Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sjöbjörnsvägen 66 C
GUSTAF MATTSSON 1946
Gröndal
MINITREA MED BALKONG, SJÖUTSIKT OCH BADBRYGGA
TEXT: OLDENBURG FOTO: SPINELL STYLING: MAIN STREET

Tvåa som byggts om till perfekt planerad mindre trea med sjöutsikt, balkong och egen bad- och båtbrygga. 61 kvm ren bolycka mitt i det industrihistoriska kulturarvet. Med sina stora fönster och generösa takhöjd erbjuds du ett luftigt och ljust boende i KFs fd industrifastighet i en vattennära idyll. Förutom att bostaden i sig erbjuder öppna ytor, som gör det enkelt att umgås med nära och kära, så erbjuder föreningen gym, bastu, grillplatser och egen bad- och båtbrygga. Detta tillsammans skapar ett boende som är mycket mer än bostaden. OBS: På söndagsvisningen bjuder vi dig på en enklare grillbuffe med dryck på gården, boka dig gärna! För fler bilder, klicka på valfri bild och följ bildspelet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Ansvarig mäklare
Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare
Mäklare
Marie Holmerson
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Byggnadsår:
GUSTAF MATTSSON 1946
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
61 m²
Avgift:
4 429 kr inkl värme, VA. Bredband tillkommer med 75:-/mån.
Pris:
4 600 000 kr utgångspris

Hall


Välkommen in i bostaden och den stora och luftiga hallen. Exklusiv avhängning från Norrgavel i form av kombinerad hatthylla, klädavhängning och skoställ intill ytterdörren som inte bara är snygg att titta på utan också mycket praktisk. Golvet pryds delvis av en ekparkett, som ligger genomgående i bostaden, och dels ett ockrafärgat klinkergolv närmast entrén. Det senare täcks av en snygg nålfiltsmatta i grått. I den möblerbara hallen finns plats för, som idag, ett litet hemmakontor eller ytterligare avhängnings- och förvaringsmöbler. Här, liksom i övriga bostaden, målades väggarna vita 2015.

Vardagsrum


Välkommen in i bostadens nav och hjärta. Det stora och ljusa vardagsrummet har en öppen planlösning mot köket och rymmer också bostadens matplats. Härifrån når du drömbalkongen med utsikt över Mariebergsfjärden, Stockholm och den avskilda innergården. Under de varmare månaderna blir balkongen en naturlig del av vardagsrummet. En perfekt planerad bostad där alla sociala ytor, tack vare den öppna planlösningen, skapar ett luftigt och synnerligen trevligt hem. Från de stora fönstren, inklusive den helglasade balkongdörren, får rummet mängder av naturligt ljus. Väggar och snickerier är målade i vitt och på golvet ligger en ekparkett. En supersocial yta med stilrena materialval som gör det enkelt att skapa vardagsrummet du drömt om länge.

Balkong


Med utgång från vardagsrummet når du den makalösa balkongen som vetter mot innergården och Mariebergsfjärden. Med plats för sittmöbler och bord börjar du dagen kungligt med morgonkaffet i handen och blicken ut över det glimmande vattnet och Stockholm.

Kök


Tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet och matplatsen får köket rikligt med naturligt ljus från två stora fönster. Ett kök som är byggt för dig med matlagningsglädje. Ett perfekt arbetskök i u-formation med gott om förvaring i skåp och lådor. Flera bra arbetsytor på bänkskivorna i bok och bra vitvaror så som inbygd varmluftsugn, induktionshäll och integrerad diskmaskin. Dessutom - en vacker detalj att vila ögonen på - ett bianchiturkost kylskåp från SMEG:s 50-talsserie. Lyxigt och vackert! Den vita skåpinteriören, med spegelluckor, kommer från Vedum och ett vitt kakel pryder väggarna. På golvet ligger en ekparkett.

