Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Årstavägen 127
CURT STREHLENERT 1947-1950
Årsta
FRÄSCH OCH MYSIG TVÅA I HÄRLIGA ÅRSTA

Rummen är luftiga och lättmöblerade, och den soliga balkongen bjuder in till underbara frukostar och luncher i friska luften. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds och det moderna köket, som är utrustat med bland annat diskmaskin och induktionshäll, underlättar vardagslivet. I det helkaklade badrummet finns det tvättmaskin, och när det är dags för stortvätt tar man trappan ner till tvättstugan. Vardagsrummet, med plats för både soffgrupp och matbord, pryds av parkett i holländskt förband som liksom Gabondörrarna, dörrhandtagen, fönsterbänkarna med mera är i original från 1940-talet. I övriga lägenheten är det genomgående parkett i ljus lönn.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Årstavägen 127
Område:
Årsta
arkitekt:
CURT STREHLENERT 1947-1950
Våning:
2 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
59 m²
Avgift:
3 810 kr Inkl Värme, VA, samt kabel-TV

Fastigheterna:

Bostadsrättsföreningen Siljan uppfördes av HSB mellan 1947 och 1950, och består av punkthus, friliggande smalhus samt några smalhus som på tidstypiskt maner sammanfogats till en slinga. Husen ritades av Curt Strehlenert som mellan 1942 och 1975 var chef för HSB:s tekniska kontor. De lägre byggnaderna bildar en barnvänlig gård med grillplats, och på två av punkthusen finns det inglasade takterrasser. Föreningen har också bastu och en lokal där man kan snickra och måla.

Området

Årsta har en skön stadskänsla och vid Årsta Centrum, cirka tio minuters promenad från lägenheten, finns det mysiga småbutiker och flera bra restauranger. Lika nära är det till Årstavikens bryggor, där man varma dagar kan ta sig ett dopp. Alldeles runt hörnet breder Årsta skog ut sig med sin vackra natur och sitt rika djurliv, och har man tur kan man skymta rådjur på sin tidiga joggingrunda längs med grusstigarna. Här finns också båtklubb och trevliga utegym. Med cykel över vackra Årstabron tar det bara tio minuter till söder. Annars är kommunikationerna utmärkta, och busshållplatsen strax utanför dörren har täta avgångar till Årstaberg/Liljeholmen eller Gullmarsplan. Tvärbana finns några hundra meter bort och från Årstaberg, dit man går på tio minuter, är det bara två stopp till Centralen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt, och man får enkelt plats med både soffgrupp och matbord. Dessutom har rummet utgång till lägenhetens möblerbara balkong som under sommaren har sol mellan 10 och 16. Väggarna är målade i Stockholmsvitt och golvet belagt med parkett i holländskt förband.

Sovrum

I sovrummet sover man gott om natten, och under sommarhalvåret är det trevligt att väckas av morgonsolen som strålar in genom fönstret. Det finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå, och klädkammaren sväljer allt i klädväg. Rummet målades om i höstas, och en av väggarna är målade med nyansen "Soft Mint" från Jotun Lady som ger en lugnande känsla och passar bra ihop med stenfönsterbänken. Övriga väggar är målade i Stockholmsvitt och golvet belagt med ljus lönnparkett.

Kök

Köket är lika funktionellt som det är snyggt, och tack vare induktionshällen går matlagningen på ett litet kick. Dessutom är köket utrustat med diskmaskin, och ugnen är inbyggd i bra arbetshöjd. Alla vitvaror, förutom kyl- och frysskåpet, sattes in i samband med renoveringen 2013. Det är rejält tilltaget med såväl bänkyta som förvaring, och skåpen har vita släta luckor medan bänkskivan är i stavlimmad ek. Den gröna glasmosaiken ovanför bänkarna skimrar vackert i ljusinsläppet. Väggarna är målade i Stockholmsvitt och golvet belagt med ljus lönnparkett.

