Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Fredhällsgatan 9
EINAR OSCARSSON 1931
Kungsholmen - Fredhäll
LJUS FUNKISPÄRLA MED GEMENSAM TRÄDGÅRD
TEXT: BERTHELS FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMANS HEM

I naturnära och trivsamma Fredhäll hittar vi denna charmiga hörntvåa, med bevarade originaldetaljer i sann funkisanda. Lägenheten är välplanerad och ljus, med dubbla fönster i både sovrum och vardagsrum samt nyrenoverat badrum och toalett. Här bor du i lugna kvarter, med närhet till parker, klippbad, caféer och bra kommunikationer. Den välskötta föreningen har dessutom en gemensam trädgård med utemöbler, fruktträd och odlingsmöjligheter - som gjort för grillkvällar med de trevliga grannarna.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Fredhällsgatan 9
Område:
Kungsholmen - Fredhäll
arkitekt:
EINAR OSCARSSON 1931
Våning:
1 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
59 m²
Avgift:
3 313 kr inkl värme, VA, fasta elavgiften samt 100mb Bredband

Allmänt

Denna välplanerade hörntvåa ligger en halv trappa upp i huset, utan insyn och med utsikt mot Fredhällsparkens grönska. Här finns ett lättmöblerat vardagsrum, hemtrevligt kök, ett ljust och luftigt sovrum med rymliga garderober, samt påkostat badrum och toalett i funkisstil. Lägenheten bjuder dessutom på många bevarade originaldetaljer från byggåret; från golv, dörrar och fönster till lister, knoppar och beslag. Föreningen är mycket välskött, med gemensam trädgård och god grannsämja.

Kök

I köket finns spis, diskmaskin och inbyggd kyl och frys från IKEA/Whirlpool. Bakom ljusa luckor och lådfronter gömmer sig gott om förvaringsmöjligheter och på golvet ligger en fin stavparkett. Väggarna är vita och gråmålade, bänkskivan är i mörkt trä och ovanför diskbänken sitter vitt kvadratiskt kakel. I köket ryms en mindre matplats, men man kan även följa grannarnas exempel och ta ner väggen mellan kök och vardagsrum för att få en öppen planlösning.

Vardagsrum

Det ljusa vardagsrummet har fönster i två väderstreck och vetter mot Fredhällsparkens grönska. Här finns plats för både soffgrupp, matplats och förvaring. Väggarna är vitmålade och det vackra furugolvet är original, liksom spegeldörrarna mot hallen.

Sovrum

Sovrummet är ljust och luftigt, med dubbla fönster och furugolv i original. Väggarna är målade i vitt och grått och en fondvägg har grönskande tapet från Sandbergs. Här finns bra förvaringsmöjligheter i form av rymliga garderober.

Badrum

Innanför sovrummet ligger det påkostade badrummet, som renoverades sommaren 2016. Här kan man njuta av en lyxig regndusch, golvvärme och infällda spotlights med dimmer, inramat av exklusivt vitt kakel och gråa klinkers. Den rejäla duschkommoden och det höga spegelskåpet bjuder på goda förvaringsmöjligheter.

WC

Från hallen når man den separata toaletten, som även den renoverades 2016. Här finns tydliga influenser från funktionalismen, med vitt kakel i förband på väggarna, svartvita klinkers på golvet, påkostade detaljer från Byggfabriken och ett nätt handfat som är specialbeställt från Tyskland.

Hall

Den rymliga, blåmålade hallen bjuder på gott om förvaring i form av två rejäla skåp med spegeldörrar. Här ryms också en större hatthylla för den som önskar. Det vackra trägolvet är original i furu och precis innanför ytterdörren ligger svart klinker.

Brf Titania 2-3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Titania 2 och 3. Föreningen upplåter 46 bostadsrätter samt en 1 hyresrätt.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bo Teber Redovisning och den tekniska sköts av Driftia AB.

Renovering

1986 Stambyte V/A-stammar. 2003 Helrenovering av samtliga badrum/wc-utrymmen, nya säkerhetsdörrar installeras, renovering av trapphus, nya entrédörrar, renovering tvättstuga & nya maskiner, byte av el-stigare. 2006 Vinden upplåts och etagelägenheter byggs, källare och vind totalrenoveras, takrenovering, nya förråd, balkongbyggnation. 2007 Renovering av alla fönster. 2013 Spolning av avloppsstammar. 2015 Underhåll av värmesystem, fastighetsboxar och portkodsystem

Kommande renoveringar

Underhåll av hyresrätt, underhåll av entrédörrar, målning av trapphusen, sotning och kontroll av eldstäder

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 12,4 mkr, vilket ger cirka 5 013 kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). Avgift/kvm ca 623 kr (enligt ÅR- 16). På banken har föreningen ca 2 mkr.

Andrahandsuthyrning

Tillstånd för andrahandsuthyrning ges vid rättiga skäl.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga i källaren i 9:an och en i 11:an. Dessa är utrustade med 2 tvättmaskiner, torkskåp samt mangel i varje tvättstuga.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsparkering samt gemensamma balkonger i trapphusen.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, VA, bredband (100/10), IP-TV, IP-telefoni och den fasta delen av elen.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Föreningen är ansluten till bredband 100/10, IP-TV och IP-telefoni via Bredbandsbolaget.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning: 2018-04-24. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Fredhäll började bebyggas i början av 1930-talet, både av HSB och en mängd privata byggherrar. Resultatet blev en mängd funkishus med framförallt lite mindre lägenheter om ett till två rum och kök. Typiskt för den här tiden var att bygga hus i en park i stället för runt en innergård, vilket är karaktäristiskt för området. Här bor man nära naturen i lugna kvarter, med bra kommunikationer och service. Bussen (61 och 65) stannar utanför dörren och en kort promenad bort ligger Kristinebergs tunnelbanestation samt Västerbroplan med fler busslinjer. Den bilburne hittar lätt en parkeringsplats på Fredhällsgatan eller Rålambsvägen. I kvarteret finns thaikiosk, restaurang Smarr, en klassisk grillkiosk, pizzerior och det populära caféet Bönan och Prinsen. I närheten ligger Solstugan, som bjuder på livemusik under sommarsäsongen samt Fredhälls fina badklippor med egen badklubb. Det är dessutom nära till Hornsbergs Strand, med ett stort utbud av restauranger och all tänkbar service.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här