Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sjöbjörnsvägen 66 C
GUSTAF MATTSSON 1946
Gröndal
MINITREA MED BALKONG, SJÖUTSIKT OCH BADBRYGGA
TEXT: OLDENBURG FOTO: SPINELL STYLING: MAIN STREET

Tvåa som byggts om till perfekt planerad mindre trea med sjöutsikt, balkong och egen bad- och båtbrygga. 61 kvm ren bolycka mitt i det industrihistoriska kulturarvet. Med sina stora fönster och generösa takhöjd erbjuds du ett luftigt och ljust boende i KFs fd industrifastighet i en vattennära idyll. Förutom att bostaden i sig erbjuder öppna ytor, som gör det enkelt att umgås med nära och kära, så erbjuder föreningen gym, bastu, grillplatser och egen bad- och båtbrygga. Detta tillsammans skapar ett boende som är mycket mer än bostaden. OBS: På söndagsvisningen bjuder vi dig på en enklare grillbuffe med dryck på gården, boka dig gärna! För fler bilder, klicka på valfri bild och följ bildspelet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Sjöbjörnsvägen 66 C
Område:
Gröndal
arkitekt:
GUSTAF MATTSSON 1946
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
61 m²
Avgift:
4 429 kr inkl värme, VA. Bredband tillkommer med 75:-/mån.

Hall

Välkommen in i bostaden och den stora och luftiga hallen. Exklusiv avhängning från Norrgavel i form av kombinerad hatthylla, klädavhängning och skoställ intill ytterdörren som inte bara är snygg att titta på utan också mycket praktisk. Golvet pryds delvis av en ekparkett, som ligger genomgående i bostaden, och dels ett ockrafärgat klinkergolv närmast entrén. Det senare täcks av en snygg nålfiltsmatta i grått. I den möblerbara hallen finns plats för, som idag, ett litet hemmakontor eller ytterligare avhängnings- och förvaringsmöbler. Här, liksom i övriga bostaden, målades väggarna vita 2015.

Vardagsrum

Välkommen in i bostadens nav och hjärta. Det stora och ljusa vardagsrummet har en öppen planlösning mot köket och rymmer också bostadens matplats. Härifrån når du drömbalkongen med utsikt över Mariebergsfjärden, Stockholm och den avskilda innergården. Under de varmare månaderna blir balkongen en naturlig del av vardagsrummet. En perfekt planerad bostad där alla sociala ytor, tack vare den öppna planlösningen, skapar ett luftigt och synnerligen trevligt hem. Från de stora fönstren, inklusive den helglasade balkongdörren, får rummet mängder av naturligt ljus. Väggar och snickerier är målade i vitt och på golvet ligger en ekparkett. En supersocial yta med stilrena materialval som gör det enkelt att skapa vardagsrummet du drömt om länge.

Balkong

Med utgång från vardagsrummet når du den makalösa balkongen som vetter mot innergården och Mariebergsfjärden. Med plats för sittmöbler och bord börjar du dagen kungligt med morgonkaffet i handen och blicken ut över det glimmande vattnet och Stockholm.

Kök

Tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet och matplatsen får köket rikligt med naturligt ljus från två stora fönster. Ett kök som är byggt för dig med matlagningsglädje. Ett perfekt arbetskök i u-formation med gott om förvaring i skåp och lådor. Flera bra arbetsytor på bänkskivorna i bok och bra vitvaror så som inbygd varmluftsugn, induktionshäll och integrerad diskmaskin. Dessutom - en vacker detalj att vila ögonen på - ett bianchiturkost kylskåp från SMEG:s 50-talsserie. Lyxigt och vackert! Den vita skåpinteriören, med spegelluckor, kommer från Vedum och ett vitt kakel pryder väggarna. På golvet ligger en ekparkett.

