Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Banérgatan 53
ERNST LUNDBERG 1922
Östermalm / Karlaplan
VÄLPLANERAD TVÅA I ATTRAKTIVA KVARTER INTILL KARLAPLAN
TEXT: OLDENBURG FOTO: BOUKARI STYLING:1 ST STREET

En ljus och luftig 20-talstvåa som tack vare sin generösa takhöjd och perfekta planlösning känns betydligt mycket större än sina 43 kvm. Bostaden har genomgående vackra golv i fiskbensparkett och alla väggar är nymålade under juni i år. I mycket attraktiva kvarter finns nu möjlighet att förvärva en riktig pärla i gott skick. Ett nyrenoverat kök med stilfulla och diskreta färg- och materialval bjuder in till sann matlagningsglädje. Det stora vardagsrummet rymmer såväl soffgrupp som matbord och ändå finns rikligt med yta kvar för att rummet ska kännas luftigt. Originaldetaljer så som djupa fönsternischer, högt i tak och vackra snickerier vittnar om en snart hundraårig historia. Varmt välkommen in i denna 20-taldröm! För att se alla bilder, tryck på valfri bild nedan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Adam Smith
Fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
ERNST LUNDBERG 1922
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
43 m²
Avgift:
1 692 kr inkl värme, VA
Pris:
4 275 000 kr utgångspris

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
4500 kr/år
El
2400 kr/år
Försäkring
2100 kr/år
Beräknat antal pers
1

Föreningen

Föreningens medlemmar disponerar tillsammans en trevlig innergård med utemöbler. I källaren finns bland annat ett pingisbord och en bastu med tillhörande dusch och relaxavdelning. I fastigheten finns en tvättstuga samt ett cykelförråd. Till bostaden hör ett stort vindförråd om ca 11 kvm.

Området

Bostaden ligger i ett mycket bra läge på attraktiva Banérgatan intill Karlaplan. En kort promenad bort ligger Östermalmstorg och Stureplan med sitt stora utbud av restauranger, caféer och shopping. Samtidigt har du vackra, natursköna Djurgården, Gärdet och Liljansskogen i närheten. Härifrån har du goda kommunikationer med både buss och tunnelbana.

Vardagsrum

Från ett fönsterpar med djup nisch strömmar ljuset in i bostadens hjärta - det stora vardagsrummet i mycket gott skick. De nymålade ljusa väggarna och den generösa takhöjden ger en känsla av rymd. Och det är mer än bara en känsla, här ryms både matplats, soffgrupp och annan möblering - och ändå känns rummet fortfarande stort och luftigt. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och via en stor öppning, med vikdörrar, når du bostadens sovrum.

Sovrum

En garderobsvägg skapar gott om förvaring- och upphängningsmöjligheter i det härliga och ljusa sovrummet. De nymålade väggarna bryts snyggt av med en fondvägg i en mörkblå nyans. På golvet ligger ett parkettgolv i fiskbensmönster och från fönsterparet, med nisch och vackra snickerier, får rummet rikligt med naturligt ljus. Här ryms en dubbelsäng och ett sängbord och den djupa nischen fungerar perfekt som en snygg och praktisk hylla.

Kök

Intill matplatsen, i vardagsrummet, ligger det stilrena köket. Väggarna målades, som i övriga rum, i juni 2016 och på golvet hittar du den vackra fiskbensparketten. Vita, släta luckor matchas snyggt med ett stänkskydd i glas med ljusblå bakgrund. Dessa ljusa färger skapar en fin kontrast till den mörka bänkskivan med nedsänkt diskho och spishäll. Kyl och frys samt diskmaskin är integrerade i skåpinteriören och den inbyggda ugnen samt fläkten är av rostfritt stål. Integrerade spotlight ger bra ljus över arbetsytan. Badrum och toalett. I bostaden finns dels ett duschrum och dels en toalett. Dessa är belägna i hallen, bakom en varsin spegeldörr, och mitt emot varandra. Toaletten har ett ljust klinkergolv samt ett ljust kakel ovanför tvättstället, övriga väggar är målade vita. Över tvättstället sitter en stor spegel med liten glas hylla samt belysning, allt nytt från juni i år och installerat av fackman. I det helkaklade duschrummet ligger en blå klinker på golvet och väggarna är kaklade i vitt med en matchans blå kakelbård. Här finns förvaring i ett badrumsskåp, ett handfat och en handdukstork.

Hall

Redan i bostadens hall möts du av en känsla av rymd. Med sin generösa takhöjd, sina vitmålade väggar och snickerier samt ingång mot det ljusa vardagsrummet blir detta en ljus och välkomnande hall. Här finns stora möjligheter att bygga förvaring på höjden. På golvet ligger ett vackert stengolv.

Brf Fänriken nr 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Fänriken 2. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Husen ritades av arkitekterna Ernst Lundberg och uppfördes 1924.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1975.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Hellman redovisningsbyrå.

Renovering

2000 Takrenovering, 2005 renovering av fönster och tvättstuga, 2007 målning av trapphus, 2015 renovering av bastu och omklädningsrum. (relaxavdelning.) 2016 installation av balkonger samt målning av fönster mot Banérgatan.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar inga kommande renoveringar

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har årligen städdag i september vilket är trevlig då alla grannar kommer samman.

Tvättstuga

I källaren finns tvättstugan belägen med två tvättmaskiner, två torktumlare och mangel.

Gemensamma utrymmen

Förningen har en fin gård med tillhörande utemöbler och grill. Utöver detta finns (ett renoverat relaxrum med)en bastu med omklädnings- och sittrum. Det finns även cykelrum och tvättstuga.

Bredband och Kabel-TV

Bredband och tv genom ComHem Juridisk person:?Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-09-22. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här