Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ormbergsvägen 9
BACKSTRÖM & REINIUS 1947
Gröndal
SJÖNÄRA DRÖMBOSTAD - TERRASS BALKONG OCH BASTU
TEXT: OLDENBOURG FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Stor, social 40-talslägenhet med perfekt planlösning, stor terass, balkong och bastu. I gamla industrilokaler och i K-märkt hus ligger drömbostaden. Med två delar, som avgränsas av hallen och badrummet med bastu, får du å ena sidan en stor social yta i form av kök, matplats, loungedel och stor terass, och å andra sidan en mer avsides del med sovrum, balkong, arbetshörna och vardagsrum. En gemensam uteplats med sjöutsikt, generös takhöjd och genomgående stilsäkra och fräscha färg- och materialval utgör basen för ditt drömhem i kulturhistoriska Gröndal. Välkommen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ormbergsvägen 9
Område:
Gröndal
arkitekt:
BACKSTRÖM & REINIUS 1947
Rum:
3,5 rum och kök
Area:
97 m²
Avgift:
5 061 kr inkl värme, VA

Kök

Ett helt makalöst kök. Ett sånt där kök som de flesta bara kan drömma om. Där det finns gott om plats för både lustfylld matlagning och ytor att umgås på. För det räcker inte med att det finns plats för ett stort matbord för ca 10 personer - här finns en loungedel med plats för en stor soffa. Och ändå finns gott om utrymme kvar för att rummet ska kännas stort och luftigt. Och ljust. Mängder av naturligt ljus strömmar in tack vare fyra fönsterpar och en balkongdörr, i originalutförande, som löper längs hela väggen mot terassen. Under de varmare månaderna blir den grönskande terassen, med plats för minst 10 middagsgäster, planteringar och grill, också en naturlig förlängning av det redan stora rummet. Här avnjuts frukosten med solen värmande mot ansiktet varje morgon. Köket renoverades 2013 med mycket smakfulla och smarta färg- och materialval som håller över tid och som rimmar bra med bostadens industrihistoria. Kaklade väggar, i vitt, i arbetsdelen och genomgående bänkskivor i rostfritt stål kombineras snyggt med den svarta skåpinteriören från JKE-design. Den extra breda SMEG-spisen, om 90 cm, är centralt placerad och får ett naturligt fokus i detta påkostade kök där även diskmaskinen kommer från designstarka SMEG. På golvet löper genomgående i bostaden en gråoljad stavparkett som mot de vita väggarna skapar en snygg kontrast. Köket delas av från loungedelen med en köksö vilket ger en stor arbetsyta såväl som sittplatser för vännerna när fredagsmiddagen tillreds. Tack vare den öppna planlösningen skapas mängder av sociala ytor där du och alla dina nära och kära kan vara tillsammans hela kvällen. Att befinna sig i det här köket är som att besöka en av Stockholms trendigare barer med sommarens bästa terasshäng.

Vardagsrum

Varmt välkommen in i vardagsrummet. Till skillnad från kökets sociala ytor ligger det här mysiga vardagsrummet som en privat del, i perfekt anslutning till bostadens sovrum och bastu. Rummet ligger med en öppen planlösning intill hallen och det kombinerade arbetsrummet och med en liten nivåskillnad neråt via två trappsteg En spännande detalj som också ger vardagsrummet känslan av avskildhet och samtidigt rymd. En svår kombination som man här lyckats exceptionellt bra med att skapa. Här står en platsbyggd hörnsoffa som rymmer hela familjen. Eller varför inte låta kidsen köra tv-spelsmaraton medan de vuxna analyserar omvärlden över en fyrarätters middag i köket?! Här finner du en lugn vrå när det sociala inte lockar, eller när favoritserien ska insupas. De vita väggarna och det snygga golvet i gråoljad stavek gör det enkelt att skapa ett stilfullt och varmt vardagsrum utifrån din unika smak. Från vardagsrummet når du bostadens överraskning. En stor walk-in-closet.

Hall/arbetsrum

Bostadens stora hall har delats in i entrédel med bra avhängning i form av en mindre garderob och avhängningsplats samt en stor arbetsdel med öppen planlösning mot vardagsrummet. Som i övriga bostaden är väggarna vita och det snygga golvet av gråoljad stavek binder snyggt ihop den här fantastiska bostadens alla rum.