Sovrum

I det mysiga sovrummet, som vetter mot den avskilda innergården, garanteras du lugn och ro. En trendriktig fondvägg i grå Kalklitir ger rummet såväl hög mysfaktor som en modern industriell känsla och skapar också en snygg kontrast mot den vita spegeldörren. Övriga väggar är målade i vitt och på golvet ligger en ekparkett. Här finns gott om förvaring i fem, mycket stilrena, garderober med överskåp. Rummet rymmer dessutom en dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbel - eller kanske en liten arbetsplats med utsikt mot de vackra industribyggnaderna. Från två fönster får sovrummet massor av naturligt ljus och tillsammans med sin generösa takhöjd skapas också en luftig känsla.

Rum 2

Via en glasdörr når du från vardagsrummet en liten sängkammare. Rummet saknar fönster men tack vare sitt läge vid utgången till balkongen, samt glasdörren, får rummet naturligt ljus. Idag används rummet som ett barnrum men här ryms också en 160-säng. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ekparkett.

Badrum

Ett stort och mycket praktiskt badrum med både badkar och kombinerad tvättmaskin och torktumlare, i premiummodellen Ecokombi från Husqvarna, med praktisk arbetsbänk som löper längs ena väggen. Här under finns plats för såväl maskin som tvättförvaring och bänken utgör en perfekt yta att vika och sortera tvätt på. En privat tvättstuga i lägenheten helt enkelt. Ovan löper flera vita väggskåp med rikligt med förvaringsutrymme och ovanför tvättstället sitter ett spegelskåp med ytterligare förvaring. Bredvid en praktisk handdukstork. Vitt kakel med en blå dekorlist pryder väggarna och på golvet, med golvvärme, ligger en ockrafärgade klinker.

Grillplatser

När du känner att den stora balkongen med sjöutsikt inte räcker till går du bara ner mot din granne, Mariebergsfjärden. Halvvägs ner till vattnet hittar du fyra murade grillar som medlemmarna disponerar gemensamt. Längst med berget finns det nischer för både små och stora sällskap - perfekta för såväl eftermiddagskaffet som dopmottagning och bröllopsfest.

Bad- och båtbrygga:

Vid föreningens privata bad- och båtbrygga tar du ett härligt morgondopp. En unik fördel som ger dig både känslan av att befinna dig på lantstället eller vid riktigt varma sommardagar till och med på utlandssemester - och ändå befinna sig så nära Stockholm city. Har du båt lägger du till här vid den privata båtbryggan med plats för 24 båtar, avgift tillkommer.

Föreningslokal

Ställ till med fest även under de kallare månaderna. I föreningslokal får ni plats med 60 sittande gäster. Lokalen är utrustad med stolar och bord, soffgrupp, ståtord, porslin, musikanläggning och whiteboard.

Motionslokal

För dig som vill kombinera simning i Mariebergsfjärden och springturer längs strandvägen med styrketräning och inomhusträning finns motionslokalen tillgänglig för medlemmarna. Lokalen är utrustad med multigym, skivstänger, kettlebells, motionscyklar och roddmaskin.

Bastu med två omklädningsrum:

Dessutom, efter ett dopp vid bryggan kan det vara skönt att ta ett långt hett bastubad. Vinterbada någon?

Övrigt:

Till bostaden hör ett källarförråd om 5 kvm. Parkeringsmöjligheter finns i form av garage och utomhusparkering. Kostnaden är 831 kr/månad respektive 415 kr/månad, internt kösystem tillämpas.

Brf Sjöfortet

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Sjöfortet i Gröndal (org. nr 769602-8922) innehar fastigheten Bommen 7. Huset uppfördes 1946 som industribyggnad, men 1998 förvandlades ytorna till 109 st bostadsrättslägenheter. Huset värms upp med bergvärme och fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 1998.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB och den tekniska förvaltningen har skötts av Driftia AB.