Sovrum


I det mysiga sovrummet, som vetter mot den avskilda innergården, garanteras du lugn och ro. En trendriktig fondvägg i grå Kalklitir ger rummet såväl hög mysfaktor som en modern industriell känsla och skapar också en snygg kontrast mot den vita spegeldörren. Övriga väggar är målade i vitt och på golvet ligger en ekparkett. Här finns gott om förvaring i fem, mycket stilrena, garderober med överskåp. Rummet rymmer dessutom en dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbel - eller kanske en liten arbetsplats med utsikt mot de vackra industribyggnaderna. Från två fönster får sovrummet massor av naturligt ljus och tillsammans med sin generösa takhöjd skapas också en luftig känsla.

Rum 2


Via en glasdörr når du från vardagsrummet en liten sängkammare. Rummet saknar fönster men tack vare sitt läge vid utgången till balkongen, samt glasdörren, får rummet naturligt ljus. Idag används rummet som ett barnrum men här ryms också en 160-säng. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ekparkett.

Badrum


Ett stort och mycket praktiskt badrum med både badkar och kombinerad tvättmaskin och torktumlare, i premiummodellen Ecokombi från Husqvarna, med praktisk arbetsbänk som löper längs ena väggen. Här under finns plats för såväl maskin som tvättförvaring och bänken utgör en perfekt yta att vika och sortera tvätt på. En privat tvättstuga i lägenheten helt enkelt. Ovan löper flera vita väggskåp med rikligt med förvaringsutrymme och ovanför tvättstället sitter ett spegelskåp med ytterligare förvaring. Bredvid en praktisk handdukstork. Vitt kakel med en blå dekorlist pryder väggarna och på golvet, med golvvärme, ligger en ockrafärgade klinker.

Grillplatser


När du känner att den stora balkongen med sjöutsikt inte räcker till går du bara ner mot din granne, Mariebergsfjärden. Halvvägs ner till vattnet hittar du fyra murade grillar som medlemmarna disponerar gemensamt. Längst med berget finns det nischer för både små och stora sällskap - perfekta för såväl eftermiddagskaffet som dopmottagning och bröllopsfest.

Bad- och båtbrygga:


Vid föreningens privata bad- och båtbrygga tar du ett härligt morgondopp. En unik fördel som ger dig både känslan av att befinna dig på lantstället eller vid riktigt varma sommardagar till och med på utlandssemester - och ändå befinna sig så nära Stockholm city. Har du båt lägger du till här vid den privata båtbryggan med plats för 24 båtar, avgift tillkommer.

Föreningslokal


Ställ till med fest även under de kallare månaderna. I föreningslokal får ni plats med 60 sittande gäster. Lokalen är utrustad med stolar och bord, soffgrupp, ståtord, porslin, musikanläggning och whiteboard.

Motionslokal


För dig som vill kombinera simning i Mariebergsfjärden och springturer längs strandvägen med styrketräning och inomhusträning finns motionslokalen tillgänglig för medlemmarna. Lokalen är utrustad med multigym, skivstänger, kettlebells, motionscyklar och roddmaskin.

Bastu med två omklädningsrum:


Dessutom, efter ett dopp vid bryggan kan det vara skönt att ta ett långt hett bastubad. Vinterbada någon?

Övrigt:


Till bostaden hör ett källarförråd om 5 kvm. Parkeringsmöjligheter finns i form av garage och utomhusparkering. Kostnaden är 831 kr/månad respektive 415 kr/månad, internt kösystem tillämpas.

Brf Sjöfortet

Föreningen har ett gemensamt elavtal, vilket innebär att föreningen köper grön el för hela föreningens förbrukning. I varje lägenhet sitter en elmätare som rapporterar vad varje lägenhet förbrukar till en central enhet, och detta underlag tillsammans med en uträkning av vad varje lägenhets del av den gemensamma förbrukningen är ligger till grund för den kvartalsvisa eldebitering som kommer på avgiftsavierna från den ekonomiska förvaltaren. Detta innebär att man, som nyinflyttad medlem, tillsammans med den förre ägaren, behöver komma överens om hur detta skall regleras, när man flyttar ut och in.

Antal lägenheter och lokaler:


Föreningen äger fastigheten Bommen 7. Föreningen upplåter 109 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har inga lokaler. Adresser är Sjöbjörnsvägen 66 respektive Sjöbjörnsvägen 68. Huset ritades av arkitekten Gustaf Mattsson och uppfördes 1946.