Sovrum 1

Via ett dörrpar, med speglar, når du från arbetsdelen ett av sovrummen som idag används som master bedroom. Från två originalfönster, i par och med unika, sluttande nischer, och en balkongdörr strömmar ljuset in. De vita väggarna ger rummet en otroligt fräsch känsla och precis som i övriga bostaden en snygg kontrast till det gråoljade staveksgolvet. Generös takhöjd tillsammans med ljuset skapar ett luftigt och rofyllt sovrum. Här finns plats för såväl dubbelsäng och sängbord som klädförvaring. Ta med dig kvällsteet ut på den stora balkongen, med plats för planteringar, bord och sittmöbler, och njut av eftermiddagssolen.

Sovrum 2

Idag används rummet som barnrum. Perfekt placerat intill det andra sovrummet finns du alltid nära till hands. Detta sovrum är nästintill identiskt med det andra sovrummet men saknar utgång till balkongen. Däremot löper, där balkongdörren sitter i det andra rummet, från golv nästan upp till tak tre kvadratiska fönster som släpper in lika mycket ljus till det här sovrummet med sina vita väggar och sitt gråoljade staveksgolv. Här finns gott om plats för såväl lekyta som säng och förvaring. Eller om så önskas en dubbelsäng och annan möblering. Ett fräscht och härligt rum som garanterar en god natts sömn.

Badrum

Perfekt placerad mitt i bostaden ligger badrummet och bastum. Som en naturlig avdelare mellan de supersocial ytorna i köket och den lite mer avskilda delen med vardagsrum och sovrum når du badrummet enkelt var du än befinner dig. Här har väggarna fått ett snyggt grått kakel och på golvet, med golvvärme, ligger en grå mosaik. Ovanför tvättmaskinen sitter en praktisk träskiva för bra avlastningsyta. En stor integrerad spegel med snygg trähylla sitter ovanför handfatet och vid badkaret sitter en handdukstork. Det här är ett perfekt badrum för den som gillar att inreda. Här ger de diskreta färgvalen dig möjlighet att skapa ett drömbadrum. Med det snygga badkaret, med oval och mjuk design, blir det lite enklare att få till det där lilla extra. Och som grädde på moset kliver du härifrån rakt in i bostadens egna bastu med plats för 6 personer. Mycket nöje!

Föreningen

Om du inte får nog av härliga sällskapsytor i den egna bostaden kan du och ditt sällskap förflytta er till den gemensamma uteplatsen med sjöutsikt eller den gemensamma trädgården med grill och möbler. Föreningen har en gästlägenhet, barnvagn- och cykelförråd samt en tvättstuga med två tvättmaskiner och en stor torktumlare. Det finns ett garage i fastigheten till en avgift om 1050 kr/månad och parkeringsplatser utomhus. Intern kö tillämpas. Det går också bra att parkera kostnadsfritt på gatorna i hela Gröndal. Till bostaden hör ett stort källarförråd om ca 9 kvm och i avgiften ingår bredband.

Brf Utkiken i Gröndal

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning. Den tekniska förvaltningen sköts av Rubin Förvaltning.

Renovering

2016 Målning av soprumsgolv. 2015 Stamspolning. 2014-15 Radonmätning. 2004 Stambyte, omputsning av fasad, byte av ventilation.

Kommande renoveringar

Inga planerande renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 57 Mkr, vilket ger cirka 8 631 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 700 kr. Avgiften har precis sänkts med 5% från och med 1 juli 2016.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar om året.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två större tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har 7 parkeringsplatser utomhus, 41 garageplatser (för närvarande kö) och 9 MC-platser för uthyrning till medlemmarna. Det finns ett antal kajakplatser i garaget som hyrs ut årsvis. Det finns fyra barnvagnsrum, ett i varje port, och två cykelrum (i port 5 och port 9). Fastigheten har inga allmänna lokaler såsom hobbyrum, festlokal eller liknande, men däremot finns ett gästrum för övernattning att hyra för 200 kr/dygn. Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 8-10 kvm.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen är ansluten med fiber till T3. Anslutning upp till 100 Mbps ingår i avgiften. Ett trådbundet nätverk är installerat i varje lägenhet med uttag i samtliga rum utom våtrum. Comhem är leverantör av kabel-TV, det analoga grundutbudet ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-10-10. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här