Badrum

Ett fräscht badrum med dusch, tvättkommod, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin, WC och vädringsfönster. Väggarna är klädda med vitt kakel med ljusrosa bård och golvet belagt med ljusrosa klinker.

Hall

Hallen är ljus, luftig och välkomnande. Utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter erbjuds i form av en inbyggd garderob och en rejäl nisch med nytt Elfa-system. Golvet är belagt med ljus lönnparkett och i höstas målades väggarna i Stockholmsvitt.

HSB:s Brf Siljan

Brf Siljan är en stor, välskött och gammal förening. Tack vare storleken kan man själv välja din ambitionsnivå. Kanske vill du bara bo och trivas här, eller kanske delta i odlingsgruppen, odla dina egna grönsaker i stadsodlingsgruppen eller delta i styrelsen?

Antalet lägenheter och lokaler

Brf Siljan uppfördes av HSB under åren 1947-1950 och de boende har således ägt husen sedan de uppfördes. Föreningen består av 6 punkthus, tre friliggande smalhus och ett antal smalhus som sammanfogats till en slinga. Totalt 258 bostadslägenheter och ett antal lokaler. Arkitekt var Curt Strehlenert

Tomträtt

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna. Detta gäller till 2017.

Förvaltare

HSB sköter såväl den ekonomiska som tekniska förvaltningen.

Renovering

Mellan åren 1992 till 1994 totalrenoverades föreningens samtliga fastigheter. Bland annat genomfördes stambyte, alla badrum renoverades, taken lades om, elen byttes, nya balkonger monterades samt fasaderna renoverades. 2009 byttes samtliga fönster. Se föreningens informativa hemsida för mer information.

Kommande renoveringar

Föreningen har för närvarande inga beslut på att genomföra några större reparationer utöver normalt underhåll.

Ekonomi

Föreningen är äkta och fastigheterna är mycket välskötta. 2011 höjdes avgifterna med 5% Föreningen har trots 5 år med samma avgift inga planer på att höja avgiften, och föreningens intäkter räcker till årliga amorteringar. Man ser hela tiden till kostnadsläget och försöker driva föreningen så effektivt som möjligt. Man har bl a installerat LED-belysning i trapphus och källare för att spara.

Andrahandsuthyrning

Uthyrning av lägenhet i andra hand kräver tillstånd från styrelsen. För att detta ska beviljas krävs ett godtagbart skäl.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Nordeuropa Försäkring. Föreningen betalar kollektivt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen för samtliga boende.

Trappstädning

Trappstädning sköts av Städpoolen, så det är inget de boende behöver utföra själva.

Städdagar

De främsta tillfällena när många av medlemmarna i föreningen träffas är vid de två städdagarna under vår och höst. På städdagarna hjälps vi åt att göra =nt runt våra hus, vi umgås och grillar korv och vi visar upp våra gemensamma lokaler för nyinfyttade.

Tvättstuga

I föreningen finns tre tvättstugor. Den som hör till denna bostad ligger med direktaccess från källaren. Här finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel samt ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns gott om utrymmen och platser för diverse ändamål. Det finns flera anvisade grillplatser. Gästlägenhet/festlokal finns i källaren på ett av punkthusen. Två inglasade takterrasser högst upp i två av punkthusen med fantastisk utsikt. Bastu och snickeri/målerilokal har man som boende tillgång till.

Bredband och Kabel-TV

Uttag från Bredbandsbolaget finns installerat i samtliga bostäder. Det är upp till dig som lägenhetsinnehavare att teckna avtal med Bredbandsbolaget. Via ethernetuttaget i din lägenhet kan du få en internetanslutning på upp till 1 Gbit/s. Föreningen har avtal med Com Hem om kabel-TV. Basutbud med analog TV (ca 18 kanaler) och digital TV (ca 9 kanaler) ingår i månadsavgiften.

Juridisk person

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlem vid förvärv av bostadsrätt för bostadsändamål.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida med uppdaterad information. 2016-02-12. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här