Renoveringar

1998: Generellt så är avloppsstammar, el m.m. från ombyggnadsåret. 2003: Renovering av gården, justering av värmesystem. 2004: Fönstermålning. 2005: Slipning av trappor, fönstermålning. 2006: Fönstermålning. 2007: Fönstermålning, markarbeten. 2008: Hantering av vattenskada, installation av bredband, målning av korridorer. Renovering av grillpaviljongen. 2009: DUC i undercentralen, målning av tak, ommålning och omläggning av golv i port D. Hantering av fuktskador, energideklaration. 2010: Nytt takparti port B, rustning av tvättstugan, ommålning och omläggning av golv i port A. 2011: Nytt takparti i port A. 2012: Hantering av vattenskada. 2014: Bergvärme, plantering av ny gräsmatta på innergården. 2015: Nya postboxar, spolning av stammar, hantering av vattenskada på innergården. OVK genomförd, köksfläkten är kopplad till ventilationen. Fläkten får bytas om funktionaliteten kan säkras och en godkänd OVK genomförs. 2017: Ommålning av taket, målning av vissa fönster och fastighetsdetaljer.

Kommande renoveringar:

Inga stora underhåll planerade som påverkar avgiften.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 85 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 8 mkr, i kassan finns 1,9 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsrättsyta uppgår till cirka 8.900 kr, snittet i Gröndal uppgår till 6.000 kr. Föreningen har god ekonomi och december brukar vara avgiftsfri.

Avgifter

Avgifterna har varit oförändrade i 8 år och det finns inga planer på att höja avgifterna.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, eller med ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Stockholm Stads Brandförsäkringskontor.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad firma. Utemiljön sköts delvis av medlemmarna tillsammans. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, kan man inte delta så får man istället bidra med cirka 100 kr.

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor som renoverades 2010, de är belägna i uppgång B. I vardera tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en varmmangel. Det finns även en ej bokningsbar tvättstuga för spontantvätt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en föreningslokal med plats för ca 60 sittande, övernattningsmöjligheter finns (300 kr/tillfälle). Det finns även ett motionsrum och bastu och på föreningens mark finns en grillpaviljong och badbrygga. Föreningen har cykel- och barnvagnsförråd samt soprum och återvinningsrum.

Parkering/båtplats

Egen båtbrygga med bom (ca 2900 kr/år), 12 st platser där kö tillämpas. Bojplatser 12 st (ca 1600 kr/år). Ingen kö till dessa idag. Garage med 44 platser (ca 830kr/mån och 2 års kö). Parkering med 43 st uteplatser (ca 420 kr/mån och 2,5 års kö). MC-platser 6 st (ca 230 kr/mån). Kajak & takboxplatser (ca 500 kr/år). Gällande bilparkering, sett över en längre period är snittiden i köerna cirka 30 mån för en uteplats och 24 mån för en garageplats.

Bredband och TV

Föreningen har en kollektiv gruppanslutning genom Ownit (100/100 Mb/s), obligatorisk bredbandsavgift om 75 kr/månad som debiteras via avgiftsavierna. Abonnemang beställs individuellt för möjlighet till Digital-TV via bredband. Kabel-tv levereras av Com Hem, grundutbudet ingår i avgiften.

Gemensamt elavtal

Föreningen har ett gemensamt elavtal, vilket innebär att föreningen köper grön el för hela föreningens förbrukning. I varje lägenhet sitter en elmätare som rapporterar vad varje lägenhet förbrukar till en central enhet, och detta underlag tillsammans med en uträkning av vad varje lägenhets del av den gemensamma förbrukningen är ligger till grund för den kvartalsvisa eldebitering som kommer på avgiftsavierna från den ekonomiska förvaltaren. Detta innebär att man, som nyinflyttad medlem, tillsammans med den förre ägaren, behöver komma överens om hur detta skall regleras, när man flyttar ut och in.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett generöst förrådsrum på samma våningsplan som lägenheten.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och infodokument. Denna fakta intygades som uppdaterad av en styrelsemedlem. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Läs mer på www.sjofortet.se