Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Fleminggatan 107
ANDERS GUSTAF FORSBERG 1909
Kungsholmen / Fridhemsplan
PERFEKT PLANERAD SEKELSKIFTESTVÅA MED KAKELUGN
TEXT: OLDENBURG FOTO: BOUKARI STYLING: 1ST STREET STOCKHOLM

En optimalt disponerad och ljus sekelskiftestvåa med burspråk och kakelugn. Här är ytskikten fräscha och väl omhändertagna och tidstypiska detaljer, så som socklar och dörrnischer, drar blicken till sig. Ett stilrent kök erbjuder gott om förvaring och arbetsytor. Tack vare stora fönster, med djupa nischer, får bostaden rikligt med naturligt ljus. De ljusa färgvalen och den generösa takhöjden om 3,10 meter skapar ett boende som känns större än sina 39 kvm. Varmt välkommen in i den perfekta bostaden för dig som söker något mindre - med en perfekt planlösning.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
ANDERS GUSTAF FORSBERG 1909
Våning:
4 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
39 m²
Avgift:
1 999 kr inkl värme, VA
Pris:
3 750 000 kr utgångspris

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
2680 kr/år
El
1680 kr/år
Försäkring
1000 kr/år
Beräknat antal pers
1

Föreningen

Medlemmarna disponerar gemensamt en innergård i söderläge med grill och sittplatser samt en tvättstuga. Till bostaden hör ett källarförråd om ca 5 kvm.

Vardagsrum

Varmt välkommen in i vardagsrummet - bostadens hjärta! Från ett burspråk med två stora t-fönster, mycket tidstypiska för perioden sent 1890-tal och sekelskifte, får rummet rikligt med ljus. Fönsternischerna med speglar skapar ett vackert djup till fönstren, och en snygg yta att inreda med. Här står bostadens kakelugn från byggåret 1909. Golvsocklar och dörrlister, vackert snidade drar också snabbt blicken till sig. Här är väggarna och snickerierna målade i vitt och trägolvet är vitlaserat. Tillsammans med den generösa takhöjden om 3,10 meter skapar det här en känsla av rymd. Här finns plats för såväl soffgrupp och tv-möbel som matplats strax intill köket.

Kök

Från vardagsrummet, intill den nuvarande matplatsen, ligger det stilrena köket som renoverades 2013. Här fortsätter det vitaliserade trägolvet in från vardagsrummet. Väggarna är vitmålade och ovanför arbetsytorna sitter en glasskiva för stänkskydd. Gott om förvaring finns i flera skåp och lådor med vita luckor och skålhandtag. Här har takhöjden om 3,10 m utnyttjats med många väggskåp och integrerade spotlights i taket. Det ljusa köket bryts snyggt av med bänkskivor i betong. Två nischer, med spotlights, i väggen utgör två unika hyllor och tillför lite extra ljus till köket. Diskmaskin samt kyl och frys är integrerade i skåpinteriören och bidrar till den luftiga känslan i detta minst sagt eleganta kök.

Sovrum

I det mysiga sovrummet finns gott om förvaring i form av flera garderober. Här finns också plats för en dubbelsäng. Den djupa fönsternischen, vid sängens huvudända, blir till en snygg och naturlig avlastningsyta. Det stora fönstret med tre bågar släpper in rikligt med ljus och tillsammans med takhöjden om 3,10 meter och de vitmålade väggarna blir detta ett synnerligen ljust sovrum. Precis som i övriga bostaden ligger det fina, vitlaserade trägolvet här.

Hall

Välkommen in i bostaden via hallen med avhängningsmöjligheter i form av krokar. Väggarna är klädda i träpanel och på golvet ligger mörk klinker. Härifrån når du bostadens badrum och vardagsrum.

Badrum

Det helkaklade badrummet går i ljusa och diskreta färger. Här sitter ett vitt kakel på väggarna, med en ljusgrå bård, och ett ljust klinkergolv. Längst in finner du duschörnan som enkelt skärmas av från det övriga badrummet. Här finns avhängning i form av krokar och en handdukstork. Förvaring finns i en vacker kommod med skålhandtag. Ovanför handfatet sitter en stor spegel.

Brf Herden 5

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar fastigheten Herden 5 med tomträtt. Föreningen består av 92 lägenheter, varav fem hyresrätter samt tio kommersiella lokaler på adresserna Fleminggatan 105-111 och Arbetargatan 29. Huset ritades av arkitekt Anders Gustaf Forsberg uppfördes 1908-10.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2010.

Tomträtt

Föreningen innehar fastigheten med tomträtt där tomträttsavgälden kommer att gå upp stegvis men styrelsen bedömer att avgiften inte behöver höjas i dagsläget.

Förvaltare

Savetime Redovisning sköter den ekonomiska förvaltningen och Fastighetsägarna sköter den tekniska förvaltningen.

Renovering

2015 Fönsterrenovering. 2014 Balkongbyggnation samt uppfräschning av innergården. 2013 Takbyte. 2012 Råvindarna bebyggdes till vindsvåningar. 2005 Stambyte (avlopp, vatten, ventilation, el).

Kommande renoveringar

Det sker ett pågående arbete med att sänka värmekostnaderna.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 38,5 Mkr, vilket ger cirka 9 566 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 643 kr. Det finns inga planer på att ändra avgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos If (bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår).

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Tvättstuga

Föreningen har tre tvättstugor (Arbetargatan 29, Fleminggatan 107 och Fleminggatan 109), samtliga är belägna i källarplan. De är vardera utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt en mangel. Två av tvättstugorna är utrustade med torkrum och den tredje med torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningens innergård är i söderläge och är möblerad med grill och sittplatser. Det finns cykelförråd och grovsoprum. Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 5 kvm.

Bredband och Kabel-TV:

Du kan antingen teckna bredband från Comhem (via telefonjacket) eller från Telia (fiberbredband).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-09-01. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här