Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Mejselvägen 42
EDVIN ENGSTRÖM 1944
Hökmossen
40-TALSPÄRLA MED SMART PLANLÖSNING
TEXT: OLDENBURG FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD

Högst upp ligger en mysig trea från -44. Bostaden har en smart planlösning med snedtak, fönsterkupor och genomgående trägolv. Fönster i tre väderstreck och från ena sovrummet härlig utsikt över ett trevligt villaområde. Det nyrenoverade köket kombinerar skickligt det moderna med den klassiska funkisstilen. Trägolvet i furu lades in 2010 och flera av bostadens väggar har nyligen målats i vackra ljusgrå kulörer. Välkommen in i denna 40-talspärla!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Mejselvägen 42
Område:
Hökmossen
arkitekt:
EDVIN ENGSTRÖM 1944
Våning:
3 av 3
Rum:
3 rum och kök
Area:
50 m² + 11 m² biarea
Avgift:
3 646 kr inkl värme, VA, kabel-TV,IP-telefoni och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 800 kr/år
Försäkring:
2 200 kr/år
Total driftskostnad:
6 000 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allrum med kök & hall

Välkommen in i bostaden. Här kliver du in i en liten hall med en platsbyggd förvaringsmöbel direkt till vänster, ytterdörren är en säkerhetsdörr från 2006. Till höger sett från entrén finns ett förråd som idag används till både skafferi, städskåp och klädförvaring. Vidare kommer du in i det integrerade köket och vardagsrummet. Via två fönsterkupor i väster får rummet ett härligt, naturligt ljus. Här finns plats för både ett stort matbord och en 2-3-sits soffa. Det fina furugolvet går snyggt ihop med de vita och ljusgrå väggarna. Ett trevligt rum där bostadens sociala ytor integrerats - perfekt för middagar med vänner och familj.

Kök

Köket, i klassisk design, renoverades av fackman 2016. Stommar och mjukstängande lådor kommer från IKEA. De överfalsade skåpfronterna med speglar är måttbeställda från Järfälla Kök och lackade i en ljusgrå kulör. Tillsammans med retroinspirerade, synliga gångjärn och tidstypiska lådknoppar, från Eskilstuna Kulturbeslag, flörtar köket med funkisstilen. Väggarna i köksdelen är målade i vitt och över arbetsytan sitter i halvförband ett vitt kakel, om 15 x 15 cm och med antracitgrå fog. En diskbänk, i rostfritt stål från DecoSteel och med blandare från Tapwell, täcker större delen av bänkytan. På en mindre yta, intill spisen, ligger en skiva i svart europeisk valnöt från LG Collection. Spisen, med varmluftsugn och induktionshäll, kommer från designstarka SMEG. Diskmaskinen är integrerad bakom en snickerilucka. Alla vitvaror är inköpta 2016.

Sovrum

I det rymliga sovrummet med snedtak möts du av ett fönsterpar med nisch, djup fönsterbräda i trä och spanjolett. Fönstren ger rummet både naturligt ljus och en härlig vy över ett trevligt villaområde och Telefonplan. Vita väggar och snickerier går snyggt ihop med den nymålade, grå fondväggen och furugolvet. En platsbyggd garderobslösning med fyra skjutdörrar, skapar bra med förvaring och rymmer såväl plats för tvättkorg, byrå och takmonterad klädstång. Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng, byrå, sittmöbel och liten arbetsplats med skrivbord. Ett rofyllt sovrum utan insyn och med många inredningsmöjligheter.

Rum

Vägg i vägg med det stora sovrummet finns ett mindre rum som karaktäriseras av sitt snedtak med takfönster. Idag används rummet som ett litet vardagsrum, men det går lika bra att använda det som ett ytterligare sovrum. Här återfinns trägolv som i de övriga rummen och väggarna målades 2015 i en snygg ljusgrå kulör.

Badrum

Badrummet renoverades 2009 och fick då två väggar med ett matt, vitt kakel om 15 x 15 cm och två vitmålade väggar, samt ett grått klinkergolv om 10 x 10 cm. Förvaring finns i form av spegelskåp ovanför tvättställ, en vägghylla över toalettstolen samt en handdukshängare på väggen. I snedtaket sitter ett takfönstret åt öster som skänker ett härligt morgonljus till badrummet. Ett stilrent badrum som skapar en enkel grund att inreda efter egen smak och stil.

Brf Mejseln

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Telefonkabeln 12. Föreningen upplåter 7 st lägenheter med bostadsrätt. Huset ritades av arkitektern Edvin Engström och uppfördes 1944.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Föreningen äger inte marken och betalar tomträttsavgäld till Stockholm Stad på 21300 kr/år (år 2015.)

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mediator AB och den tekniska förvaltningen sköts av medlemmarna själva.

Renovering

Under 2016 har tvättstugan och trapphuset målats om och i samband med detta byttes även porten. Föreningen har också dragit in fiber från Telia, 100/100Mbit. 2015 tilläggsisolerades vinden. 2014 byggdes föreningens gemensamma altan/ terass och staketet mot grannen. Takfönstren byttes ut och en radonmätning utfördes med godkänt resultat. År 2011 renoverades taket och två år innan, 2009, byttes de horsontella stammarna i bottenplattan och samtliga fönster renoverades. 2007 utfördes relining av de lodräta stammarna och redan 2006 installerades bergvärme i fastigeheten.

Kommande renoveringar

I dagsläget finns inga renoveringar planerade. Underhållsplanen kommer uppdateras under hösten 2016.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 1,7 Mkr, vilket ger cirka 4 839kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 784 kr. Föreningen har inga planer på att förändra avgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Allians sedan 2009-10-01

Trappstädning

Trappstädning står medlemmarna själva för.

Städdagar

Föreningen har två gemensamma städdagar, en på våren och en på hösten.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, två torkskåp och en torktumlare.

Gemensamma utrymmen

Lummig trädgård med grill och utemöbler, cykelrum samt tvättstuga. Det finns även ett gästrum att hyra i källaren.

Förråd

Till lägenheten hör två stycken källarförråd, ett större samt ett mindre. Det finns även ett förråd i lägenheten.

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har Bredband, Kabel-TV och IP-telefoni via fiber från Telia. Detta ingår i avgiften. (Obligatoriskt tillägg på 379kr/månaden är medräknat i avgiften).

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-09-20. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en lugn del av Hägersten med närhet till både friluftsliv och kultur. På kort promenadavstånd finns både Friluftsteatern i Hägerstensåsen, där Parkteatern spelar under sommaren, och Hägerstensbadet med utomhuspool. Vid Telefonplan finns Konstfack med trevliga utställningar och julmarknad, och restaurang Landet med bra spelningar och populär bistro. Om du ändå vill ta dig från området är kommunikationerna åt olika håll mycket goda; precis utanför dörren går buss 147 mot Liljeholmen och buss 141 tar dig mot Telefonplan eller Älvsjö. Till pendeltåget är det bara sex minuters resa. Närmaste tunnelbanestation är Hägerstensåsen. Därifrån tar resan till T-centralen 17 minuter. Dessutom tar du dig på snabbt och smidigt till stan med cykel då det finns cykelväg skild från bilvägen ända in till Hornstull.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här