Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Götgatan 96
BOCANDER & CRONVALL 1932
Södermalm
VÄLPLANERAT 30-TAL MED BALKONG HÖGST UPP I HUSET
FOTO: BOUKARI STYLING: 1ST STREET STOCKHOLM TEXT: ÖRVELL

Sex trappor upp på en av Stockholms mest populära gator ligger denna pärla. Lägenheten är ljus och den generösa takhöjden bidrar till ett spatiöst intryck. Påkostad renovering av kök och badrum med utmärkta materialval. Detta är en lägenhet för finsmakare! Här har man lyckats skapa en spännande miljö där olika tidsepoker möts i en stilsäker kombination. I köket hittar du cararramarmor och blandare av exklusivt märke. Och badrummet är utrustat med faserat vitt kakel på väggarna, spotlights i taket och ett lyxigt badkar med lejontassar. Njut av utsikten från balkongen med Medborgarplatsen och Götgatsbacken på vänster sida och Globen och Skanstull till höger och förundras av fridfullheten och tystanden, stadsmyllret till trots. Här bor du lugnt men ändå centralt. Du får nära till moderna butiker, trendiga caféer och Söders bästa uteliv. För att se fler bilder, klicka på valfri bild.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
BOCANDER & CRONVALL 1932
Våning:
6 av 6
Rum:
2 rum och kök
Area:
48 m²
Avgift:
1 648 kr inkl. värme, VA, Bredband och ip-telefoni.
Pris:
4 300 000 kr utgångspris

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
6400 kr/år
El
2400 kr/år
Försäkring
2000 kr/år
Övrigt
2000 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Övrig Gas

Huset och föreningen

Huset byggdes 1934. Föreningen Halvmilen 2 har femtio lägenheter och åtta lokaler. 2014 genomfördes en rad renoveringar så som balkongbygge och stamspolning. Samma år byttes också stamventilerna för värmesystemet. 2016 installerades fiber i huset. Ytterligare finns det vindsförråd, två cykelförråd och en tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp. Medlemmarna kan också ta del av den gemensamma innergården som har utemöbler och grill. Här finns också odlingslådor för den som vill odla sina egna grönsaker. Halvmilen 2 är en äkta förening som har god ekonomi och som godkänner delat ägande.

Närområdet

Götgatan sträcker sig från Hornsgatan och Stockholms Stadsmuseum söderut mot Skanstullsbron med en längd av cirka 1,6 kilometer. Götgatan var på 1940- och 1950-talen ett av Stockholms mest täta biografstråk. 1947 fanns sju biografer och i direkt anslutning ytterligare fyra. Den största var Göta Lejon som numera är en musikalteater. Av alla dessa biografer finns endast Victoria kvar. Bo mitt i händelsernas centrum, granne med en uppsjö av barer, caféer och restauranger. Här hittar du gallerior som Ringens Centrum och Skrapan inom 100 meters avstånd. Populära SoFo området med Nytorget i centrum ligger ett stenkast bort och du har även gångavstånd till Eriksdalsbadet som både har utomhus- och inomhusbad, eller varför inte ta ett dopp i Mälaren? Kommunikationerna är utmärkta. Tunnelbanestationen Skanstull ligger alldeles om hörnet av bostaden och det finns en många busslinjer att välja mellan.

Hall

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och hårdvaxoljat golv i en läcker svart nyans. Ljudisolerad säkerhetsdörr från 2016. I hallen finns även en serveringsgång som leder in till köket.

Kök

Smakfullt renoverat kök där gammalt möter nytt i form av moderna detaljer och skåp i 50-talsstil med beslag i original. Arbetsbänkarna i exklusivt carraramarmor ger en stilfull känsla. På ena sidan köket finns det välbevarade serveringsskåpet i original.

Vardagsrum

Öppet vardagsrum som är lättmöblerat och med direkt utgång till balkong. Här kan du tillbringa många lata timmar och njuta av solsken från tidig morgon till sen eftermiddag. Fridfull utsikt över söders takåsar. Det väl tilltagna fönsterpartiet släpper in mycket ljus vilket bidrar till ett intryck av ytterligare rymd. Golvet av hårdvaxad vitoljad fiskbensparkett.

Sovrum

Här sover du ostört i en mysig och rymlig sovalkov med plats för stor dubbelsäng och garderob. Väggarna är målade i en fräsch vit kulör och på golvet ligger hårdvaxad vitoljad fiskbensparkett.

Badrum

Nyrenoverat och toppfräscht badrum med exklusivt badkar med lejontassar. Snyggt faserat vitt kakel på väggarna och svart hexagonklinker på golvet. Den exklusiva badkarsblandaren, ledspottarna i taket och badrumsskåpet i kakel och carraramarmor förhöjer den redan lyxiga känsla. Badrummet har även golvvärme samt framdragen el och vatten för tvättpelare med tvättmaskin.

Brf Halvmilen 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Halvmilen 2 som är bebyggd med två flerbostadshus. Föreningen upplåter 50 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 10 lokaler med hyresrätt. Husen ritades av arkitekterna Bocander & Cronvall och uppfördes 1932-35.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Hansson & Hööglund.

Renovering

2016 Installation av fiber LAN. 2014 Stamspolning, godkänd radonmätning, byte av elcentral i undercentral och tvättstuga. 2010 Målning av samtliga fönster utvändigt. 2006 Tak åtgärdat. 2005 Byte av uppvärmningssystem, renovering av tvättstugan. 2003 Stambyte i kök samt badrum/WC, byte av elstigar. 2002 Fasad mot gatan åtgärdad. Se årsredovisningen för mer information om utförda renoveringar.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2005 och 2021. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Planerat underhåll för 2017 är renovering av fönster och balkonger.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening men befinner sig nära 60/40% regeln för äkta/oäkta förening, styrelsen arbetar för närvarande med att säkerställa föreningens skattemässiga status som äkta bostadsrättsförening. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 25,3 Mkr, vilket ger cirka 9 132 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 407 kr. Det finns inga planer på att ändra avgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har gemensamma vår- och höststädningar.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner (varav en för spontantvätt), en torktumlare och två torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningens trevliga innergård är utrustad med utemöbler. Det finns två cykelrum.

Bredband och Kabel-TV:

Bredband via Bahnhof och kabel-TV via Comhem.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-09-13. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här