År föreningen tog över fastigheten


Föreningen förvärvade fastigheten 1998 då 10 000 kvm kontorslokaler förvandlades till 109 bostadsrättslägenheter.

Tomträtt


Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia AB.

Renovering


Renovering av tätskikt mot källaren har slutförts, pga fuktgenomslag i förråd. Nya postboxar installerade i samtliga trapphus. De nya har högre säkerhetsstandard för att förhindra möjligheten till att stjäla post. Avlopps-och köksstammarna har spolats under hösten 2015 i förebyggande syfte för att förhindra stopp i lägenheterna.Ventilationkontroll, OVK, genomfördes under hösten 2015. Resultatet analyserades under våren 2016 av styrelsen. Gallring av träd och sly ned mot bryggan och vattnet genomfördes under hösten. Generellt så är avloppsstammar, el m.m. från 1998 i och med ombyggnationen till lägenheter. Trapphus har renoverats i omgångar med start 2008. Bergvärme installerat 2014, som tillsammans med fjärrvärme sköter uppvärmningen. Energideklaration genomförd 2009. Köksfläkt kopplad till ventilation, får bytas så länge man upprätthåller samma funktionalitet i luftflöde och genomför godkänd OVK.

Kommande renoveringar


Beslutade större renoveringar eller reparationer (2017-05)


Taket kommer målas 2017
Målning av vissa fönster, detaljer på fastigheten kommer ske 2017.

Ekonomi


De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 88 Mkr, vilket ger cirka 9 141 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 769 kr. Det finns Inga planerade avgiftshöjningar. Styrelsen förutser inget behov av att höja avgifterna det kommande åren. Avgiften varit samma sedan 2008. Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring


Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Stockholms Stads brandförsäkringskontor.

Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar


Föreningen har gemensammma höst och vår städdagar på de gemensamma allmänna områdena. Om man inte kan delta på dessa kostar det ca 100kr.

Tvättstuga


Föreningen har två tvättstugor som renoverades 2010. De är belägna i uppgång B. I vardera tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en varmmangel. Det finns även en obokningsbar tvättstuga för spontantvätt.

Gemensamma utrymmen


Det finns en paviljong nere vid vattnet med tillhörande grillar. Där ges tillfälle att lära känna andra boende i huset under sommarhalvårets vackra dagar och kvällar. Badmöjligheterna är obegränsade. Det är fantastiskt att kunna ta sig ett morgondopp eller förmiddagsfika nere på bryggan.
Det finns även en motionslokal som består av två utrymmen; bastu med tillhörande relax med duschar, samt gymmet med såväl fria vikter och maskiner. Föreningslokal, plats för ca 60 sittande,och med övernattningsmöjlighet (300kr/tillfälle). Cykelrum och barnvagnsrum finns.
Föreningen har en egen Facebooksida där information till boende ges. Båtbrygga med bom (ca 2900kr/år) och bojplats (ca 1600kr/år), kösystem, (ca 24 st platser). Det finns soprum och återvinningsrum.

Parkering


Garage med 44 platser, (ca 830kr/mån, ca 2 års kö). Parkering med 43 st uteplatser, (ca 420kr/mån, ca. 2,5 års kö). MC-platser 6 st (ca. 230kr/mån, kö). Kajak & Takboxplatser (ca. 500kr/år, kö). Man kan ställa sig i kö vid tillträdesdatum, inte innan.

Bredband och Kabel-TV


Anslutet till ComHem Kabel-TV, grundutbud (svt1, svt2, tv4, kanal6, svtb, svt24) Varje medlem tecknar egna kanalpaket.
Internet (fiberLAN) via Ownit, 100/100Mbits obligatorisk avgift 75kr/mån.

Juridisk person:


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Förråd


Till lägenheten hör ett förråd.

Kontroll


Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnad

Byggnadsår
GUSTAF MATTSSON 1946
Energideklaration
Utförd 2009-04-03
Energiförbrukning
127 kWh/år