Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Vattenledningsvägen 48 C
Per Olsson 1910
Midsommarkransen
LJUVLIG OCH LJUS JUGENDETTA MED FUNGERANDE KAKELUGN
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD

Mitt i det mysigaste av Gamla Midsommarkransen ligger denna vackra 1910-talslägenhet med hög charm och många bevarade originaldetaljer, bland annat en fin kakelugn. Det är ett ljust och luftigt hem med högt i tak och generösa rum. Köket har stilenlig inredning och plats för ett större matbord, och allrummets volym ger dig gott om utrymme för såväl soffa som säng och andra möbler. Här finns också den fullt fungerande kakelugnen. Även hallen är rymlig och inkluderar en rymlig klädkammare. Här bor du i en stadsliknande men lägre bebyggelse och inbäddad i grönska med en fantastisk trivsam innergårdsmiljö med utemöbler och grillmöjligheter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Vattenledningsvägen 48 C
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Per Olsson 1910
Våning:
1 av 3
Rum:
1 rum och kök
Area:
42 m²
Avgift:
2 035 kr inkl VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 800 kr/år
Försäkring:
2 172 kr/år
Total driftskostnad:
5 972 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

En mycket mysig och trivsam lägenhet med mycket charm och karaktär i bland annat bevarade snickerier som spegeldörrar och trägolv. Väggarna i lägenheten är målade i Stockholmsvitt och snickerierna i vitt. I hall och rum ligger originalfurutiljor och i köket har ett nytt trägolv lagts in som matchar de gamla. Planlösningen är genomgående med fönster i två väderstreck mot både gård och gata. Bra förvaringsmöjligheter i både lägenheten och i ett externt vindsförråd.

Kök

Köket är ett ljust och vackert rum med fönster mot den mysiga gröna innergården. Köksinredningen har fronter som harmonierar med husets ursprung, vita med speglade luckor och lådor. Överskåpen har vitrin och utnyttjar den generösa takhöjden genom dubbla rader. Bänkskivorna är av carraramarmor och som stänkskydd sitter vitt fasat metrokakel. Kyl och frys är integrerade i skåpinredningen. I köket finns också spishäll, ugn, fläkt och en rund diskho med vacker kran. I köket finns plats för ett rymligt matbord för fyra till sex personer. Ovanför köksdörren finns ett fint spröjsat överljus i original från husets byggår.

Allrum

Lägenhetens vardags- och sovrum är ett generöst rum med gott om plats för både soffa och säng och andra möbler. Rummet har ett stort fönster med djup fönsternisch och utsikt mot gatan. Här finns också en fin vit kakelugn.

Badrum

Badrummet är ett klassisk utformat helkaklat badrum i vitt och svart. Väggarna är kaklade i vitt klassiskt kakel och på golvet ligger svart klinker. Här finns tak- och handdusch, wc, handfat med kommod och handdukstork. Här finns även plats för ytterligare förvaring för den som önskar.

Hall

Även hallen är ett rymligt rum. Innanför dörren finns plats för hatthylla och skor, och hallen är också möblerbar med till exempel en byrå. Har du mycket kläder är detta bostaden för dig då här finns en stor klädkammare som sväljer mycket förvaring tack vare takhöjden och ett förvaringssystem från Elfa.

Brf Tellusborg

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Silverpoppeln, Järneken samt Cypressen och består av 220 lägenheter och 16 hyresrättslokaler.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1992.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Teknisk- och ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Renovering

Under årens lopp har dessa fastigheter renoverats och moderniserats. 2003 renoverades tak och fasad och 2011 målades trapphusen om. 2012 blev tvättstugan renoverad samt gym och bastu. 2015 gjordes OVK-besiktning av samtliga lägenheter. I föreningen byts stammar stegvis i samband med badrum och köksrenoveringar. Detta bekostas av föreningen och sker så smidigt att man ej behöver evakuera lägenheten.

Ekonomi

De långfristiga skulderna för föreningen ligger på cirka 42 mkr, (ca 2 415 kr/kvm boyta) långt under snittet för området. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Korttidsuthyrning via Airbnb är ok om ansökan inkommit till styrelsen senast 14 dagar före uthyrningstillfället. En bostadsrättshavare får max hyra ut sin lägenhet 50 dygn per kalenderår.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad inkl. styrelseförsäkring hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

En gemensam städdag på vår respektive höst.

Gemensamma utrymmen

Vacker trädgård som binder ihop husen i föreningen. Nyrenoverad tvättstuga samt hobbyrum och bastu som kan nyttjas av medlemmarna. Övrigt finns festlokal samt övernattningsrum och ett gym!

Bredband och kabel-tv

Bredband och kabel-tv via Sappa ingår i avgiften.

Juridisk person/delat ägande

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens föreningens hemsida och årsredovisning 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Njut vår film om Midsommarkransen ovan. Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Biografen Tellus som snart kan fira 100-årsjubileum ligger i föreningen. Verksamheten här startade redan 1920 och erbjuder idag både film, föredrag, konserter, café och annat. Du bor dessutom precis intill den fina och populära Svandammsparken som är en riktig oas med plaskdamm och grönytor.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här