Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Industrigatan 5
1936 JEAN ADRIAN
Kungsholmen / Fridhemsplan
LJUS TVÅA MED BALKONG INTILL KUNGSHOLMS STRAND
Text: Oldenburg Foto: Spinell Styling: Copparstad

Intill Kungsholms Strand ligger en ljus och välplanerad tvåa utan insyn. Balkongen, med fri utsikt mot lugn gata, erbjuder kvällssol och en glimt av Karlbergssjön och Karlbergs Slott. Balkongen har sin utgång från sovrummet och blir därför en naturligt plats att börja och avsluta dagen på.Detaljer så som trägolv, generös takhöjd och stora fönster är ett arv från husets byggår 1936 och ger lägenheten det lilla extra. Med sina 36 väldisponerade kvadratmeter får du ett ordentligt hem i form av vardagsrum, som rymmer både soffa och matplats, sovrum, kök, fräscht badrum och en hall med gott om förvaring.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
1936 JEAN ADRIAN
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
36 m²
Avgift:
1 149 kr inkl värme, VA
Pris:
3 425 000 kr utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
2 616 kr/år
Försäkring:
2 688 kr/år
Övrigt:
2 964 kr/år
Total driftskostnad:
8 268 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Vardagsrum

Något som utmärker den här bostaden är de stora fönsterpartierna i vardagsrummet. Fönstren, som upptar hela väggen, ger ett fantastiskt ljusinsläpp och ramar in en eventuell matplats perfekt. Avståndet till huset mittemot, samt att det rymmer kontorslokaler, gör att middagarna kan intas i kvällssol och utan insyn. Rummet rymmer utan problem också en soffa och ett soffbord. Här liksom genom hela lägenheten, med undantag från badrummet, ligger ett vackert vitlutat trägolv. De trendigt gråmålade väggarna ger en snygg kontrast till de fina vita snickerierna - och markerar vardagsrummets generösa takhöjd.

Sovrum

I det ljusa sovrummet är väggarna målade i vitt och även här ligger det vackert vitlutade trägolvet. Rummet rymmer en 120-säng och ett sängbord och det stora fönstret och balkongdörren ger sovrummet en känsla av rymd. Det är alltså härifrån du når balkongen, och tack vare det lugna läget går det utan problem att hålla balkongdörren öppen en varm sommarnatt. Mot köket vetter ett fönster som går att öppna - en detalj som ger rummet karaktär.

Kök

Köket renoverades 2013. Här möts klassiskt lantligt och modernt. Vackra vita vitrin- och spegelskåp, bänkskivor i mörkbetsat trä, en vit och svart-rutiga tapeten och stora ljusgrå kakelplattor ger köket en stil som håller över tid. Även här ligger det vitlutade trägolvet. Kylen, frysen och diskmaskinen är integrerade i den vita inredningen och mikrovågsugnen, gashällen och varmluftsugnen är inbyggda. Ett öppningsbart fönster, i originalutförande, binder ihop köket med sovrummet och ger ett naturligt ljus via balkongen.

Badrum

Bostaden har ett enkelt, men klassiskt och mycket fräscht, badrum som rymmer de viktigaste funktionerna. Vitt kakel, ljusbeige klinker, badkar, spegelskåp och handdukstork. De smarta färg- och materialvalen gör det enkelt att inreda efter egen smak och stil.

Hall

Välkommen in i hallen med vita väggar, vitlutat trägolv och gott om förvaring. Hallen rymmer hela fyra garderober med överskåp samt ett integrerat skoskåp. Två av garderoberna är integrerade och original från byggåret, medan de andra två är nya och fristående. Dessa kommer dock att lämnas kvar i lägenheten. Tack vare de stora fönsterpartierna i vardagsrummet, samt en stor öppning mellan rummen, når ljuset faktiskt ända in i hallen.

Balkong

En av innerstadens bättre balkonger vetter mot en lugn och tyst gata med glimt av både Karlbergssjön och vackra Karlbergs Slott. I västerläge, och med kvällssol, sitter du ostört på den här mysiga balkongen för två. Ta med en kopp te och en bok och njut av kvällssolen. En perfekt plats att avsluta dagen på.

Brf Livbojen 36

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Skutan 36, som är bebyggd med ett flerbostadshus på adress Industrigatan 5. Föreningen har 46 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt två uthyrda lokaler. Lokalernas yta är på totalt 828 kvm. Byggnaden ritades av arkitekt Jean Adrian och uppfördes 1936.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen förvärvade fastigheten 1998.

Tomträtt:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Deloitte AB. Den tekniska sköts av Driftia.

Renovering:

2012 Målning/bättring av taket. 2011 Stamspolning. 2009 Fönsterrenovering. 1997 Renovering av ventilationen. 1997 Renovering av fasad och balkonger. 1997 Elarbeten. 1997 Stambyte.

Kommande renoveringar:

2015 upprättade föreningen en underhållsplan med hjälp av Fastighetsägarna som sträcker sig 10 år framåt i tiden och uppdateras löpande. Fönsterrenovering ligger i plan för kommande år.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på cirka 16,2 Mkr, vilket ger cirka 8728 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ~400 kr (beroende på våningsplan). Föreningen får goda intäkter från lokalerna men är ändå i skattehänseende med god marginal en äkta bostadsrättsförening. Det finns i dagsläget inga planerade förändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning:

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen (och en avgift tas ut för detta).

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring. I avtalet ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Trappstädning:

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Tvättstuga

En tvättstuga belägen i källaren med två bokningsbara delar. Varje del är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen:

I källaren finns tvättstuga, återvinningsstation, cykelrum samt källarförråd (det förråd som hör till lägenheten är cirka 3 kvm). Det finns 6 garageplatser med separat kö.

Bredband och Kabel-TV

TV och bredband levereras via Kabel-TV av Comhem. Fiber finns i huset och kommer att anslutas till alla lägenheter vecka 24-28.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-05-11. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här