Köpa bostad - Historiska Hem
Vi förmedlar enbart bostäder i fastigheter uppförda innan 1965. Med arkitektur vi älskar och behärskar. Bostäder som inspirerar oss och som vi gärna inspirerar andra med. Det betyder inte att de måste vara de lyxigaste våningarna på de ”bästa” adresserna. Men det innebär ofta att bostäderna är charmiga, mysiga och ibland pampiga. Hem med själ och känsla.
Mäklare, fastigheter, inredning, bostäder, köpa bostad, köpa lägenhet, bostadsrätt, hus, stockholm, lägenhet, värdering, kontakt, sälja, sälja lägenhet,
50421
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50421,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Du som intressent är alltid välkommen att kontakta oss.

 

Du kan antingen slå en signal på 08-23 20 10, maila oss på info@historiskahem.se
eller besöka vårt kontor på Katarina Bangata 48 på Södermalm.

 

Vi bjuder på ekologiskt kaffe, och diskuterar dina funderingar och hjälper till med att räta ut dina frågetecken.
Våra mäklare kan också lägga upp en personlig bevakning.

Finansering

Det kan vara bra att ha ordnat med finansiering av bostadsköpet redan före visningarna du vill besöka eftersom en bostadsaffär ofta går fort.

Visningar

När du har hittat bostäder som väckt ditt intresse är det dags att gå på visning. På visningarna skapar du dig en uppfattning om bostaden lever upp till dina förväntningar, hur området och fastigheten är. Om det är där du kommer att vilja bo i framtiden och hur du kommer att trivas. Många visningar sker på söndagar med en omvisning på måndag eller tisdag.

Budgivning

När du har hittat en bostad som känns rätt är det dags att lägga ett bud. Våra mäklare ringer alltid upp dig efter en visning för att diskutera eventuella villkor för budet, ta uppgifterna till din banktjänsteman, informera om hur många budgivare som är aktuella och ta önskemål om tillträdesdatum.

 

Det är viktigt att veta att mäklaren alltid är opartisk vid en budgivning, vilket är positivt för både köpare och säljare.
Eftersom det råder fri prövningsrätt är det alltid upp till säljaren att bestämma när budgivningen är avslutad och vem det är som får köpa. Det betyder i sin tur att det inte nödvändigtvis måste vara en person som lägger det högsta budet som säljaren skriver kontrakt med. Således kan budgivningen ta slut när som helst, men den tar oftast mellan någon dag och en vecka.

 

Är du intresserad av en bostad efter en visning är det därför viktigt att du tar kontakt med mäklaren så snart som möjligt. Vill du kan du alltid få ta del av de senaste buden via sms så kan du se aktuellt bud på bostadsbeskrivningen på vår hemsida.

 

Mäklaren är skyldig att framför alla nytillkomna bud ända tills kontraktet är påskrivet. Säljaren kan också avbryta försäljningen när som helst tills kontraktet är påskrivet. Det ligger alltså i både köparens och säljarens intresse att kunna skriva kontraktet med kort varsel.

 

På tillträdesdagen har du rätt att få en komplett budlista, där du kan se alla bud som lagts och vem som lagt buden.

Tillträde

Tillträdet sker oftast på vårt kontor eller på din bank där du, säljaren och mäklaren träffas för att föra över resterande del av köpesumman och låta nycklarna byta ägare.

 

Först gäller det dock att alla villkor är uppfyllda, exempelvis att du som köper bostadsrätt ska bli godkänd av föreningen. Självklart hjälper vi dig att kontrollera så att alla villkor blivit uppfyllda. När du väl fått tillgång till din nya bostad är det viktigt att du kontrollerar flyttstädningen och att annat som hör till bostaden fungerar så som det skall. Det är också viktigt att adressändra och flytta dina abonnemang.