Byggnadsvårdsdagen 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus, lägenheter, inredning och möbler:

Lördag den 11 maj kl 11-16 kommer vi, tillsammans med några av de största namnen inom byggnadsvård och interiör, att ordna en dag fullspäckad med föreläsningar, workshops och utställare på vackra Gamla Riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm.

Föreläsningar

Inspirerande föreläsningar kommer att pågå under hela dagen – tider och mer exakt program kommer inom kort:

– TV-profilen och byggnadsantikvarien Erika Åberg ger handfasta tips och råd kring byggnadsvård.

– Antikdeckarnas Pontus Silverstolpe kommer dels att föreläsa och dels värdera gästernas medhavda objekt. Föreläsningen kommer att handla om hållbar inredning, vilka trender som råder och hur design kan fungera som en investering.

– Vår egen bebyggelseantikvarie Gustav ”Rävjägarn” Bergström berättar om Stockholms unika bebyggelse.

– Arkitekt SAR/MSA Laila Reppen & Cecilia Björn, som även är författare av böckerna ”Tidstypiskt” och ”Så byggdes villan” håller föreläsning.

– Sefres Trävaruhandel håller en träskola och Stockholms Målerikonservering berättar om restaurering av bland annat Gamla Riksarkivet.

Ute på gården och inne i riksarkivet kan du träffa några av de främsta företagen inom inredning, möbler och byggnadsvård, till exempel:

Brandstationen, Gamla Stan kulturbygg, Handtryckta Tapeter, Retro måleri, Vintagefabriken, trädgårdsarkitekt Karin Janrik, Stockholms kakelugnsmakeri, Ringströms glas, Stockholms Målerikonservering, Facsimile Stockholm, Svensk byggtjänst, Funkiskök, Karla Design & Dekorationsmåleri , Barnebys och Historiska Hems stylinglager är till utförsäljning med massa fina produkter.

Till detta kommer vi bjuda på stillsam jazz genom Stockholm Monroes.

Biljetter

Allt detta till ett facilt självkostnadspris om 125:- per person med förbetald biljett
I detta pris ingår föreläsningarna ovan utan kostnad men i mån av plats.
Barn under 12 år fri entré.

Pris vid entré 150 kr där vi tar kontanter eller swish.

Köp din biljett här

Mat och dryck

Inne på eventet går det att köpa fika och hamburgare både med och utan vegetariskt alternativ. Betalas kontant med jämna pengar eller via swish på plats.

Kontakt

Katarina Ljung
[email protected]

Jenny Eriksson
[email protected]

Välkommen till en dag full av upplevelser i fantastiska lokaler!

BILDER FRÅN BYGGNADSVÅRDSDAGEN 2017