög år 1911 och torrdassen var troligtvis placerade på gården, samtidigt fanns det kallvatten och avlopp. De flesta hus i Aspudden uppfördes vid denna tid av AB Manhem, men även av andra aktörer, och dessa byggnader ritades för det mesta av arkitekt Albin Brag. I denna fastighet huserar idag BRF Segersäll, som bildades år 2000, och är en stabil och välskött förening med en mycket trevlig och grön innergård, som dessutom bjuder på en liten lekplats. Ingen planerad avgiftshöjning! Föreningen omfattar 15 lägenheter, varav 14 är bostadsrätter och en är hyresrätt, samt fem lokaler. I huset finns tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd och hobbyrum. Här parkerar du kostnadsfritt på omkringliggande gator.

Närområdet

Nära Stockholms centrum och Södermalms puls, men ändå en helt egen och lugn småstad med gröna ytor och vatten i närheten. I mysiga Aspuddens centrum finns nyrenoverad mataffär med bra sortiment, apotek, charmiga butiker och populära kaféer, bagerier och restauranger. Fina Aspuddens bokhandel är väl värt ett besök! Behöver du shoppa ordentligt finns Liljeholmens galleria på promenadavstånd. Detsamma gäller den gröna oasen Vinterviken med strandpromenaden som löper ända bort mot Mälarhöjden och badplatserna vid Mälaren och Trekanten. Här finns också härliga Aspuddsparken med mini-zoo och minigolf. I detta hem bor du ett stenkast från Aspuddens tunnelbana och på under kvarten cyklar du till Hornstull och från Liljeholmen har du även tillgång till Tvärbanan.

Allmänt

Denna välplanerade tvåa är ett modernt och ljust drömhem för den som gillar sekelskifteskaraktär och stil. Du bor högst upp i huset på plan 3 med snedtak och överväldigande originalcharm från 1911. Detta hem har stora fönster i två väderstreck, de vackra och djupa fönsternischerna ger en fin inramning till dessa ljusinsläpp och till detta originalfönsterbänkar i sten. Lägenheten är i toppskick och genomgick under år 2014 en stor renovering som omfattade höjda tak, framtagning av plankgolv, framtagen tegelvägg i kök samt målning av tak, väggar, dörrar och lister. Dessutom ett helkaklat modernt badrum i absolut toppskick som rymmer allt du behöver inklusive tvättmaskin. Det generösa sovrummet vetter mot den lugna innergården och här finns en klädkammare och en inbyggd garderob som löser förvaringsbehovet i detta rum. Även köket och vardagsrummet har rymd och det senare bjuder också på mycket bra förvaring. Här bor du med vinklar, vrår och mycket stor charm - ett hem att längta till!

Kök

Det här ljusa och hemtrevliga köket har verkligen vintagecharm med framtagen tegelvägg och vaxat plankgolv i original. Detta kompletteras med vita väggar, varav en del av väggen är vitmålad horisontellt plank - detta i en liten nisch som kanske med en liten fåtölj kan bli din nya myshörna? Köket har även enkla vita luckor, vitt kakel med ljus fog och bänktopp i trä, som bidrar med en varm känsla. Fönster i sydost som vetter mot den lugna och gröna innergården och dessutom har en djup fönsternisch. I detta kök ryms 4-6 personer runt matbordet utöver förvaringsmöbler. All maskinell utrustning du behöver finns på plats inklusive diskmaskin. Detta är ett kök med karaktär att leva i!

Vardagsrum

Unikt och charmigt vardagsrum som delvis har snedtak. Fönstret, som vetter mot väster, har en fin och djup fönsternisch. Rummet bjuder även på en inbyggd garderob för utmärkt förvaring. Med vita väggar och det vaxade plankgolvet i original har rummet en ljus och fin karaktär. Här finns gott om plats för soffgrupp, läshörna, arbetsplats och förvaringsmöbler. Möjlighet finns också att installera en eldstad.

Sovrum

Vackert och generöst sovrum som ger lugn och ro med vita väggar och vaxat plankgolv i original. Här sover du under charmiga takvinklar. Fönstret, som vetter mot sydost, har djup och fin fönsternisch med fönsterbänk av sten i original. Detta generösa rum vetter mot den lugna och gröna innergården. Dessutom finns en klädkammare och en inbyggd garderob som löser förvaringsbehovet i detta rum och mer därtill. Här får du lätt plats med dubbelsäng, sängbord, läshörna och förvaringsmöbler.

Badrum

Toppmodernt badrum i bästa skick! Här ryms allt du behöver inklusive tvättmaskin från LG från år 2013. Här är helkaklat med avlångt liggande vitt kakel med stor infälld spegel samt mörkt dekorkakel i duschen, som även har glasdörr som går att fälla in för att utnyttja utrymmet på bästa sätt. På golvet ligger matchande mörkt klinker och till detta en vit modern kommod för bra förvaring. Dessutom infällda spotlights i taket. Här inne är det varmt och skönt tack vare både lyxig golvvärme och handdukstork.

Hall

Här välkomnas du av en rymlig och ljus hall med vita väggar och vaxat plankgolv i original, som ger en ombonad och hemtrevlig känsla. Bra plats för hatt- och kapphylla samt skohylla liksom plats för annan förvaring, till exempel skoförvaring eller byrå. Stilig och modern säkerhetsdörr i grått. Välkommen hem!

Brf Segersäll

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Gärdsmygen 5. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och tre lokaler med hyresrätt. Huset uppfördes 1911. År föreningen övertog fastigheten Föreningen förvärvade fastigheten 2000.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS Facility Services AB och den tekniska förvaltningen sköts av Styrelsen med utsedd fastighetsansvarig. Det finns jouravtal för VVS.

Renovering

2015 Byte av ventiler och termostater i samtliga element i fastigheten. 2014 Byte från gas till fjärrvärme samt trapphusrenovering och nya säkerhetsdörrar. 2013 Fasad-, fönster- och takrenovering. 2012 Spolning av stammar samt byte av plåttak. 2006 Installation av värmeslingor i tak. 2002 Installation av tvättstuga i källaren. 2000 Takrenovering. 1999 Ny värmepanna, badrumsrenovering (helkaklat) och ventilation. 1983 Totalrenovering inklusive stambyte och ventilation.

Kommande renoveringar

För fastigheten finns en underhållsplan som upprättas årligen av styrelsen. Ingen större renovering planerad i närtid. 2017 nya ytskikt i tvättstuga samt vid ev. mindre dräneringsjobb för grunden. 2017 Installation av fiber till varje bostadsrätt/hyresrätt och byte av bredbandsleverantör.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 2,65 Mkr, vilket ger cirka 2 435 kr per kvm boyta, en mycket låg belåningsgrad. Avgift/kvm ca 584 kr. Inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Försäkring Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

På våren och på hösten (oftast i april och september) samlas föreningens medlemmar för att hjälpas åt med att underhålla de gemensamma utrymmena. Det avslutas med gemensam grillning på gården.

Tvättstuga

I källaren finns en tvättstuga som innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Gård med sandlåda för barn, grönyta samt grillplats. Det finns två cykel- och barnvagnsförråd. Till lägenheten hör ett vindsförråd. Bredband och Kabel-TV I alla lägenheter finns bredbandsuttag för Bredbandsbolaget (fiberoptik som ger en nedladdningskapacitet på 60-100 Mbit/s) och TV/Bredbandsuttag från Com Hem. Föreningen har en gruppanslutning till Bredbandsbolaget. Det innebär att telefon- och bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften till föreningen, men du betalar givetvis själv för tillkommande tjänster.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-11-10. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.